top of page

Universitatea Victoria a fost premiata pentru proiectul 3D Printed Bones

Rezumat

· Profesorii de la Universitatea Victoria din Melbourne, Australia, au folosit imprimantele 3D Zortrax M200 pentru a face modele anatomice ale membrelor superioare pentru studentii in osteopatie.

· Proiectul a fost selectat ca un lider pentru premiul McKeachie, pentru contributii remarcabile la imbunatatirea predarii si studierii in cadru universitar.

· La inceputul lunii iulie 2018, proiectul a castigat Best Scientific Poster Award din cadrul conferintei Higher Education Research and Development Society of Australasia.


Sonia Wilkie si Ghaith Zakaria, profesori de la Universitatea Victoria din Melbourne, Australia, au folosit imprimante 3D Zortrax M200 pentru a realiza modele anatomice ale membrului superior pentru studentii in specialitatea osteopatie.Proiectul a crescut rata de promovare a examenelor de la 89% la 99% si a fost recent selectat ca un concurent la Premiul McKeachie pentru contributii remarcabile la imbunatatirea predarii si studierii in cadru universitar. Cateva saptamani mai tarziu, i-a fost, de asemenea, acordat premiul Best Scientific Poster in cadrul conferintei Higher Education Research and Development Society of Australasia.


Oase printate 3D

"In anatomie, studentii isi obtin experienta in lucrul cu cadavrele in laboratoare. Timpul petrecut in laborator este limitat, iar cadrele didactice au dorit sa maximizeze instruirea studentilor prin extinderea experientei de lucru dincolo de orele de laborator ", spune Wilkie. "Oasele printate 3D ar putea fi folosite in salile de clasa standard si am putea face un set de oase pentru fiecare student", a adaugat ea.Fiecare set de oase printate 3D vine cu o pasta modelatoare. Cu pasta modelatoare, studentii modeleaza muschi, ligamente si tendoane pe oasele bratului. Fiecare student in osteopatie isi pastreaza propriul set de oase. Ei pot lucra cu ele, pot practica pe ele si le pot lua acasa ", spune Wilkie. Recunoasterea in comunitatea profesorilor era o chestiune de timp.


Premiul McKeachie

In urma cu cateva saptamani, Wilkie si Zakaria au luat parte la conferinta Improving University Teaching, desfasurata in perioada 27-29 iunie 2018, in Port MacQarue, Australia, si si-au prezentat proiectul pentru premiul Ginny and Bill McKeachie. Premiul era dedicat in onoarea lui Wilbert J. McKeachie care a predat psihologia la Universitatea din Michigan pentru mai mult de 40 de ani, timp in care a fost presedinte al American Psychological Association, Psychological American Foundation, si the American Association of Higher Education. El a ajutat, de asemenea, la indrumarea IUT. Sotia sa, Ginny, a sugerat pentru prima data ca aceasta conferinta IUT sa devina internationala si a particip