top of page

Printare 3D de precizie pentru industria dentara

Printarea 3D este prevazuta sa inlocuiasca tehnicile traditionale de modelare dentara in viitorul apropiat.

Stomatologia digitala este mai rapida, mai putin impovaratoare pentru pacient si in mod inerent mai precisa.De ce mii de stomatologi utilizeaza imprimante 3D?


O imprimanta 3D care functioneaza ca parte a unui sistem digital de stomatologie permite vizualizarea mai multor pacienti pe zi. De asemenea, reduce costurile, reduce erorile umane si garanteaza servicii de calitate mai buna pentru pacient.


CALITATE CONSTANTA

Cu o imprimanta 3D care functioneaza impreuna cu scanerele intra-orale si software-ul CAD / CAM, exista mai putine sanse de aparitie a unei erori umane, in comparatie cu tehnicile traditionale de modelare dentara.


VITEZA

Sistemele de stomatologie digitale automatizate ofera o capacitate considerabila de productie, fara pierderi de calitate. O imprimanta 3D poate face mai multe modele ortodontice pe zi.


SATISFACTIA PACIENTULUI

Imprimantele 3D de calitate pot lucra cu precizie microscopica folosind materiale biocompatibile. Un medic dentist poate face proteze care se potrivesc precis anatomiei pacientului.


AUTOMATIZARE

O imprimanta 3D este mai putin solicitanta decat alte tehnici. Realizarea modelelor ortodontice devine un proces complet automatizat, nesupravegheat, care economiseste timp, pe care un medic stomatolog il poate folosi pentru a vedea mai multi pacienti.


Aparate dentare printate 3D

Imprimante 3D pe baza de rasina pot fi utilizate fie pentru a printa direct aparatele dentare, fie pentru a face modele precise de turnare a matritelor pentru dispozitivele care necesita materiale dificil de printat 3D, cum ar fi aliaje dentare pentru poduri sau ceramica pentru coroane.

Matritele de turnare sunt printate cu rasini de turnare (castable), in timp ce printarea 3D a dispozitivelor destinate utilizarii intraorale necesita fotopolimeri biocompatibili de clasa I sau clasa II.Fluxul de lucru digital pentru stomatologie

De la luarea amprentelor pana la protezele dentare, coroane sau aparate ortodontice, stomatologia digitala schimba modul in care functioneaza laboratoarele si practicile dentare. Fiecare pas al modelarii dentare traditionale a fost imbunatatit, digitizat si automatizat. Iata cum functioneaza.