Tehnologia IDEX pentru productia de serie mica si mijlocie

BCN3D a demonstrat ca fabricarea aditiva este solutia cea mai rentabila pentru producerea de serii cu volum redus, inclusiv a 47 de bucati de plastic printate 3D pentru fiecare imprimanta 3D fabricata. Pentru a optimiza fabricarea, BCN3D utilizeaza tehnologia IDEX, dubland capacitatea de productie a imprimantei in comparatie cu imprimantele 3D conventionale de birou. Aceste piese sunt realizate la ferma de printare BCN3D, o ferma construita cu 63 de imprimante 3D BCN3D care functioneaza 24 de ore din 24, 7 zile din 7.Productia de serii cu volum redus la ferma de printare BCN3D


BCN3D proiecteaza si produce imprimante 3D profesionale de birou, BCN3D Sigma si BCN3D SigmaX. Fiecare echipament are 47 de piese din material plastic fabricate cu ajutorul fermei de printare 3D BCN3D, folosind tehnologia de fabricare aditiva. Ferma are 63 de imprimante 3D BCN3D care lucreaza 24 de ore din 24 pentru a satisface cererea de productie.


Tehnologia IDEX: aceeasi investitie, productivitate dubla


Pentru a optimiza fabricarea acestor piese printate, BCN3D utilizeaza tehnologia IDEX, dubland capacitatea de productie a imprimantei in comparatie cu imprimantele 3D conventionale de birou.

IDEX reprezinta sistemul dual de extrudare independenta. Cele mai multe imprimante 3D duale au ambele extrudere pe acelasi carucior. Cu toate acestea, imprimantele BCN3D pot controla independent ambele extrudere datorita sistemului IDEX. Aceasta tehnologie permite lucrul simultan cu ambele extrudere in mod dublu si in modul oglinda, dubland capacitatea de productie.Una dintre piesele care sunt produse in ferma de printare BCN3D este Vertical Bowden, care ajuta la mentinerea tubului teflon in pozitie. Datorita modului de duplicare, BCN3D poate produce 1500 de astfel de piese intr-o luna, in loc de cele 750 de unitati care pot fi printate utilizand imprimante 3D conventionale cu extrudare duala.De ce sa alegeti o imprimanta 3D cu IDEX pentru serii mici?

Pe langa dublarea productivitatii, folosirea tehnologiei IDEX ofera atat de multe beneficii datorita modurilor sale de duplicare si oglinda pentru productia de volum redus:


• Reduce costul echipamentelor la jumatate:

Cu acelasi numar de imprimante 3D, clientul final poate obtine de doua ori mai multe parti printate decat ar obtine cu alte imprimante cu extrudare duala fara IDEX.


• Reduce costul intretinerii si timpii de intrerupere la jumatate:

Pentru a pastra imprimanta 3D intr-o stare optima, trebuie respectata o intretinere standard. Deoarece nu exista actiuni suplimentare sau alte costuri de intretinere in comparatie cu alte imprimante 3D atunci cand investiti timp in intretinere intr-o imprimanta BCN3D, obtineti intr-adevar o productie dubla.


• Reduce costul fortei de munca in jumatate:

Proiectarea si configurarea printarii pe imprimantele BCN3D dureaza la fel de putin ca pentru orice alt echipament de pe piata. Cu toate acestea, investitia intr-o imprimanta BCN3D produce de doua ori mai multe piese.


• Acelasi spatiu, productivitate dubla:

Deoarece imprimantele BCN3D realizeaza o productie dubla, fiecare metru patrat utilizat pentru a gazdui o imprimanta 3D va dubleaza eficienta.


Tehnologia IDEX: printare 3D fiabila cu extrudare dubla

Dupa cum am mentionat mai devreme, IDEX este solutia cea mai rentabila si cea mai rapida pentru productia de serii de volum redus. Ofera posibilitatea de a stationa un extruder in timpul printarii duale a pieselor. Aceasta este solutia cea mai curata de pe piata deoarece impiedica scurgerea de plastic topit, din extruderul care nu este utilizat, pe print.
Producerea de piese de uz final in ferma de printare BCN3D


Pentru a garanta tolerantele dimensionale potrivite in piesele printate, precum si repetabilitatea ridicata, imprimantele BCN3D sunt echipate cu componente mecanice si electronice de cea mai buna calitate, precum hotend-uri e3D si extrudere Bondtech.

Piesele fabricate in ferma de printare BCN3D sunt fabricate din PET-G. Acest material este excelent pentru piese finale: ofera proprietati mecanice excelente si rezista la temperaturi ridicate de functionare.

Tehnologia IDEX a revolutionat fluxul de productie BCN3D, dubland productivitatea, mentinand in acelasi timp o investitie hardware rezonabila. Ar putea sa faca acelasi lucru si pentru Dvs.?#3d #3dp #3dprint #3dprints #3dprinting #3dprinter #3dprinters #3dprinted #3dmodel #cad #additivemanufacturing #bcn3d #sigmaxR19 #sigmaR19 #bcn3d #bcn3dtechnologies #barcelona #madeinbarcelona #manufacturing #impresion3d #idex #engineering #technology #prototyping #fabrication #3dprinterfarm #printare3d #imprimare3d #tiparire3d #filamente3d #suntem3d

Featured Posts