top of page

NGNY Devices: Economii de mii de euro la piesele finite datorita printarii 3D

Incorporarea printarii 3D interne in fluxurile de lucru pentru inginerie si fabricarea pieselor de uz final (finite) pentru masinile lor automatizate, ii ajuta pe NGNY sa economiseasca peste 40.000 € pe an, accelerand in mod semnificativ procesele si facilitand personalizarea de la inceput pana la sfarsit.


Fondata in 2015, NGNY Devices lucreaza in proiectarea si constructia de masini si echipamente automate pentru operarea elementelor in procese repetitive. Produsele lor sunt de obicei amplasate in laboratoarele clinice automate - cele care testeaza probe de sange si urina atunci cand medicul nostru solicita o analiza.

Pentru a simplifica, aceste echipamente gestioneaza eprubete: le clasifica, descopera, realizeaza copii, preiau, centrifugheaza, eticheteaza si le identifica. Si pot clasifica pana la 1.000 de eprubete pe ora, iar, in cazul laboratoarelor care lucreaza 24 de ore, insumeaza pana la 24.000 de eprubete pe zi!


Fiecare echipament NGNY serveste pentru diferite scopuri si trebuie personalizat complet pentru client. Prin urmare, compania lucreaza constant la conceperea de noi piese care sa permita noi functii. Pentru a accelera procesele de proiectare si fabricatie, NGNY foloseste printarea 3D interna (in-house) pentru a dezvolta, testa si produce piese de uz final pentru fiecare echipament pe care il construiesc.


Printarea 3D interna (in-house) aduce economii de zeci de mii de euro

Inainte de a incepe integrarea productiei aditive in fluxul de lucru, personalul de la NGNY proiecta fiecare noua iteratie si o trimiteau catre un furnizor extern, unde urma sa fie realizat. Acesta a fost un proces lent si scump, cu un cost minim pe bucata de 30 €.


Fiecare design trebuia apoi sa fie testat si, daca era nevoie de modificari, o noua piesa era prelucrata, adaugand inca 30 € la costul total. Prelucrarea in medie a 70 de piese finale - fara a tine cont de diferitele iteratii create pe parcursul procesului - rezulta un cost minim de 2.100 € pe echipament, insumand pana la aproximativ 50.000 € pe an.
Potrivit lui To