top of page

O combinatie inovatoare de muzica si printare 3D

● Industria producatoare de instrumente muzicale este un sector activ al economiei globale.


● Personalizarea instrumentelor muzicale este esentiala pentru artisti


● Realizarea de instrumente muzicale bazate pe studiul propagarii undelor sonore


● Utilizarea printarii 3D si a imprimantelor Zortrax ajuta in realizarea unor accesorii personalizate
Industria producatoare de instrumente muzicale este un sector activ al economiei globale. In fiecare an, genereaza venituri de miliarde de dolari si se asteapta sa creasca si mai mult in anii urmatori (sursa dnb.com). Aceasta industrie cuprinde mari companii, precum Yamaha, Roland sau Steinway, care ofera instrumente profesionale artistilor din intreaga lume. Cu toate acestea, printre acesti uriasi globali, exista companii mici care folosesc metode de fabricatie neconventionale pentru a produce dispozitive muzicale de ultima generatie. Iata o poveste despre modul in care lumea printarii 3D a intrat in lumea muzicii.


Printare 3D si fizica combinate


In 2014, un clarinetist instruit clasic, Ryan Pereira, a fondat Pereira 3D Clarinet Services - un magazin cu sediul in Philadelphia, unde produce accesorii de clarinet personalizate si repara instrumente de suflat din lemn. In aceste scopuri, el a adaptat cu succes printarea 3D cu imprimantele Zortrax.

Ryan Pereira in atelierul sau cu clarinetul Buffet Crampon echipat cu accesorii printate 3D.Ryan Pereira si-a exprimat intotdeauna interesul de a-si personaliza instrumentul pentru a se potrivi mai bine nevoilor sale si, provenind dintr-o familie de ingineri, a avut un mare ajutor in combinarea aspectelor tehnice ale productiei cu arta sa muzicala. Cu toate acestea, Ryan a reusit sa-si dezvolte pe deplin potentialul numai atunci cand tatal sau, Carlos M. Pereira, l-a introdus in printarea 3D. Carlos este inginer electrician care si-a finalizat doctoratul in electromagnetism si semiconductori. El a pus mai mult accent pe felul in care undele electromagnetice transporta si livreaza energie atunci cand interactioneaza cu diverse geometrii. Atat Ryan, cat si Carlos erau dornici sa experimenteze modele pentru dispozitive muzicale fizice.