top of page

Echipamentul sportiv printat 3D pe Zortrax M300 Dual merge la Campionatele Europene de Tir

Rezumat

Celine Goberville, multipla campioana mondiala franceza si medaliata olimpica cu argint la tir cu pistol cu ​​aer comprimat, va folosi, la Campionatele Europene si la Jocurile Olimpice de vara de la Tokyo, un maner personalizat printat 3D pe Zortrax M300 Dual.

Athletics 3D, producatorul manerului printat 3D, a folosit M300 Dual pentru a recrea cu precizie arhitectura interna a manerului cu care vine pistolul pneumatic Morini CM 162el.

Celine Goberville a egalat recordul olimpic intr-una dintre sesiunile de antrenament cu noul sau maner de pistol printat 3D.


Celine Goberville, o atleta de nivel mondial care reprezinta echipa nationala a Frantei, va concura la tir cu pistol cu aer comprimat- 10 m in Campionatul European de Tir, folosind manerul personalizat al pistolului printat 3D pe Zortrax M300 Dual. Manerul a fost proiectat si fabricat de Athletics 3D, o companie care produce echipamente sportive personalizate pentru sportivi profesionisti, companie care foloseste imprimante 3D Zortrax in marea majoritate a proiectelor sale.


Tir de generatii

Celine Goberville este una dintre cele mai decorate femei de tragere si o forta care trebuie luata in calcul in disciplina sa. Este medaliata cu argint olimpic, de trei ori castigatoare a Cupei Mondiale si de trei ori campioana europeana. Alaturi de sora ei Sandrine, care este si ea un tragator competitiv si campioana nationala a Frantei, Celine se antreneaza de cand era mica.
„Eu si sora mea ne-am nascut intr-un poligon. Banuiesc ca pot spune asta. Amandoi parintii nostri erau in echipa nationala de tir a Frantei. Tatal, care acum este antrenorul nostru, a concurat cu o pusca. Mama s-a specializat intr-un pistol ”, spune Celine.

Potrivit ei, parintii ei au adus-o in poligon si au inceput sa concureze foarte devreme in viata ei.


„Calificarile pentru Campionatul European au fost primul eveniment major la care participam cand eram junior. Evident ca aceasta competitie inseamna foarte mult pentru mine ”, spune Celine.

Si a continuat sa castige aceasta competitie de trei ori: in 2010, 2014 si 2018.


Importanta tehnologiei

In tragerea cu pistol cu ​​aer comprimat - 10 m, Celine trage cu un pistol cu aer comprimat de calibru 4,5 mm la o distanta de 10 metri. Atat ea cat si Sandrine folosesc pistoale CM 162el fabricate de compania elvetiana Morini.