top of page

Tehnologia Zetamix: o solutie usor de realizat pentru piese critice de turnatorie

Avignon Ceramic produce piese ceramice pentru turnatorie, industria aerospatiala si industria energetica. Compania este, din punct de vedere istoric, un expert in turnarea prin injectie a ceramicii si produce piese de ultima generatie, cum ar fi miezurile aerospatiale. De 3 ani, Avignon Ceramic printeaza piese ceramice datorita fabricarii aditive.In domeniul turnatoriei, ceramica este o alegere excelenta pentru a produce diferite unelte si/sau instrumente consumabile, inclusiv filtre ceramice. Ceramica este singurul material rezistent la temperaturi ridicate si stabil chimic.De ani de zile, metalul topit este filtrat de site ceramice realizate prin impregnarea unei spume polimerice cu celule deschise cu suspensii ceramice. Apoi, prin sinterizarea ceramicii, structura polimerica dispare si ramane doar spuma ceramica.

Intr-adevar, pentru fiecare proces, dimensiunea lotului si tipul de mixer, Nanoe necesita o lama specifica si, uneori, cateva lame diferite, in functie de produs. Avand o gama larga de lame la cerere ar fi foarte apreciat, dar prea complex si costisitor prin procedeele traditionale. In plus, Nanoe sintetizeaza si produce pulberi ceramice de inalta puritate pentru companiile industriale, iar poluarea cu metal este nedorita. Deoarece ceramica este un material foarte abraziv, chiar si otelul inoxidabil nu este suficient de rezistent. Pana in prezent, Nanoe isi schimba lamele de multe ori pentru a evita oxidarea instrumentelor si poluarea pulberilor ceramice, cu costul opririi intretinerii si a productiei. Utilizarea in schimb a unei lame de dispersie ceramica ar fi perfecta, dar acest produs nu exista astazi pe piata. Cumpararea unei lame personalizate ar fi foarte costisitoare si timpul de livrare ar dura luni, in special una din ceramica. Ar declansa lansarea unui lant de productie complet nou pentru doar cateva piese. Mai exact, o lama personalizata pentru un mixer simplu de laborator cu forfecare ridicata a fost estimata la un cost de 1000 € si un termen de livrare de 6 saptamani.


Pentru a produce filtre mai eficiente, Avignon Ceramic printeaza aceste piese specifice datorita filamentelor Zetamix Alumina. Filamentele Zetamix sunt primele care fac posibila obtinerea pieselor ceramice cu o densitate de 99% folosind aproape orice imprimanta 3D FDM.


Intr-adevar, filtrele nu pot fi produse prin procese uzuale de modelare industriala, cum ar fi turnarea sau injectia, deoarece piesele goale sunt imposibil de obtinut cu aceste procese.


In timp ce structura spumei este obtinuta in mod aleatoriu in procesul traditional, imprimarea 3D permite inginerilor sa proiecteze o piesa personalizata. Datorita Zetamix poate fi obtinuta o gama larga de dimensiuni si de design-uri, cum ar fi gyroid sau modele geometrice. Astfel, tehnologia Zetamix permite controlul fluxului de turnare si a preciziei filtrarii, variind nu numai designul, ci si dimensiunea tevii, a conductei si dimensiunea porilor filtrului.