top of page

Masti faciale: pregatirea pentru productia de masa pentru a lupta impotriva COVID-19

Rezumat

Zortrax a compus o linie de asamblare care produce masti faciale ca raspuns la pandemia de COVID-19.

Mastile sunt donate spitalelor, caminelor de batrani si altor entitati care lupta impotriva pandemiei.

Linia functioneaza cu peste 100 de componente realizate pe imprimante 3D Zortrax.


Peste 27 de mii de cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate in Polonia intr-o singura zi, la varful celui de-al doilea val al pandemiei. Virusul a luat deja aproape 16 mii de vieti doar in Polonia, peste 300 de mii in Europa si aproape 1,5 milioane in intreaga lume.Serviciile de sanatate sunt intr-o stare de tensiune maxima, deoarece raman repede fara paturi de spital, ventilatoare pulmonare si echipamente de protectie personala de baza. De aceea, pentru a mentine relevanta eforturilor de ajutorare, Zortrax a folosit resursele sale de imprimare 3D ca rampa de lansare pentru a lansa rapid o linie de productie la scara larga care produce masti faciale. Aceste masti sunt distribuite gratuit personalului medical si ingrijitorilor din Polonia si din intreaga lume. Credem ca nimeni care dispune de mijloace suficiente nu ar trebui sa ramana indiferent atunci cand oamenii mor.


Ferma de imprimare 3D pentru un bine mai mare

In primavara, in timpul primului val de pandemie, Zortrax a fost puternic implicat in eforturile de ajutorare COVID-19 din intreaga lume. Au fabricat scuturi faciale folosind ferma lor de peste 100 de imprimante 3D care lucreaza in mod normal intr-o varietate de sarcini, cum ar fi prototiparea de noi produse, testarea materialelor noi si fabricarea modelelor pentru serviciul lor de printare 3D la cerere.


Un lot de scuturi faciale 3D tiparite de Zortrax in timpul primului val de pandemie.


Aceste scuturi faciale au fost apoi livrate spitalelor si altor institutii din Polonia si din intreaga lume. La varful primului val, lucrand exclusiv cu imprimante 3D, ajunsesera la o productie zilnica de productie cuprinsa intre 200 si 500 de scuturi faciale, in functie de designul ales.