top of page

Imbunatatirea calitatii vietii lui Sara: o proteza de mana printata 3D

Cand ne gandim la calitatea vietii, ne imaginam ca facem o baie de soare pe o plaja tropicala sau pur si simplu respiram intr-o atmosfera relaxata pe cealalta parte a lumii. De obicei ne gandim la lucruri mari. Cu toate acestea, uneori lucrurile mici pot schimba cu totul calitatea vietii cuiva.

Si acesta este cazul Sarei.


Sara este o fata din Spania care s-a nascut cu o malformatie la mana sa dreapta, care nu ii permite sa o foloseasca in mod corespunzator. In luna martie a acestui an, programul de televiziune spaniol "El árbol de los deseos" de la RTVE a vizitat-o pe Sara la scoala ei, cu un cadou important pentru ea. O #proteza de mana printata complet 3D.


Cu cateva luni mai devreme, RTVE l-a contactat pe Koldo, managerul de la DomoTek, si i-a cerut sa dezvolte o proteza de mana printata complet 3D pentru Sara. Domotek este o companie care ofera masini si servicii de printare 3D si este cu adevarat interesata de proiecte de schimbare sociala. In plus, Domotek face parte dintr-o asociatie numita "Enabling the future", dedicata in exclusivitate realizarii de proteze de maini printate 3D in sistem open source.


Koldo a gestionat intregul proiect si, datorita imprimantei BCN3D Sigma si asociatiei " Enabling the future ", proiectul a avut un mare succes. Imprimanta #BCN3D #Sigma care, datorita sistemului #dualextruder, poate printa cu doua culori sau materiale in acelasi timp, a reusit sa printeze intreaga piesa exact in culorile pe care le-a dorit Sara. Deci, nu numai rezolvarea problemei, dar si imbunatatirea acesteia.


Koldo a gestionat intregul proiect si, datorita imprimantei BCN3D Sigma si asociatiei "Enabling the future", proiectul a avut un mare succes. Imprimanta BCN3D Sigma care, datorita sistemului dual extruder, poate printa cu doua culori sau materiale in acelasi timp, a reusit sa printeze intreaga piesa exact in culorile pe care le-a dorit Sara. Deci, nu numai rezolvarea problemei, dar si imbunatatirea acesteia.


Articolul este tradus din engleza de Suntem 3D. Articolul original apartine BCN3D Technologies si poate fi citit AICI.


#bcn3d #sigma #printare3D #proteza #mana #idex