Vreti o fabrica de productie desktop? Lansati-va afacerea in viitor!

Rezumat

Imprimantele 3D SLA functioneaza inadecvat in aplicatii de fabricatie la scara medie sau mare, deoarece tehnologia este dificila de scalat.

Tehnologia UV LCD din Zortrax Inkspire a fost creata special pentru a fi usor scalata.

O ferma de 30 de imprimante 3D SLA de top poate face 93.600 de capace HDMI pe luna, in timp ce 30 de imprimante 3D Zortrax Inkspire pot face 650.000 de bucati in acelasi timp.


Printarea 3D a fost inventata in anii 1980 ca o tehnologie rapida de prototipare. Pe atunci nimeni nu se gandea sa foloseasca imprimante 3D pentru productie, deoarece erau prea scumpe. Cu toate acestea, printarea 3D a devenit destul de rentabila pentru a oferi capabilitati de fabricatie la scara medie sau mare. Iata cum poate fi scalata printarea cu imprimanta 3D UV LCD Zortrax Inkspire pentru a ajunge la 650.000 de piese si chiar pana la peste 1.000.000 de piese pe luna.Capace HDMI printate pe Zortrax Inkspire

De ce imprimantele 3D SLA sunt dificil de scalat?


In prezent, aproximativ 80% din piata de printare 3D cu rasina/-i apartine dispozitivelor SLA (stereolitografie). Acestea ofera o calitate relativ ridicata a printurilor, dar acestea sunt greu de scalat pentru a oferi o productie semnificativa. Motivul consta in principiul lor de lucru. O imprimanta 3D SLA utilizeaza un laser pentru a trasa straturile modelelor pe suprafata rasinilor fotopolimerice. Acestea functioneaza similar cu masinile FDM prin faptul ca un fascicul laser, la fel ca o duza FDM, are nevoie de timp pentru a acoperi toate liniile care constituie un strat. Cu cat stratul este mai mare, cu atat este mai lunga distanta pe care o fascicul laser trebuie sa o parcurga pentru a trasa stratul. De aceea, viteza de functionare a imprimantelor 3D SLA este proportionala cu volumul spatiului de lucru utilizat de model. Acesta este un dezastru atunci cand vine vorba de productia de masa.


Printarea capacelor HDMI:


O singura imprimanta 3D Zortrax Inkspire vs. o singura imprimanta 3D SLA de top

Zortrax Inkspire - 90 buc/ora - 720 buc/zi lucratoare - 21600 buc/luna

imprimanta 3D SLA de top - 13 buc/ora - 104 buc/zi lucratoare - 3120 buc/luna


30 imprimante 3D Zortrax Inkspire vs. 30 imprimante 3D SLA de top

30 Zortrax Inkspire - 2700 buc/ora - 21600 buc/zi lucratoare - 648000 buc/luna

30 imprimante 3D SLA de top - 390 buc/ora - 3120 buc/zi lucratoare - 93600 buc/lunaSa ne gandim la capacele HDMI. Aceste capace sunt de obicei folosite ca masura de siguranta pentru a impiedica praful sa patrunda in porturile HDMI ale diferitelor dispozitive. Printarea unui astfel de capac nu necesita mult timp pentru o imprimanta 3D SLA. O va face in aproximativ 2 ore. Dar, deoarece tehnologia SLA incetineste atunci cand creste numarul de modele, imprimarea a 105 capace (umplerea intregii platforme de constructie) intr-o singura miscare dureaza 8 ore si 16 minute. Imaginati-va acum 30 de astfel de imprimante 3D care fac aceste capace timp de o luna. Cu o zi lucratoare de 8 ore, ar putea produce aproximativ 93.000 de capace. Asta pare foarte mult, dar exista doua probleme pe care trebuie sa le luam in cosiderare.


In primul rand, imprimantele 3D SLA sunt scumpe. In al doilea rand, 30 de imprimante 3D Zortrax Inkspire pot face aproape 650.000 de capace in acelasi timp, ceea ce inseamna de circa 7 ori mai mult. Acest lucru se datoreaza faptului ca tehnologia UV LCD din Zortrax Inkspire este proiectata mai bine pentru fabricarea pe scara larga.


Ce face Zortrax Inkspire excelent pentru productie?


Zortrax Inkspire, spre deosebire de imprimantele 3D SLA, nu are nevoie de un laser pentru a intari rasinile fotopolimerice. Un intreg strat al modelului este tratat dintr-o data printr-un ecran UV LCD de rezolutie inalta, cu iluminare din spate cu LED. De aceea nu conteaza cat de multe capace HDMI sunt printate dintr-o data. Printarea dureaza 51 de minute, ceea ce este un pic mai rapid decat in ​​cazul unei imprimante 3D SLA. Dar printarea a 77 dintre ele dureaza aceleasi 51 minute. 30 de imprimante 3D Zortrax Inkspire pot face 650.000 de capace pe luna, daca luam in considerare o zi lucratoare de 8 ore. Deoarece toate imprimantele 3D Zortrax sunt fabricate din piese de inalta calitate, ele pot functiona neintrerupt pentru perioade lungi de timp. Prin urmare, este posibil sa cresteti numarul de schimburi pe zi si sa rulati imprimantele 24/7. In acest scenariu, o productie lunara de 30 de imprimante 3D Zortrax Inkspire poate sa depaseasca 1.000.000 de bucati.


O astfel de ferma de printare 3D ofera capabilitati de productie la scara larga si la cerere. Bineinteles, fabricarea acestor capace in cantitati mai mari in fabricile traditionale de productie este chiar mai eficienta din punct de vedere al costurilor. Dar costul pe unitate devine mai mic comparativ cu printarea 3D numai atunci cand comanda se ridica la milioane, mai degraba decat la mii de articole. Ferma de printare 3D aduce, de asemenea, o flexibilitate de neegalat. Fiecare dintre aceste 650.000 de piese poate fi diferita, fara costuri suplimentare.Intrebarea cheie este daca o operatiune de fabricatie bazata pe imprimante 3D Zortrax Inkspire se potriveste intr-un anumit plan de afaceri. De obicei, grupuri mari de imprimante 3D sunt utilizate pentru asa-numita bridge manufacturing, care faciliteaza tranzitia intre o etapa de prototipuri de succes si productia la scara mare. Zortrax Inkspire este probabil cea mai buna imprimanta 3D cu rasina pentru astfel de aplicatii.


Puteti comanda Zortrax Inkspire aici.Acest articol este tradus din engleza de Suntem3D. Articolul original apartine companiei Zortrax SA si poate fi citit aici.


#zortrax #productie #fabricare #printare3d #imprimare3d #tiparire3d #print3d #printat3d #rasina #inkspire #suntem3d
Featured Posts