Imprimarea 3D a unei carcase utilizate intr-un vehicul agricol

Compania REFORM este un producator austriac de vehicule specializate pentru agricultura. Produce anual aproximativ 600 de vehicule si 700 de dispozitive cu accesorii.

De ce printarea 3D?

Reform cauta o solutie care sa ii ajute sa creasca flexibilitatea productiei si sa accelereze introducerea pe piata a noilor modele de utilaje. Cererea tot mai mare de elemente noi, inclusiv productia de prototipuri cu geometrie complexa, a permis companiei sa se deschida la introducerea de noi tehnologii. Imprimarea 3D s-a dovedit a fi un pas inainte foarte important nu numai pentru intreaga companie, dar cel mai important, pentru intregul proces de fabricatie.

Frezare Imprimanta 3DGence Industry F340

Cheltuieli 1 220 EUR 66 EUR

Timp pana la 28 de zile 3 zile
Proiect: Utilizarea tehnologiei de imprimare 3D pentru a accelera activitatea la noua generatie de vehicule

1. Scurtarea timpului de productie a prototipului

Perioada de timp pentru producerea pieselor prototip este de obicei foarte limitata. Mai mult, majoritatea elementelor noi sunt supuse modificarilor structurale in etapa de matritare. Comandarea de piese noi catre companii externe este de obicei asociata cu un timp lung de asteptare, care poate dura pana la 3-4 saptamani. Efectuarea de corectii extinde si mai mult timpul de asteptare. Compania a dorit sa produca piese cat mai curand posibil, sa verifice geometria acestora si sa efectueze teste functionale.

Utilizarea unei imprimante 3D in companie a permis accelerarea implementarii noului proiect. In doar cateva zile, producatorul a putut testa piese imprimate 3D pe prototipurile vehiculelor sale.2. Realizarea pieselor cu geometrie complexa

Compania realizeaza din ce in ce mai multe componente din plastic cu geometrie foarte complexa. Investitiile in instrumente pentru termoformarea prototipurilor pot fi expuse riscului din cauza numeroaselor modificari de proiectare.

Utilizarea tehnologiei FFF permite producerea de elemente chiar si cu cele mai complexe forme.

Avantajele imprimarii 3D la REFORM

- costuri reduse de productie: costurile suportate sunt doar costul materialului si al electricitatii.

- capacitatea de a modifica rapid prototipurile.

- economisire de timp: imprimanta 3D poate functiona 24 de ore pe zi.

- nu este nevoie sa fie utilizate servicii terte.

“Folosind propria noastra imprimanta 3D, avem capacitatea de a realiza primele prototipuri ale unor astfel de parti ale vehiculelor noastre, cum ar fi cotiere sau manetele. Gama de posibilitati de utilizare a imprimarii 3D in procesele noastre de productie este nelimitata. Mai mult, unele dintre solutii pot fi adaptate nevoilor clientilor nostri, productia de loturi mici de manete dedicate nu mai este o problema pentru noi.

Acum putem fi foarte flexibili in productia de piese noi. Mai mult, avem capacitatea de a reactiona imediat in cazul unor modificari structurale. Timpul joaca un rol foarte important in productia de vehicule noi. Suntem mandri ca imprimanta 3DGence va permite sa utilizati solutii Industry 4.0 in toate fabricile REFORM.”

Markus Weiß, constructor la REFORM


3DGence_Studiu de caz_Agricultura_REFORM
.
Download • 1.48MB

Acest articol apartine 3DGence si poate fi lecturat in engleza AICI.

Traducerea in limba romana este realizata de Suntem 3D.

Featured Posts