top of page

Vreti o fabrica de productie desktop? Lansati-va afacerea in viitor!

Rezumat

Imprimantele 3D SLA functioneaza inadecvat in aplicatii de fabricatie la scara medie sau mare, deoarece tehnologia este dificila de scalat.

Tehnologia UV LCD din Zortrax Inkspire a fost creata special pentru a fi usor scalata.

O ferma de 30 de imprimante 3D SLA de top poate face 93.600 de capace HDMI pe luna, in timp ce 30 de imprimante 3D Zortrax Inkspire pot face 650.000 de bucati in acelasi timp.


Printarea 3D a fost inventata in anii 1980 ca o tehnologie rapida de prototipare. Pe atunci nimeni nu se gandea sa foloseasca imprimante 3D pentru productie, deoarece erau prea scumpe. Cu toate acestea, printarea 3D a devenit destul de rentabila pentru a oferi capabilitati de fabricatie la scara medie sau mare. Iata cum poate fi scalata printarea cu imprimanta 3D UV LCD Zortrax Inkspire pentru a ajunge la 650.000 de piese si chiar pana la peste 1.000.000 de piese pe luna.Capace HDMI printate pe Zortrax Inkspire

De ce imprimantele 3D SLA sunt dificil de scalat?


In prezent, aproximativ 80% din piata de printare 3D cu rasina/-i apartine dispozitivelor SLA (stereolitografie). Acestea ofera o calitate relativ ridicata a printurilor, dar acestea sunt greu de scalat pentru a oferi o productie semnificativa. Motivul consta in principiul lor de lucru. O imprimanta 3D SLA utilizeaza un laser pentru a trasa straturile modelelor pe suprafata rasinilor fotopolimerice. Acestea functioneaza similar cu masinile FDM prin faptul ca un fascicul laser, la fel ca o duza FDM, are nevoie de timp pentru a acoperi toate liniile care constituie un strat. Cu cat stratul este mai mare, cu atat este mai lunga distanta pe care o fascicul laser trebuie sa o parcurga pentru a trasa stratul. De aceea, viteza de functionare a imprimantelor 3D SLA este proportionala cu volumul spatiului de lucru utilizat de model. Acesta este un dezastru atunci cand vine vorba de productia de masa.


Printarea capacelor HDMI:


O singura imprimanta 3D Zortrax Inkspire vs. o singura imprimanta 3D SLA de top

Zortrax Inkspire - 90 buc/ora - 720 buc/zi lucratoare - 21600 buc/luna

imprimanta 3D SLA de top - 13 buc/ora - 104 buc/zi lucratoare - 3120 buc/luna


30 imprimante 3D Zortrax Inkspire vs. 30 imprimante 3D SLA de top

30 Zortrax Inkspire - 2700 buc/ora - 21600 buc/zi lucratoare - 648000 buc/luna

30 imprimante 3D SLA de top - 390 buc/ora - 3120 buc/zi lucratoare - 93600 buc/lunaSa ne gandim la capacele HDMI. Aceste capace sunt de obicei folosite ca masura de siguranta pentru a impiedica praful sa patrunda in porturile HDMI ale diferitelor dispozitive. Printarea unui astfel de capac nu necesita mult timp pentru o impriman