top of page

KAV si castile de hochei

In fiecare an sunt 3.8 milioane de lovituri la cap, rezultate din activitatile atletice. Cu toate acestea, cei sase din echipa de hochei a fiului lui Whitman Kwok sunt ceea ce a determinat crearea KAV. Castile pe baza de spuma, singura optiune in hochei si cele mai multe sporturi, ofera o protectie limitata impotriva acceleratiilor rotative, in timp ce turnarea prin injectie constrange castile la un numar limitat de marimi, compromitand potrivirea perfecta si siguranta. Misiunea KAV este de a spori performantele atletice si protectia cu ajutorul castilor special proiectate.



Hocheiul are cerinte foarte speciale pentru casti

Jocul de hochei pe gheata este un joc rapid, cu peste 1,5 milioane de jucatori inregistrati in intreaga lume si inca alte cateva milioane de jucatori care il utilizeaza ca mijloc de recreere. Jucatorii patineaza cu o viteza de 32 km/h, lovesc pucul intr-o directie ascensionala cu 130 km/h si in mod constant negociaza pozitia pe gheata, lucru care face ca hocheiul pe gheata sa fie un sport foarte interesant si foarte apreciat de spectatori. Aceste lucruri genereaza cerinte speciale asupra echipamentului. Castile nu trebuie doar sa protejeze jucatorii, ci trebuie sa fie si confortabile si sa se potriveasca perfect pentru a putea face fata tuturor miscarilor rapide ale jucatorilor. Tehnologia existenta de realizare a castilor s-a bazat pe celule de spuma inchise si pe turnarea prin injectie pentru mai mult de trei decenii si nu mai face fata cerintelor jocului de astazi: viteze si forte sporite. Odata cu aparitia printarii 3D, s-au prezentat noi oportunitati de performanta, siguranta si personalizare.

BCN3D este un partener critic in capacitatile de printare 3D ale KAV.



O solutie pentru personalizare: printarea 3D

KAV a fost fondata pentru a aborda ambele probleme in gasirea unei casti care sa se potriveasca perfect si care, totodata, sa imbunatateasca siguranta. Pentru a atinge aceste obiective, KAV a decis sa aduca tehnologiile de printare 3D in nucleul fluxului lor de proiectare si de fabricatie. KAV s-a concentrat pe cea mai buna experienta de joc cu urmatoarele caracteristici:

- Proiectare de jos in sus pentru a reduce acceleratiile rotative si liniare.

- Personalizarea potrivirii se adapteaza nu numai la multe dimensiuni de cap, dar si la forme de cap.

- Greutate mai mica, pentru a minimiza oboseala si incurajeaza jocul heads-up si constientizarea situatiei.

- Ventilatia foarte buna si materialele neizolante asigura o reglare termica de neegalat, minimizand oboseala.

- Elementele de fixare complet integrate elimina suruburile care ruginesc, se rup sau ocupa spatiul critic in zonele potentiale de impact.

Rezumand toate aceste informatii, casca KAV Hockey asigura cei trei factori importanti ai unei casti de hochei datorita adaptabilitatii printarii 3D, care sunt: ​​Protectie, Confort si Potrivire.



Importanta imprimantelor BCN3D in etapele de proiectare si productie