top of page

Unul dintre cele mai renumite branduri de lux a oferit o sansa pentru Zetamix si nu regreta

De la inceputurile sale in 2008, Nanoe a furnizat pulberi ceramice pentru cele mai renumite marci franceze de lux pentru a produce diverse bijuterii, cum ar fi rulmenti pentru ceasuri, cutii pentru ceasuri sau perle ceramice. Astfel, cand unul dintre acest brand de lux a auzit de lansarea brandului de printare 3D Zetamix, nu a ezitat sa comande filamente. Au devenit una dintre primele companii care au avut incredere in tehnologia Zetamix si au adoptat-o.


Departamentul de cercetare si dezvoltare al acestui client a fost sedus nu numai de versatilitate, ci si de simplitatea utilizarii tehnologiei. Deoarece albul si negrul sunt culori “must have” in industria luxului, au fost nerabdatori sa testeze tehnologia. Nu numai ca Zetamix a fost prima tehnologie ceramica FFF, ci, mai presus de toate, prima tehnologie care permite printarea pieselor din ceramica negra.


O solutie de prototipare

Printre toate aplicatiile Zetamix, inclusiv unelte, SDV-uri, serii mici si geometrii complexe, prototiparea a fost cea mai valoroasa aplicatie pentru aceasta companie.


Imagine: Ceas de fata Zirconia alba si zirconiu negru Zetamix inainte de procesare


Intr-adevar, pentru fiecare model de ceas creat de designeri, este produs un prototip pentru a verifica practicabilitatea modelului, dar si pentru a verifica daca prototipul raspunde asteptarilor proiectantilor. Obtinerea unui prototip in acelasi material ca si obiectul final este cruciala pentru designeri. Pentru a asigura aspectul estetic si confortul bijuteriei, acestia trebuie sa verifice greutatea ceasului la incheietura mainii, sa vada intensitatea reflexiei luminii sau sa simta materialul acestei bijuterii pe piele. Astfel, deseori se intampla ca designerii sa schimbe forma fetei ceasului dupa ce au manipulat prototipul. Datorita Zetamix, echipele de productie reusesc sa reduca atat pretul, cat si timpul de livrare al prototipurilor ceramice.


Zetamix vs proces conventional

Imagine: carcasa ceasului Zetamix dupa lustruire


Intr-adevar, crearea prototipului printr-un proces uzual, cum ar fi turnarea prin injectie, dureaza cateva luni. Comandarea matritei, optimizarea parametrilor echipamentelor si producerea primului prototip dureaza cel putin 6 saptamani. Datorita intarzierilor in activitatea de productie a ceasurilor finale, departamentul de cercetare si dezvoltare a cautat o solutie de prototipare rapida. Prin reducerea intarzierii de productie a prototipului de la 6 saptamani la 7 zile, tehnologia Zetamix a revolutionat pur si simplu procesul de creare al designerilor. Astfel, nu mai