TCT Show 2019Saptamana trecuta a avut loc la NEC Birmingham o noua editie a TCT Show.

Si in acest an nume sonore precum Zortrax, Photocentric, Fillamentum si Faro au expus noile lor produse, rod al cercetarii si inovarii in domeniul tehnologiilor aditive.

Dar, anul acesta poate mai mult ca in alti ani, s-a observat o consolidare a trendului de orientare catre industrie si catre productia industriala. Daca in anii trecuti expozantii prezentau multe echipamente destinate uzului personal precum si noi game de culori de filamente PLA si ABS, anul acesta echipamentele profesionale si filamentele industriale (PEEK, ULTEM, PP), au fost centrul expozitiei. In plus se observa un accent important pe crearea de produse biocompatibile.

Ceea ce inseamna ca tehnologiile aditive au ajuns la o maturitate, iar acum incep sa raspunda cerintelor in crestere ale industriei si ale domeniilor medicale.

Un exemplu este noul echipament industrial Zortrax Endureal, destinat printarii cu PEEK, lansat in premiera la TCT Show 2019 si echipamentul de post-procesare automata a printurilor pe baza de ABS, ASA si HIPS, Zortrax Apoller, lansat anul trecut la FormNext.Zortrax EndurealZortrax Apoller


Un alt element semnificativ este si parteneriatul dintre BlueCast, celebrul producator italian de rasini castable, si Zortrax.
Fillamentum a continuat sa isi extinda gama de filamente industriale anuntand lansarea filamentului de polipropilena precum si a catorva filamente flexibile care pot fi sterilizate dupa printare si utilizate in interiorul corpului uman.


Fillamentum @TCT Show 2019


Am mentiona, in legatura directa cu acest trend ascendent, si premiul 3D Printing Industry pentru Cea mai buna utilizare a tehnologiilor aditive in domeniile medical, dentar si de sanatate (Medical, Dental or Healthcare Application of the Year) acordat lui BCN3D Technologies si Universitatii Girona pentru utilizarea imprimantei 3D BCN3D Sigma pentru a crea o retea variata de structuri de celule, pentru identificarea si izolarea cancerului mamar.


Galerie de imagini


#zortrax #bcn3dtechnologies #fillamentum #bluecast #m200plus #m300plus #apoller #endureal #sigma #sigmax #printare3d #3dprinting #imprimare3d #tiparire3d #printat3d #tiparit3d #printer3d #imprimanta3d #suntem3d

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
CONTACT

SUNTEM 3D

marca inregistrata a

ATELIER CONCEPT&DESIGN STUDIO srl

str. Valea Merilor nr. 39, sect.1, Bucuresti

Nr. Reg. Com.  J40 / 5764 / 2015

CUI / CIF RO-34508187

Contact:

informatii@suntem3d.ro

tel. 0799 - 780 - 393

Conturi bancare:

IBAN: RO40 BACX 0000 0011 5425 1000

Trezorerie S1: RO86 TREZ 7015 069X XX01 7955

© 2020 SUNTEM 3D marca inregistrata a sc ATELIER CONCEPT & DESIGN STUDIO srl

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Spotify
  • Grey LinkedIn Icon