top of page

Tensabelt: obtinerea eficientei maxime datorita instrumentelor printate 3D

Tensabelt si-a revolutionat fluxul de lucru de la incorporarea printarii 3D pentru fabricarea de unelte functionale 100% personalizate, ceea ce le permite sa maximizeze eficienta, reducand o parte semnificativa de timp si costuri in procesul de productie al sistemelor de gestionare a asteptarii.Daca ati fost recent la un muzeu, la un concert sau la o premiera de film in Europa, este posibil sa fi avut langa Dvs. unul dintre produsele Tensabelt. Din Barcelona pana in intreaga lume, Tensabelt proiecteaza, produce si distribuie dispozitive pentru sisteme de gestionare a asteptarii, cum ar fi bariere, conuri si benzi retractabile.

Distribuind in prezent peste 10.000 de unitati in toata Europa de Sud, echipa de productie a companiei si-a dat seama rapid ca au nevoie de o solutie rapida si eficienta pentru unelte personalizate care sa le permita sa-si mareasca procesul de fabricatie.

La inceput, explica managerul de productie Tensabelt, Clara Bazán, au avut o „abordare mai conservatoare” pentru producerea instrumentelor de care aveau nevoie. Ei lucrau cu unelte din aluminiu, a caror fabricare trebuia sa fie externalizata, proces care a fost lent si costisitor, cu timpi de asteptare de cateva saptamani pentru fiecare piesa nou proiectata.Pe masura ce comenzile continuau sa vina si munca crestea, astfel incat o solutie mai eficienta devenea cruciala si atunci s-au apelat la printarea 3D, o tehnologie care nu numai a facilitat fabricarea rapida a noilor instrumente, dar si realizarea unor proiecte mai functionale prin iterarea rapida, datorita timpii scurti de asteptare si a costului mai mic al materialelor utilizate.

„Cu ajutorul fabricarii aditive fabricam sabloane si dispozitive, cum ar fi piesele pe care le folosim pentru mecanizarea pieselor care provin din matritele noastre de injectie din plastic”, explica Clara Bazán. Piesele, fabricate din PLA datorita imprimantei 3D BCN3D SigmaX, sunt personalizate pentru fiecare operatie si „100% functionale in activitatea noastra zilnica”.Cu posibilitatea de a avea instrumente noi la indemana in termen de 24 de ore si economii de pana la 200 € pe bucata, Bazán confirma faptul ca „aceasta tehnologie ne-a oferit flexibilitate pentru a reduce timpul si costurile”. Nu numai ca au obtinut eficienta maxima, adauga ea, dar incorporarea printarii 3D a permis Tensabelt „sa fie mai putin conservatoare, facilitand sa ne asumam mai multe riscuri calculate si sa exploram in continuare si ne ajuta sa continuam sa inovam constant”.