top of page

Direct de la Formnext 2018: Viitorul fabricarii inovative

Cel mai important targ dedicat fabricarii aditive si noilor generatii de solutii de fabricare inteligenta, #Formnext, cu un numar impresionant de expozanti (653) anul acesta a prezentat solutii inovative atat pentru #prototipare cat si pentru productia de serie, utilaje industriale, noi materiale, metode inovative de post-procesare, sisteme de control al calitatii, solutii metrologice, si multe altele.Editia din acest an a fost dominata de prezenta numelor importante din industrie care au prezentat in cadrul expozitiei solutii pentru productia de serie a pieselor din metal, ceramica etc. precum si, in cadrul conferintelor, atat provocarile actuale cat si rezultatele. Industria, marele beneficiar al fabricarii aditive, a adoptat si adopta cu usurinta noile tehnologii de fabricare atat in scopul eficientizarii productiei cat si al reducerii costurilor si al timpului dedicat fabricarii.Formnext 2018 a insemnat cateva premiere semnificative in domeniul prototiparii si productiei de serie mica si medie, precum si in ceea ce priveste noi materiale dedicate printarii FDM.

Zortrax a fost prezent cu produsele recent lansate, imprimanta 3D UV-DLP Inkspire, Apoller, echipamentul de post-procesare a printurilor realizate din materiale pe baza de ABS si HIPS, precum si cu noua serie de imprimante M200 Plus si M300 Plus impreuna cu sistemul revolutionar de filtrare HEPA Cover, ale caror caracteristici le confirma pozitia de lider in prototipare. Posibilitatea de conectare Wi-Fi in cadrul unor ferme de printare 3D, controlate cu usurinta de utilizator, asigura o productie de serie medie si/sau mica.
BCN3D Technologies, prezenti prin partenerii acestora, au prezentat noua imprimanta SigmaX R19, al carei spatiu impresionant de constructie precum si posibilitatea de a printa in patru moduri gratie sistemului de extrudere independente si posibilitatea de a printa structurile suport cu filamente solubile in apa ii confera o pozitie privilegiata in angrenajul unei productii de serie.Faro (Open Technologies) au prezentat atat scannerele 3D industriale cat si scannerele din seria Scan in a Box. In plus, prototipul noului scanner Scan in a Box FX a primit atentia foarte multor vizitatori.