top of page

Review: Zortrax si UltraFuse Metal 316L

Ideea printarii de metal pe o imprimanta 3D desktop a fost mereu extrem de tentanta. Insa pana acum printarea de metal era posibila doar cu ajutorul unor echipamente extrem de costisitoare atat ca investitie primara, cat si ca utilizare in timp, consumabile etc.

BASF Forward AM a lansat insa doua filamente metalice, pulbere de metal in matrice de polimer termoplastic, care pot fi printate cu usurinta pe imprimantele 3D desktop: UltraFuse Metal 316L si UltraFuse Metal 17-4 PH.


Obtinerea unei piese de metal este un proces in patru etape:

1. Printare 3D

2. Debinduire

3. Sinterizare

4. Postprocesare (slefuire etc)


Am testat, pe mostra noastra standard, atat capacitatea de printabilitate a filamentului cat si, desigur, posibilitatile de printare ale echipamentelor.


Filament utilizat: BASF FORWARD AM – UltraFuse 316L

Echipamente utilizate: Zortrax M200 Plus, Zortrax M300 Plus si Zortrax M300 Dual.


Printarea a fost extrem de usoara, fara probleme, fara filament rupt, cap infundat sau printuri esuate. La fel de usor ca ABS-ul. Incredibil, tinand cont ca vorbim despre un filament care contine metal.


ETAPA 1: Printare 3D


ETAPA 2: Debinduire si Sinterizare


Diferentele de gabarit intre piesa printata si cea sinterizata sunt semnificative, iar producatorul de filament specifica acest lucru in fisele tehnice si recomandarile de proiectare a pieselor.



#printare3d #metal #filament #filament3d #basfforwardam #zortrax #3dprinting #zortraxquality #suntem3d

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page