Masti faciale: pregatirea pentru productia de masa pentru a lupta impotriva COVID-19

Rezumat

Zortrax a compus o linie de asamblare care produce masti faciale ca raspuns la pandemia de COVID-19.

Mastile sunt donate spitalelor, caminelor de batrani si altor entitati care lupta impotriva pandemiei.

Linia functioneaza cu peste 100 de componente realizate pe imprimante 3D Zortrax.


Peste 27 de mii de cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate in Polonia intr-o singura zi, la varful celui de-al doilea val al pandemiei. Virusul a luat deja aproape 16 mii de vieti doar in Polonia, peste 300 de mii in Europa si aproape 1,5 milioane in intreaga lume.Serviciile de sanatate sunt intr-o stare de tensiune maxima, deoarece raman repede fara paturi de spital, ventilatoare pulmonare si echipamente de protectie personala de baza. De aceea, pentru a mentine relevanta eforturilor de ajutorare, Zortrax a folosit resursele sale de imprimare 3D ca rampa de lansare pentru a lansa rapid o linie de productie la scara larga care produce masti faciale. Aceste masti sunt distribuite gratuit personalului medical si ingrijitorilor din Polonia si din intreaga lume. Credem ca nimeni care dispune de mijloace suficiente nu ar trebui sa ramana indiferent atunci cand oamenii mor.


Ferma de imprimare 3D pentru un bine mai mare

In primavara, in timpul primului val de pandemie, Zortrax a fost puternic implicat in eforturile de ajutorare COVID-19 din intreaga lume. Au fabricat scuturi faciale folosind ferma lor de peste 100 de imprimante 3D care lucreaza in mod normal intr-o varietate de sarcini, cum ar fi prototiparea de noi produse, testarea materialelor noi si fabricarea modelelor pentru serviciul lor de printare 3D la cerere.


Un lot de scuturi faciale 3D tiparite de Zortrax in timpul primului val de pandemie.


Aceste scuturi faciale au fost apoi livrate spitalelor si altor institutii din Polonia si din intreaga lume. La varful primului val, lucrand exclusiv cu imprimante 3D, ajunsesera la o productie zilnica de productie cuprinsa intre 200 si 500 de scuturi faciale, in functie de designul ales.


Scuturi faciale imprimate 3D primite de un spital din Olsztyn, Polonia.


Acum, in mijlocul celui de-al doilea val, a trebuit sa isi multiplice eforturile. Au primit o multime de solicitari de asistenta din partea spitalelor si a personalului medical. Voiau sa stie daca Zortrax mai poate face ceva pentru a ii ajuta. Echipamentele de protectie, in special mastile faciale, erau intotdeauna printre lucrurile de care aveau cel mai mult nevoie.


O masca faciala standard este printre cele mai cautate echipamente de protectie in timpul celui de-al doilea val de pandemie.


Asadar, folosind resursele si cunostintele lor ingineresti, Zortrax a venit cu un plan pentru a crea o linie de fabricatie complet functionala care sa produca masti faciale. Fabricatia traditionala ajutata de tehnologiile de printare 3D ar putea creste productia semnificativ. Deci, Zortrax si-a propus sa rezolve aceasta problema. Iata cum.


Configurarea unei linii de fabricatie

Linia incepe cu trei tipuri de tesaturi care sunt distribuite din role mari. In acest fel, prin directionarea tesaturii printr-un dispozitiv de pliere care tine tesatura unita, ajungem cu un material cu trei straturi care, sub forma de masca, poate filtra eficient aerul expirat de purtator. In acelasi timp, sistemul este capabil sa tese un fir in tesatura pentru a permite montarea mai buna a mastii.


Trei materiale textile sunt asamblate intr-un singur material cu trei straturi.


La sfarsitul procesului, tesatura este transportata pe linie pana la masina, care o taie in bucati care devin masti simple. In cele din urma, ultima masina ataseaza siruri care plasate peste urechi si tin masca in pozitie. Desigur, mastile fabricate in acest fel nu sunt certificate. Cu toate acestea, mastile certificate sunt greu de gasit in aceste zile, astfel incat personalul medical le foloseste de obicei numai in scenarii cu risc ridicat. In alte cazuri, ei folosesc masti standard pentru fata ca toti ceilalti.


Taierea firului permite montarea mastilor mai strans.


O astfel de linie de productie simpla, dar la scara larga, le-a permis sa creasca semnificativ productia. In timp ce folosesc in exclusivitate ferma lor de imprimante 3D, se pot realiza intre 200 - 500 de masti faciale pe zi. Cu acest utilaj de productie nou construit, pot face acum 500 de masti in mai putin de 10 minute. Cu toate acestea, imprimarea 3D a jucat un rol cheie in setarea intregii linii.


Masti complet asamblate care ies de pe linia de fabricatie.


Componente printate 3D personalizate

Utilajul a fost achizitionat intr-o configuratie destul de standard pentru a reduce costurile. Pentru a le adapta la nevoile si spatiul disponibil, au folosit imprimantele lor 3D pentru a fabrica o multime de piese care sunt cruciale pentru functionarea intregului sistem.


Modulul de asamblare a tesaturii cu trei straturi. Componente printate 3D (LPD) marcate cu rosu. Componente imprimate 3D (UV LCD) marcate cu galben.


Suporturile rosii care mentin rolele la locul lor sunt toate printate 3D pe echipamentele Zortrax din seria M Plus cu filamente Z-HIPS. Printarea unor astfel de suporturi personalizate le-a permis sa aleaga inaltimea potrivita pentru role. In plus, rolele galbene au fost printate 3D, desi de data aceasta cu echipamentele UV LCD.


Modulul de sudare a buclelor urechii. Componente imprimate 3D LPD marcate cu rosu.


Tehnologia de printare 3D cu rasina, mai precisa ca LPD si LPD Plus, a fost aleasa pentru role, deoarece aceste componente trebuiau sa aiba suprafete netede si de inalta calitate. De asemenea, a fost necesara o precizie sporita pentru a le aseza pe axele lor.


Calea de a ajuta oamenii

La sfarsitul zilei, aceasta intreaga configurare este o dovada a conceptului. Poate face 2 masti in fiecare secunda. Desi acest lucru suna impresionant, evident ca nu este nici pe departe rezultatul atins de marile fabrici care produc dispozitive medicale. Insa competitia cu ei nu a fost scopul Zortrax. Scopul a fost de a ajuta oamenii care lupta impotriva pandemiei atunci cand au cel mai mare nevoie de ajutor. Personalul medical are suficienta munca de facut in aceste momente dificile. Nu trebuie sa se lupte cu lipsa de echipamente de protectie de baza. Ne bucuram ca tehnologia Zortrax le-ar putea imbunatati functionarea zilnica.


Mastile fabricate sunt introduse in pungi de plastic in care sunt livrate la spitale.


De fapt, oricine are o imprimanta 3D decenta ii poate ajuta, de asemenea. Partenerii nostri folosesc deja imprimantele noastre 3D pentru a printa supape Venturi, adaptoare capabile sa transforme mastile populare de snorkeling in masti de oxigen si carcase pentru aparate de respirat portabile. Inainte de a va angaja in ceva, cel mai bine este sa luati legatura cu un spital local sau cu o filiala a Crucii Rosii si sa intrebati de ce au nevoie in acest moment. Orice ajutor conteaza.


Aici puteti gasi modelele pe care le-am folosit pentru modulul de material textil si in