Factorul cheie al inovatiei - Prototipurile printate 3D ale DICSA

Compania spaniola DICSA este un important producator de fitinguri din otel inoxidabil, precum si distribuitor de componente hidraulice si conectori. Din 1983, cand a fost fondata, DICSA modernizeaza succesiv fiecare aspect al operatiunilor lor. Implementarea printarii 3D in ciclul de productie la inceputul anului 2017 a marchat o noua etapa a dezvoltarii companiei.


DICSA produce, printre multe alte produse, multi-couplere. Scopul dispozitivelor este de a conecta usor si in siguranta diverse componente hidraulice si pneumatice. Sunt utilizate mai ales in aplicatii agricole si de constructii. Prin urmare, design-urile lor trebuie sa fie testate minutios, pentru a oferi servicii de incredere in orice situatie.Pentru a ramane mereu competitiv si pentru a garanta cea mai inalta calitate posibila, departamentul tehnic a decis sa caute noi metode de prototipare. Necesitand o solutie rapida si de incredere, au apelat la printarea 3D. Scopul lor a fost de a imbunatati sistemul mecanic al multi-couplerelor, a reajusta conectorii si de a reduce costurile de constructie.

Aleasa initial datorita raportului sau excelent performanta-pret, Zortrax M200 s-a dovedit rapid ca este un instrument mai mult decat de proiectare. Prin utilizarea unui material economic Z-ABS, inginerii au fost abilitati cu un mijloc fiabil de testare. Caracteristica materialului asigura suprafete durabile si fara cusur, excelente pentru prototipare.

Mai mult, compararea metodelor traditionale de fabricare a modelelor de testare cu printarea 3D confirma superioritatea incontestabila a acesteia din urma. DICSA estimeaza ca prototiparea a devenit cu 80% mai ieftina dupa introducerea imprimantei 3D. Economiile sunt si mai mari daca luati in considerare toate problemele rezolvate in timpul procesului. Odata disponibile doar pe ecranul computerului, modelele 3D au devenit accesibile pentru o examinare mai atenta. Prototipul printat 3D poate dezvalui defectele ascunse ale proiectarii.

Conform DICSA, prototipurile sunt gata de testare de 3 ori mai repede decat inainte. Printarea 3D eficienta si rapida din punct de vedere al costurilor serveste ca o alternativa viabila pentru metodele anterioare si cu costuri ridicate. In plus, imprimanta 3D Zortrax nu necesita nicio pregatire de pornire si intretinere mica sau deloc.Zortrax M200 nu numai ca permite reproiectarea si imbunatatirea produselor existente, dar ofera solutia pentru testarea initiala a pieselor personalizate comandate de clienti. Productia cu volum redus de articole extrem de specializate necesita o verificare amanuntita a desenelor. In timp ce inspectia in software-ul de modelare 3D poate identifica zone problematice, doar un obiect tangibil ofera sansa de a pune conceptul intr-un test real. Aceste controale de calitate initiale si vizualizari cu costuri reduse au devenit de nepretuit pentru clientii companiei.CONCLUZIE: In consecinta, fiabilitatea Zortrax M200, viteza si performantele sale generale au permis DICSA sa faca si mai eficient ciclul de productie. Inginerii si designerii pot depista problemele mai rapid si mai usor. Modificarile rapide ale proiectelor sunt rapide si fara efort, deoarece necesita doar printarea 3D a unor piese specifice. Ceea ce obisnuia sa consume pana la 120 de ore de lucru cu o masina extrem de specializata, acum este realizat in mai putin de doua zile de un singur dispozitiv robust.Descopera gama de echipamente profesionale Zortrax.


Vreti sa beneficieze si afacerea Dvs. de avantajele printarii 3D cu echipamentele Zortrax? Contacteaza-ne prin email la adresa: informatii [at] suntem3d [.] ro sau telefonic la numarul (+40) 799-780-393.


Acest articol este tradus din limba engleza de Suntem 3D. Articolul original apartine lui Zortrax SA si poate fi citit aici.


#zortrax #m200 #m200plus #m300 #m300plus #fitinguri #pompa #hidraulica #3dprinter #imprimanta3d #design #fabricareaditiva #additivemanufacturing #z_abs #abs #prototipare #rapidprototyping

Featured Posts