top of page

Figurinele fashion ale lui Nickis Fabbrocile sunt realizate prin printare 3DPapusile fashion sunt piese de arta personalizate, cautate de o comunitate vibranta de colectionari din intreaga lume. #Printarea3D patrunde si in aceasta nisa, deoarece viteza si precizia cu care un designer executa idei poate fi extrem de important pentru o papusa la licitatii si expozitii. Acesta este motivul pentru care Nickis Fabbrocile, un producator italian de papusi fashion, de colectie, a implementat #imprimanta3D #ZortraxM200 si filamentul Z-ULTRAT in procesul sau creativ. Imprimanta a castigat numeroase premii din industrie, si datorita faptului ca poate printa cu precizie detaliile minuscule. Z-ULTRAT este deosebit de durabil si usor de prelucrat ulterior, astfel incat Fabbrocile poate finisa cu usurinta fiecare papusa. Utilizarea unei imprimante 3D ca inlocuitor al tehnicilor traditionale de modelare ii lasa mai mult timp sa se concentreze pe proiectarea de haine, peruci si machiaj unic, care sunt toate realizate manual.


Faceti cunostinta cu Nickis Fabbrocile, un artist versatil din Milano, Italia! Cantecele si spectacolele sale l-au lasat sa transmita audientei "lume eterica a mintii sale". Dar din 2008, el a inceput sa-si exprime viziunile prin metode mai concrete. Probabil va intrebati ce legatura este cu printarea 3D?


Raspunsul este simplu, Nickis a decis sa-si indeplineasca visul. Visul care era pus la pastrat din copilarie – crearea unei lumi proprii. Influentat de filmul Jem si Hologramele, a inceput sa proiecteze colectia de papusi fashion unice. In timp ce unele sunt inspirate de cultura pop si de carti, designul altora deriva din folclorul nordic. Totusi, toate au un lucru in comun, sunt mici piese de arta. Si totul a inceput cu o singura figurina - un fel de Barbie Doll numit "Rose". Motivat de succesul si recunoasterea dobandita, Nickis s-a implicat profund in crearea papusilor.Pregatirea panzei

Pentru a obtine o panza perfecta pentru munca sa ulterioara, s-a folosit un instrument fiabil de fabricatie. Colaborand cu Simone Rasetti, Nickis si-a proiectat propriul model de papusa. Fiind perfectionist, atent pentru fiecare detaliu, nu a putut face nici un compromis in ceea ce priveste performanta imprimantei 3D. Deci, el a avut incredere in Zortrax M200 pentru crearea papusilor.Sub ochiul lui Simone, modelele sunt pregatite pentru printare. In primul rand, ele sunt impartite in piese mai mici, care ulterior sunt imbinate impreuna cu acetona. Este unul dintre avantajele utilizarii lui Z-ULTRAT. Desi materialul prezinta o durabilitate extrema, poate fi usor prelucrat ulterior. Durata totala de printare 3D a fiecarei papusi este mai mica de 30 de ore la rezolutia maxima.

Partea cea mai grea este printarea corecta 3D a mainilor, a picioarelor si a articulatiilor mai mici. Din fericire, precizia dimensionala a lui Zortrax M200 face fata acestei provocari si ofera cea mai inalta calitate a printarii. Simone, responsabil de pregatirea modelelor, prefera sa foloseasca lame fierbinti pentru indepartarea excesului de material, in timp ce lustruirea se face cu smirghel. Anumite modele necesita, de asemenea, utilizarea chitului de plastic sau a rasinii bi-componente. Papusile trebuie sa fie perfecte inainte sa le dam lui Nickis. Nu va accepta nimic mai putin.


Nici o limita a imaginatiei

Decizia de a utiliza printarea 3D a fost deliberata, ajutand artistul sa isi materializeze viziunile. Desi este greu de satisfacut perfectionistul, precizia milimetrica a imprimantei 3D i-a permis sa obtina caracteristicile dorite. In plus, printarea 3D a redus timpul necesar pentru a crea fiecare model. In esenta, inseamna mai mult timp pentru a pregati costumele, accesoriile si machiajul pentru papusi, care sunt realizate 100% manual de catre Nickis.Acest amestec de tehnologie si o adevarata maiestrie este ceea ce distinge designurile sale de altele. Totul pentru a aduce caldura si sentimentul vietii acestor papusi. In plus, fiecare papusa a primit o tema si un stil unic. Articulatiile mobile permit aranjarea scenelor si a rolurilor. Fiecare papusa dureaza cateva luni pentru a fi terminata, dar efectul final justifica asteptarea.


E timpul pentru spectacol!

Arta lui Nickis a fost prezentata de numeroase publicatii, papusile devenind o marca binecunoscuta. Puteti gasi mai multe informatii despre ele pe site-ul Free Fantasy Dolls. Chiar acum, Nickis pregateste o noua colectie pentru o premiera exclusiva la show-ul de la Moscova. Impreuna cu noi costume uimitoare, el va prezenta un nou model cu articulatii imbunatatite si un aspect mai realist. Pregatiti-va sa fiti uimiti!


Toate fotografiile sunt oferite de Nickis Fabbrocile.


Nickis Fabbrocile nu este singurul artist, fabricant de papusi, care utilizeaza printarea 3D. Citeste aici despre Laurette Debrichy si papusile acesteia.


Articolul este tradus din limba engleza de Suntem 3D. Articlolul original apartine companiei Zortrax SA si este disponibil aici.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page