top of page

Universitatea Victoria a fost premiata pentru proiectul 3D Printed Bones

Rezumat

· Profesorii de la Universitatea Victoria din Melbourne, Australia, au folosit imprimantele 3D Zortrax M200 pentru a face modele anatomice ale membrelor superioare pentru studentii in osteopatie.

· Proiectul a fost selectat ca un lider pentru premiul McKeachie, pentru contributii remarcabile la imbunatatirea predarii si studierii in cadru universitar.

· La inceputul lunii iulie 2018, proiectul a castigat Best Scientific Poster Award din cadrul conferintei Higher Education Research and Development Society of Australasia.


Sonia Wilkie si Ghaith Zakaria, profesori de la Universitatea Victoria din Melbourne, Australia, au folosit imprimante 3D Zortrax M200 pentru a realiza modele anatomice ale membrului superior pentru studentii in specialitatea osteopatie.Proiectul a crescut rata de promovare a examenelor de la 89% la 99% si a fost recent selectat ca un concurent la Premiul McKeachie pentru contributii remarcabile la imbunatatirea predarii si studierii in cadru universitar. Cateva saptamani mai tarziu, i-a fost, de asemenea, acordat premiul Best Scientific Poster in cadrul conferintei Higher Education Research and Development Society of Australasia.


Oase printate 3D

"In anatomie, studentii isi obtin experienta in lucrul cu cadavrele in laboratoare. Timpul petrecut in laborator este limitat, iar cadrele didactice au dorit sa maximizeze instruirea studentilor prin extinderea experientei de lucru dincolo de orele de laborator ", spune Wilkie. "Oasele printate 3D ar putea fi folosite in salile de clasa standard si am putea face un set de oase pentru fiecare student", a adaugat ea.Fiecare set de oase printate 3D vine cu o pasta modelatoare. Cu pasta modelatoare, studentii modeleaza muschi, ligamente si tendoane pe oasele bratului. Fiecare student in osteopatie isi pastreaza propriul set de oase. Ei pot lucra cu ele, pot practica pe ele si le pot lua acasa ", spune Wilkie. Recunoasterea in comunitatea profesorilor era o chestiune de timp.


Premiul McKeachie

In urma cu cateva saptamani, Wilkie si Zakaria au luat parte la conferinta Improving University Teaching, desfasurata in perioada 27-29 iunie 2018, in Port MacQarue, Australia, si si-au prezentat proiectul pentru premiul Ginny and Bill McKeachie. Premiul era dedicat in onoarea lui Wilbert J. McKeachie care a predat psihologia la Universitatea din Michigan pentru mai mult de 40 de ani, timp in care a fost presedinte al American Psychological Association, Psychological American Foundation, si the American Association of Higher Education. El a ajutat, de asemenea, la indrumarea IUT. Sotia sa, Ginny, a sugerat pentru prima data ca aceasta conferinta IUT sa devina internationala si a participat cu fidelitate la ea impreuna cu Bill.In conformitate cu interesele McKeachies, premiul recunoaste anual contributii remarcabile la imbunatatirea predarii si studierii in cadru universitar. Finalistii premiului sunt selectati de Comitetul Consultativ IUT. Castigatorul este ales la conferinta pe baza calitatii prezentarii sale. Desi Wilkie si Zakaria nu au castigat premiul, au fost foarte aproape. Dar cateva saptamani mai tarziu, echipa s-a intors pentru a castiga o alta competitie.

Conferinta HERDSA

Higher Education Research and Development Society of Australasia este o societate stiintifica pentru persoanele angajate in dezvoltarea invatamantului superior si tertiar. A fost infiintata in 1972 pentru a promova dezvoltarea politicii de invatamant superior, a practicii si a studiului de predare si instruire. HERDSA incurajeaza si disemineaza cercetarea privind predarea si instruirea si dezvoltarea invatamantului superior. De asemenea, actioneaza pentru a construi comunitati academice puternice.Wilkie si Zakaria au primit premiul Best Scientific Poster si aceasta inseamna mult. Castigatorii diferitelor premii la conferintele stiintifice sunt de obicei selectati de un juriu. Dar cel mai bun premiu poster merge aproape intotdeauna la proiectul care a castigat votul popular al tuturor participantilor la conferinta. Este ca un fel de premiu de audienta la un festival de film. Asistenta educationala a printarii 3D la Universitatea Victoria a primit atentia comunitatii. Cititi studiul de caz complet despre acest proiect pentru a afla de ce.


Articolul este tradus din engleza de Suntem 3D. Articolul original apartine companiei Zortrax SA si poate fi citit AICI.


#3dprintedbones #oaseprintate #printare3D #medicina #cercetare #zortrax #imprimante3d #suntem3d


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page