Printare 3D de precizie pentru industria dentara

Printarea 3D este prevazuta sa inlocuiasca tehnicile traditionale de modelare dentara in viitorul apropiat.

Stomatologia digitala este mai rapida, mai putin impovaratoare pentru pacient si in mod inerent mai precisa.De ce mii de stomatologi utilizeaza imprimante 3D?


O imprimanta 3D care functioneaza ca parte a unui sistem digital de stomatologie permite vizualizarea mai multor pacienti pe zi. De asemenea, reduce costurile, reduce erorile umane si garanteaza servicii de calitate mai buna pentru pacient.


CALITATE CONSTANTA

Cu o imprimanta 3D care functioneaza impreuna cu scanerele intra-orale si software-ul CAD / CAM, exista mai putine sanse de aparitie a unei erori umane, in comparatie cu tehnicile traditionale de modelare dentara.


VITEZA

Sistemele de stomatologie digitale automatizate ofera o capacitate considerabila de productie, fara pierderi de calitate. O imprimanta 3D poate face mai multe modele ortodontice pe zi.


SATISFACTIA PACIENTULUI

Imprimantele 3D de calitate pot lucra cu precizie microscopica folosind materiale biocompatibile. Un medic dentist poate face proteze care se potrivesc precis anatomiei pacientului.


AUTOMATIZARE

O imprimanta 3D este mai putin solicitanta decat alte tehnici. Realizarea modelelor ortodontice devine un proces complet automatizat, nesupravegheat, care economiseste timp, pe care un medic stomatolog il poate folosi pentru a vedea mai multi pacienti.


Aparate dentare printate 3D

Imprimante 3D pe baza de rasina pot fi utilizate fie pentru a printa direct aparatele dentare, fie pentru a face modele precise de turnare a matritelor pentru dispozitivele care necesita materiale dificil de printat 3D, cum ar fi aliaje dentare pentru poduri sau ceramica pentru coroane.

Matritele de turnare sunt printate cu rasini de turnare (castable), in timp ce printarea 3D a dispozitivelor destinate utilizarii intraorale necesita fotopolimeri biocompatibili de clasa I sau clasa II.Fluxul de lucru digital pentru stomatologie

De la luarea amprentelor pana la protezele dentare, coroane sau aparate ortodontice, stomatologia digitala schimba modul in care functioneaza laboratoarele si practicile dentare. Fiecare pas al modelarii dentare traditionale a fost imbunatatit, digitizat si automatizat. Iata cum functioneaza.


Pasul 1: Luarea amprentelor

Zonele de interes din cavitatea orala a pacientului sunt scanate cu scanere intra-orale sau cu echipament 3D Roentgen. In acest fel, luarea de amprente traditionala este ocolita si modelul 3D digital ajunge direct la software-ul CAD / CAM dentar.


Pasul 1. Luarea amprentelor

Pasul 2: Proiectarea CAD / CAM

De la atele si coroane pana la poduri sau proteze intregi, software-ul CAD / CAM dentar modern poate face modele personalizate adaptate perfect anatomiei fiecarui pacient.


Pasul 2. Proiectare CAD/CAM

Pasul 3: Productie

Dupa etapa de proiectare, software-ul CAD / CAM poate trimite modelul la dispozitivele digitale de fabricatie, cum ar fi masinile CNC cu zirconiu sau imprimantele 3D cu rasina dentara. Echipamentele de calitate pot produce coroane sau proteze cu precizie microscopica.


Pasul 3. Productie

De ce este Zortrax Inkspire o imprimanta 3D dentara perfecta?

Zortrax Inkspire este o imprimanta 3D UV LCD cu rasina, care utilizeaza un ecran LCD de inalta rezolutie cu iluminare din spate UV pentru a construi modele precise prin solidificarea straturilor de rasini fotopolimerice strat cu strat. Poate printa 3D pana la 8 ori mai multe modele ortodontice decat o imprimanta 3D dentara SLA, fara efecte negative asupra calitatii. Modelele pot fi de asemenea de pana la 9 ori mai precise. Zortrax Inkspire este un dispozitiv Plug & Play cu o interfata simpla si intuitiva, care faciliteaza operarea chiar si pentru personalul neinstruit.Caracteristici cheie pentru stomatologie

Cele patru intrebari importante pe care trebuie sa le adresati atunci cand alegeti o imprimanta 3D cu rasina dentara sunt: cat de precisa este, cat de rapida este, cat de usor se poate scala si daca este compatibila cu rasini specializate pentru stomatologie digitala.

Zortrax Inkspire depaseste performanta unei imprimante dentare 3D SLA in toate aceste zone.


Precizie microscopica

Cel mai mic obiect posibil de printat 3D pe Zortrax Inkspire este un cuboid de 50x50x25 microni. De aceea este de pana la 9 ori mai precisa decat o imprimanta 3D dentara SLA.


Viteza

Zortrax Inkspire functioneaza cu o viteza constanta mare, indiferent de cantitatea de obiecte din spatiul de lucru utilizat. Este posibil sa printati 3D mai multe modele ortodontice intr-un singur pas, fara pierderi de viteza si calitate.


Productie mica pana la mare

Tehnologia UV LCD Zortrax poate fi scalata pentru a oferi capacitati de productie de volum mic si mare. Acest lucru face ca aceasta sa fie o solutie perfecta pentru laboratoarele dentare mari care utilizeaza multe imprimante 3D.


Gama larga de rasini

Zortrax Inkspire functioneaza cu rasini dedicate Zortrax, dar este pe deplin compatibil cu toti fotopolimerii de 405 nm. Stomatologii isi pot alege rasina dentara preferata si se pot baza pe imprimanta 3D pentru a se descurca fara pierderi de utilitate.

Z-SUITE pentru Zortrax Inkspire


Z-SUITE este un software dedicat pentru printarea si gestionarea fermelor de printare 3D, care se livreaza gratuit cu fiecare imprimanta 3D Zortrax. Este compatibil cu cele mai populare solutii software dentare CAD / CAM, cum ar fi software-ul inLab CAD SW 18 sau ZFx Dental CAD Design Software.

Zortrax Inskpire poate lucra, de asemenea, cu slicere de terta parte.


Optimizarea rotatiei

Instrumentul de optimizare a rotatiei este un algoritm care optimizeaza pozitia modelului pe platforma de construire. Acesta poate reduce cantitatea de suport necesar, poate imbunatati aderenta modelului la platforma sau poate accelera procesul de printare. In acest fel, chiar si utilizatorii neexperimentati pot obtine printuri de inalta calitate.


Profile de rasina

Z-SUITE faciliteaza lucrul cu toate rasinile disponibile. Setarile pentru rasinile dedicate Zortrax sunt deja disponibile. Pentru rasinile externe, toti parametrii de printare pot fi setati manual si salvati pentru a fi reutilizati in viitor.


Suporturi inteligente

Timpii de expunere la lumina UV pentru model si pentru structurile suport pot fi setate independent. Expunerea mai mare face ca suporturile sa fie mai grele decat restul modelului, ceea ce inseamna ca acestea pot fi proiectate mai subtiri. In acest fel, amprenta lor asupra modelului este redusa si este nevoie de mai putina post-procesare.


Management la distanta

Imprimantele 3D pot fi intrerupte sau reluate, iar progresele pot fi monitorizate de la distanta pentru fiecare Zortrax Inkspire conectat la aceeasi retea Wi-Fi. Laboratoarele dentare mai mari pot gestiona cu usurinta mai multe imprimante 3D Zortrax Inkspire de la o singura statie de lucru.


<