top of page

Tehnologia IDEX pentru productia de serie mica si mijlocie

BCN3D a demonstrat ca fabricarea aditiva este solutia cea mai rentabila pentru producerea de serii cu volum redus, inclusiv a 47 de bucati de plastic printate 3D pentru fiecare imprimanta 3D fabricata. Pentru a optimiza fabricarea, BCN3D utilizeaza tehnologia IDEX, dubland capacitatea de productie a imprimantei in comparatie cu imprimantele 3D conventionale de birou. Aceste piese sunt realizate la ferma de printare BCN3D, o ferma construita cu 63 de imprimante 3D BCN3D care functioneaza 24 de ore din 24, 7 zile din 7.Productia de serii cu volum redus la ferma de printare BCN3D


BCN3D proiecteaza si produce imprimante 3D profesionale de birou, BCN3D Sigma si BCN3D SigmaX. Fiecare echipament are 47 de piese din material plastic fabricate cu ajutorul fermei de printare 3D BCN3D, folosind tehnologia de fabricare aditiva. Ferma are 63 de imprimante 3D BCN3D care lucreaza 24 de ore din 24 pentru a satisface cererea de productie.


Tehnologia IDEX: aceeasi investitie, productivitate dubla


Pentru a optimiza fabricarea acestor piese printate, BCN3D utilizeaza tehnologia IDEX, dubland capacitatea de productie a imprimantei in comparatie cu imprimantele 3D conventionale de birou.

IDEX reprezinta sistemul dual de extrudare independenta. Cele mai multe imprimante 3D duale au ambele extrudere pe acelasi carucior. Cu toate acestea, imprimantele BCN3D pot controla independent ambele extrudere datorita sistemului IDEX. Aceasta tehnologie permite lucrul simultan cu ambele extrudere in mod dublu si in modul oglinda, dubland capacitatea de productie.Una dintre piesele care sunt produse in ferma de printare BCN3D este Vertical Bowden, care ajuta la mentinerea tubului teflon in pozitie. Datorita modului de duplicare, BCN3D poate produce 1500 de astfel de piese intr-o luna, in loc de cele 750 de unitati care pot fi printate utilizand imprimante 3D conventionale cu extrudare duala.De ce sa alegeti o imprimanta 3D cu IDEX pentru serii mici?

Pe langa dublarea productivitatii, folosirea tehnologiei IDEX ofera atat de multe beneficii datorita modurilor sale de duplicare si oglinda pentru productia de volum redus:


• Reduce costul echipamentelor la jumatate:

Cu acelasi numar de imprimante 3D, clientul final poate obtine de doua ori mai multe parti printate decat ar obtine cu alte imprimante cu extrudare duala fara IDEX.