top of page

Prima casa de marcat printata 3D: Anzi Soft POS R314

Anzi Soft, primul producator roman de module fiscale, omologat de catre Ministerul Finantelor Publice, si-a inceput activitatea in anul 1995.

Pe parcursul anilor, solutiile fiscale oferite au fost îmbunatatite, îngloband atat cerintele clientilor cat si experienta acumulata de catre echipa #AnziSoft. Totodata, s-a urmarit si s-a reusit diversificarea portofoliului de produse dezvoltand in mod constant suita de aplicatii Anzi Soft astfel incat s-a ajuns in acest moment la performanta de a avea interfatate toate soft-urile de tip ERP importante din segmentul Retail.

Din dorinta de a veni in intampinarea nevoilor specifice ale clientilor sai, #AnziSoft a dezvoltat o noua solutie, o casa de marcat inovatoare POS R314.Atat in partea de proiectare efectiva a carcasei, de modelare 3D cat si de stabilire a design-ului produsului pe care il dezvoltau, Anzi Soft a apelat la printarea 3D pentru realizarea prototipurilor.
Utilizarea printarii 3D în designul industrial devine din ce în ce mai uzuala si mai populara, datorita faptului ca acest tip de tehnologie poate produce un prototip intr-un timp relativ scurt si pentru ca se poate verifica foarte repede daca piesele sunt corect proiectate, daca se asambleaza corespunzator. In plus, orice modificare a proiectului se realizeaza rapid.

Astfel cu ajutorul imprimantei 3D BCN3D Sigma au realizat mai multe versiuni ale carcasei produsului pana la stabilirea prototipului final, reducand semnificativ atat costurile cat si timpul de realizare.


Printul s-a realizat cu filament #PLA natural pentru a putea fi ulterior post-procesat cu usurinta. Durata de printare a celor 3 piese a fost de cca 14 ore, iar consumul de filament a fost de 270g (34m).