top of page

Cum se utilizeaza o ferma de printare 3D pentru fabricarea corpurilor de iluminat

Rezumat

LimeLite este un producator de corpuri de iluminat cu aproape 23 de ani de experienta in afaceri.

Compania a introdus trei colectii de corpuri de iluminat realizate pe imprimante 3D Zortrax.

LimeLite a creat o ferma de printare 3D cu peste 30 de imprimante 3D care functioneaza aproape 24 de ore din 24.


LimeLite este o companie australiana care realizeaza corpuri de iluminat utilizand o ferma de printare 3D cu aproape 30 de imprimante 3D Zortrax M200 si M200 Plus. A fost infiintata in 1996 si s-a extins rapid ca unul dintre cei mai mari producatori de iluminat din tara cu o retea nationala de distributie. Cu trei facilitati de productie deja existente, infiintarea unei ferme de printare 3D pentru a le completa este un pas facut pentru a crea mai multa valoare pentru clientii institutionali si pentru a construi oferta LimeLite care vizeaza piata de iluminat decorativ.


ISTORIC

LimeLite a inceput ca o companie de consultanta si distributie care ofera clientilor solutii de iluminat pentru nevoile lor.


Date certe:

Ferma de printare 3D a LimeLite a provenit dintr-un proiect comun realizat cu Universitatea Swinburne.

OnTrack este prima gama a lampilor LimeLite realizate pe imprimante 3D.

Corpurile de iluminat printate 3D sunt destinate clientilor business precum hoteluri sau lanturilor de magazine.


Paul Hearne si Peter Neufeld, fondatorii LimeLite, au inceput apoi o afacere de productie care s-a mutat de la vanzarea lampilor facute de altii la crearea unei game proprii. In urma cu doi ani, Neufeld a participat la un seminar privind printarea 3D la Universitatea Swinburne. El si-a dat seama ca flexibilitatea oferita de tehnologiile aditive ar putea contribui la construirea unor lampi personalizate la un cost mai scazut, in comparatie cu fabricarea lor prin injectie. Astfel de lampi personalizate au fost destinate clientilor mari, cum ar fi hoteluri de retail, restaurante sau cafenele. Ideea a fost de a proiecta si de a produce apoi corpuri de iluminat care sa se potriveasca cu ideile pe care arhitectii le-au avut pentru interioarele cladirilor noi.Pentru a face acest lucru, Neufeld si Hearne au lansat un proiect comun cu designeri industriali care lucreaza la Universitatea Swinburne. Proiectul a avut ca rezultat "On Track", prima colectie de iluminat din gama LimeLite care a fost printata aproape in intregime 3D. "On Track" a fost conceput de la inceput pentru fabricare aditiva. Odata ce lampile printate 3D au intrat pe piata, Hearne si Neufeld au inceput sa-si extinda operatiunea de printare 3D, care in acest moment include productia a trei colectii de lampi, impreuna cu ghidaje si sisteme de prindere personalizate care sustin fabricile de productie traditionala ale LimeLite.