top of page

Nissan este inaintea competitiei cu o implementare dinamica a uneltelor printate 3D si a dispozitive

Gigantul auto Nissan se bazeaza pe o mica ferma de imprimante 3D BCN3D in fabrica sa din Barcelona pentru a fabrica (pana acum) 700 de unelte si dispozitive in liniile sale de asamblare auto. Au dezvoltat o biblioteca digitala pentru a vedea specificatiile fiecarei parti. Intr-un tur al facilitatilor lor, inginerul Kaizen de fabricare Trim & Chassis, Enric Ridao, si managerul de intretinere si facilitati de inginerie Carlos Rellán ne-au spus totul despre economiile lor imense in timp si costuri: reducerea unei saptamani la o zi si costurile de 20 de ori mai mici.
Toata lumea, de pretutindeni, a auzit de Nissan. Nu se poate nega ca Nissan si-a facut un nume ca gigant in industria auto - impreuna cu Alliance Partners Renault si Mitsubishi, vand 1 din 10 masini in intreaga lume!


De la infiintarea sa in 1933, compania a pus intotdeauna accentul pe inovatie, iar aceasta incorporare constanta a noilor tehnologii a condus-o la printarea 3D. Echipa din fabrica din Barcelona a ales sa utilizeze o mica ferma de imprimante BCN3D pentru a crea diverse instrumente, SDV-uri si dispozitive. In timpul vizitei noastre la fabrica lor, am vorbit cu echipa care a experimentat direct reduceri uriase in timp si costuri prin utilizarea tehnologiei 3D FFF in locul furnizorilor externi.
BCN3D-Colectia completa de SDV-uri utili
.
Download • 5.84MB

Evolutia constanta a fabricii Nissan din Barcelona tine constant lucratorii activi. Echipa este deseori provocata sa fabrice piese noi si, ulterior, vine cu tehnici inovatoare si versatile pentru a realiza acest lucru.


„In fiecare an printam o cantitate totala de aproximativ 100 de SDV-uri si instrumente cu o utilizare specifica in procesele noastre” - Carlos Rellán Martínez, manager de intretinere si facilitati de inginerie la Nissan Motor Ibérica Zona Franca, Barcelona.

Exista multe de invatat din aceasta strategie a echipei Nissan si, astfel, pentru a prezenta pe deplin impactul revolutionar pe care l-au avut instrumentele, SDV-urile si dispozitivele printate 3D asupra liniilor de asamblare ale Nissan, am realizat o lista detaliata cu 22 de piese specifice.