top of page

Imprimarea 3D a unei carcase utilizate intr-un vehicul agricol

Compania REFORM este un producator austriac de vehicule specializate pentru agricultura. Produce anual aproximativ 600 de vehicule si 700 de dispozitive cu accesorii.

De ce printarea 3D?

Reform cauta o solutie care sa ii ajute sa creasca flexibilitatea productiei si sa accelereze introducerea pe piata a noilor modele de utilaje. Cererea tot mai mare de elemente noi, inclusiv productia de prototipuri cu geometrie complexa, a permis companiei sa se deschida la introducerea de noi tehnologii. Imprimarea 3D s-a dovedit a fi un pas inainte foarte important nu numai pentru intreaga companie, dar cel mai important, pentru intregul proces de fabricatie.

Frezare Imprimanta 3DGence Industry F340

Cheltuieli 1 220 EUR 66 EUR

Timp pana la 28 de zile 3 zile
Proiect: Utilizarea tehnologiei de imprimare 3D pentru a accelera activitatea la noua generatie de vehicule

1. Scurtarea timpului de productie a prototipului

Perioada de timp pentru producerea pieselor prototip este de obicei foarte limitata. Mai mult, majoritatea elementelor noi sunt supuse modificarilor structurale in etapa de matritare. Comandarea de piese noi catre companii externe este de obicei asociata cu un timp lung de asteptare, care poate dura pana la 3-4 saptamani. Efectuarea de corectii extinde si mai mult timpul de asteptare. Compania a dorit sa produca piese cat mai curand posibil, sa verifice geometria acestora si sa efectueze teste functionale.

Utilizarea unei imprimante 3D in companie a permis accelerarea implementarii noului proiect. In doar cateva zile, producatorul a putut testa piese imprimate 3D pe prototipurile vehiculelor sale.