KAV si castile de hochei

In fiecare an sunt 3.8 milioane de lovituri la cap, rezultate din activitatile atletice. Cu toate acestea, cei sase din echipa de hochei a fiului lui Whitman Kwok sunt ceea ce a determinat crearea KAV. Castile pe baza de spuma, singura optiune in hochei si cele mai multe sporturi, ofera o protectie limitata impotriva acceleratiilor rotative, in timp ce turnarea prin injectie constrange castile la un numar limitat de marimi, compromitand potrivirea perfecta si siguranta. Misiunea KAV este de a spori performantele atletice si protectia cu ajutorul castilor special proiectate.Hocheiul are cerinte foarte speciale pentru casti

Jocul de hochei pe gheata este un joc rapid, cu peste 1,5 milioane de jucatori inregistrati in intreaga lume si inca alte cateva milioane de jucatori care il utilizeaza ca mijloc de recreere. Jucatorii patineaza cu o viteza de 32 km/h, lovesc pucul intr-o directie ascensionala cu 130 km/h si in mod constant negociaza pozitia pe gheata, lucru care face ca hocheiul pe gheata sa fie un sport foarte interesant si foarte apreciat de spectatori. Aceste lucruri genereaza cerinte speciale asupra echipamentului. Castile nu trebuie doar sa protejeze jucatorii, ci trebuie sa fie si confortabile si sa se potriveasca perfect pentru a putea face fata tuturor miscarilor rapide ale jucatorilor. Tehnologia existenta de realizare a castilor s-a bazat pe celule de spuma inchise si pe turnarea prin injectie pentru mai mult de trei decenii si nu mai face fata cerintelor jocului de astazi: viteze si forte sporite. Odata cu aparitia printarii 3D, s-au prezentat noi oportunitati de performanta, siguranta si personalizare.

BCN3D este un partener critic in capacitatile de printare 3D ale KAV.O solutie pentru personalizare: printarea 3D

KAV a fost fondata pentru a aborda ambele probleme in gasirea unei casti care sa se potriveasca perfect si care, totodata, sa imbunatateasca siguranta. Pentru a atinge aceste obiective, KAV a decis sa aduca tehnologiile de printare 3D in nucleul fluxului lor de proiectare si de fabricatie. KAV s-a concentrat pe cea mai buna experienta de joc cu urmatoarele caracteristici:

- Proiectare de jos in sus pentru a reduce acceleratiile rotative si liniare.

- Personalizarea potrivirii se adapteaza nu numai la multe dimensiuni de cap, dar si la forme de cap.

- Greutate mai mica, pentru a minimiza oboseala si incurajeaza jocul heads-up si constientizarea situatiei.

- Ventilatia foarte buna si materialele neizolante asigura o reglare termica de neegalat, minimizand oboseala.

- Elementele de fixare complet integrate elimina suruburile care ruginesc, se rup sau ocupa spatiul critic in zonele potentiale de impact.

Rezumand toate aceste informatii, casca KAV Hockey asigura cei trei factori importanti ai unei casti de hochei datorita adaptabilitatii printarii 3D, care sunt: ​​Protectie, Confort si Potrivire.Importanta imprimantelor BCN3D in etapele de proiectare si productie

Ca si multe alte companii, KAV utilizeaza imprimantele 3D ca parte a fluxului lor de lucru de proiectare, dar au si integrat pe deplin imprimantele 3D in procesul de fabricatie. Proiectele sunt printate, revizuite de catre sportivi si testate la impact in doar cateva zile. Cu mii de teste de impact, castile incorporeaza nu numai feedback-ul utilizatorilor, dar sunt, de asemenea, optimizate pentru a minimiza fortele de impact asociate cu trauma capului.

KAV a decis sa utilizeze BCN3D Sigmax datorita tehnologiei sale IDEX, care asigura o tranzitie curata intre materiale atunci cand utilizeaza suport solubil in apa si datorita volumului masiv de printare pentru a crea dispozitive mari pentru fabrica KAV. In afara de aceasta, noile moduri Mirror (Oglinda) si Duplication (Duplicare) permit companiei KAV sa-si maximizeze productivitatea, realizand accesoriile pentru casti in jumatate de timp.Performanta viitoare datorita tehnologiilor de printare 3D

Castile fabricate prin injectie necesita anumite unelte si loturi mari, ceea ce face impractica si imposibila oferirea de dimensiuni suficiente care sa se potriveasca dimensiunilor unice ale capului fiecarui atlet. In plus, restrictiile de proiectare dictate de fabricarea matritelor limiteaza potentialul de performanta al castilor.

Printarea 3D este platforma ideala pentru obtinerea castilor personalizate, deoarece reduce costurile uneltelor si deschide posibilitatea utilizarii unor structuri noi, ceea ce permite KAV sa produca o casca mai sigura si mai performanta. Externalizarea productiei de piese printate i-ar fi costat pe KAV de cel putin 4 ori mai mult iar timpii de productie ar fi crescut cu o saptamana. Pretul competitiv al BCN3D Sigmax a facut din prototipuri si productie in-house o realitate.

KAV utilizeaza unul dintre punctele forte ale printarii 3D pentru a oferi cele mai bune performante prin personalizare, la castile lor de hochei pe gheata. In afara de aceasta, imprimantele BCN3D sunt utilizate pentru a produce componentele finale ale accesoriilor pentru casti datorita modurilor de printare de inalta productivitate ale modelelor R19.Acest articol este tradus din engleza de Suntem3D. Articlul original apartine companiei BCN3D Technologies poate fi citit aici.

Featured Posts