Stiinta si arta coopereaza pentru a crea genti ATOMY la moda

Ne place sa incepem putin neconventional, asa ca hai sa introducem putina fizica. Da, fizica si mai precis taramul cuantic al atomilor. Ei sunt elemente esentiale ale oricarei materii obisnuite. Se ciocnesc si se combina intre ei pentru a forma diferite molecule. Acestea sunt cunostintele elementare pe care probabil le aveti deja.


ATOMY (in limba poloneza "atomi") este o marca inspirata de acest cel mai mic bloc de creatie. Compania a fost fondata in Gdansk, Polonia, unde Monika Szymanska si Ula Sklodowska au venit pentru prima data cu ideea de a infiinta un brand specializat in realizarea gentilor modulare. Modulele din piele au fost proiectate pentru a fi asamblate, jucate si combinate in produse unice noi. Fiecare variatie poate functiona ca un proiect propriu complet, unul care se ocupa de viziunea unei persoane particulare. Ei au gasit o inspiratie in mediul profesional si personal si in tehnologia de printare 3D.Gasirea inspiratiei

In primul rand, cei doi fondatori si-au inceput cariera nu numai in moda, ci si in arhitectura si, prin urmare, de aici a rezultat necesitatea si dorinta de a crea forme simple care ar trebui sa fie functionale si totusi placute din punct de vedere estetic. Al doilea factor? Adu-ti aminte de acele vechi serviete din piele care au fost produse in trecut si purtate de bunicii tai. "Ele au servit scopului lor de multi ani si au imbatranit frumos" este ceea ce spun cei doi antreprenori. Astfel, servietele au influentat selectia celei mai bune calitati si a celei mai groase piele, ca principal "material de constructie" al produsului.

Cea de-a treia si ultima inspiratie, in momentul proiectarii unei noi colectii mai extinse, a fost o colaborare stransa cu tipografia Printstacja din Gdańsk, care ofera servicii de printare 3D prin intermediul imprimantelor Zortrax. Datorita acestui fapt, ei au reusit sa introduca elemente din plastic in posete, in forme care inainte erau imposibile fara aceasta tehnologie.


Conexiunea poloneza

Printarea 3D este adaosul ideal pentru procesul de productie al ATOMY, de coasere si de fabricare a gentilor. Inainte ca produsul sa apara in vanzare, zeci de prototipuri sunt create, uzate, testate si evaluate. Fiecare dintre ele difera in ceea ce priveste dimensiunile, tipul de accesorii, forma si parametrii acestora. De aceea folosim Zortrax. Nu trebuie sa avem stocuri mari de elemente pentru a merge fara probleme prin procesul de testare. Le modelem la fata locului, le printam in trei dimensiuni si verificam imediat "spun fondatoarele companiei Atomy.Printarea 3D este, de asemenea, o solutie excelenta pentru cea de-a doua componenta cea mai importanta a pungilor - accesoriile. Daca un maner sau alt element de legatura trebuie ajustat perfect pe baza formei si / sau a latimii acestuia, atunci se utilizeaza Zortrax Ecosystem. Desenele pot fi de multe ori foarte originale si destul de neortodoxe, astfel ca au nevoie de o solutie fiabila care sa gestioneze aceste forme abstracte. Si asta e ceea lucrul cu care #Zortrax se mandreste.


Pentru a obtine cea mai inalta calitate, folosesc imprimantele Zortrax M200 pentru ca "printeaza cu detalii foarte bune si folosesc o gama larga de filamente in diverse culori. Si ele sunt, de asemenea, concepute frumos", dupa cum ne spun Monika si Ula. Cand vine vorba de alegerea filamentului potrivit, echipa a ales Z-ULTRAT. Datorita faptului ca este disponibil in cea mai mare gama de culori si poate fi tratat mecanic si chimic. Este, de asemenea, un material foarte durabil si puternic, astfel incat poate fi utilizat atat in prototipuri cat si in produsele finale. Procesul de testare a gentii se bazeaza pe verificarea modului in care materialul tinta, utilizat in manerele si cuplajele pe curele, gestioneaza greutatea si dimensiunea gentii. Apoi este doar o chestiune de a alege umpluturile cu densitatea potrivita si sectiunile transversale pentru a aplica noul element.O chestiune de principiu

Unul dintre principiile directoare ale ATOMY este conceptul de Lean Manufacturing - o metoda de management eficient al productiei. Combina productivitatea si calitatea ridicata cu utilizarea rationala a resurselor. Chiar si cel mai mic exces de piele este utilizat pentru a crea accesorii mai mici. Printarea 3D are, de asemenea, partea sa in aceasta strategie. Prototiparea rapida si reducerea costurilor, combinate cu fiabilitatea imprimantelor Zortrax, permit marcii sa reduca cantitatea de deseuri in faza de productie.


Exista inca un motiv pentru care ATOMY si Zortrax merg mana in mana. Eticheta poloneza este dedicata utilizarii materialelor si plantelor regionale, deoarece scopul lor este de a sprijini creativitatea locala si de a investi in comunitate. Cand obiectivul dvs. principal este calitatea, atunci trebuie intr-adevar sa creati constiinta consumatorilor. Bazandu-se pe o fundatie puternica, le permite sa isi faca prezenta si pe pietele straine. Acesta este de fapt urmatorul lor pas - cooperarea cu magazinele internationale si promovarea marcii in Europa. Pana acum ATOMY pastreaza lucrurile aproape, dar nu avem nici o indoiala ca vor avea succes in eforturile lor viitoare.Ori de cate ori moda gaseste inspiratie in stiinta, este intotdeauna o colaborare fascinanta. Ideea de a implementa caracteristicile fizice ale atomilor in designul de moda nu numai ca permite o noua interpretare a haute-couture, dar si un proces de productie inovatoare. Amestecarea si potrivirea diferitelor elemente pentru a se potrivi cu gusturile clientilor si calitatea superioara a produsului global este cu siguranta o afacere cu potential de succes de explozie atomica.


Acest articol este tradus din limba engleza de Suntem 3D. Articolul original apartine lui Zortrax SA si poate fi citit aici.

Featured Posts