top of page

Eficienta lantului de aprovizionare si printarea 3D

Lantul de aprovizionare joaca un rol vital in operatiunile companiilor. Eficient si flexibil reduce pierderile de material, accelereaza timpul de productie si reduce costurile. Dezvoltarea economiei si asteptarile in continua crestere ale consumatorilor inspira companiile sa caute noi solutii care sa permita o mai buna organizare a productiei. Una dintre ele este transferarea unei parti a proceselor in cadrul companiei si, in acelasi timp, scurtarea lantului de aprovizionare, ceea ce imbunatateste sistemul de management logistic al companiei.


Ce rol joaca imprimarea 3D in acest proces?


Independenta companiei


Cautarea subcontractantilor, organizarea ofertelor, negocierea unui contract - selectarea furnizorilor corespunzatori pentru anumite servicii este un proces care necesita mult timp. Implementarea tehnologiei industriale permite limitarea cooperarii cu companii externe, ceea ce se traduce prin scurtarea formalitatilor la economiile minime si vizibile necesare - timp si bani - in companie. Productia locala afecteaza si comunicarea. Contactul direct cu persoanele responsabile de proiectarea sau realizarea prototipurilor permite transferul eficient de informatii si accelereaza produsul final.
Prototipare flexibila


Crearea prototipurilor devine mai putin consumatoare de timp datorita implementarii unei imprimante 3D industriale. Aceasta imprimanta va permite sa imprimati atat prototipuri de baza, cat si avansate, sa testati diferite versiuni ale produsului si sa efectuati corectii in timp real. Intregul proces de fabricatie dureaza de la cateva la cateva ore, in functie de elementul tiparit. Timpul economisit in acest mod poate fi folosit pentru a efectua teste functionale in diferite conditii de lucru si pentru a elimina greselile de proiectare.


Avantajul imprimarii 3D in companie este eliminarea potentialelor greseli in etapa de creare a prototipurilor. Compania reduce costurile in timp ce creste eficienta productiei.Optimizarea proiectului, optimizarea costurilor


Posibilitatile de utilizare a tehnologiei aditive in companiile de productie sunt imense si potentialul lor este in continua crestere. Imprimarea 3D permite productia proprie de elemente si piese specifice pentru liniile de productie, a caror comanda de la o companie externa ar implica deseori un timp lung de asteptare pentru livrare. O imprimanta 3D industriala poate fi utilizata si pentru a imprima instrumente personalizate pentru angajati sau anumite caracteristici de securitate.

Elementele rezultate, in functie de tipul de filament utilizat, sunt caracterizate prin rezistenta, rezistenta la temperaturi ridicate sau substante chimice selectate, astfel incat sa poata inlocui cu succes majoritatea instrumentelor din salile de productie.