top of page

Crearea unui incarcator Volta unic cu imprimantele 3D Zortrax

Rezumat

Metafora, o companie italiana de design, a dezvoltat un prototip al unui incarcator universal suprem - Volta Spark, utilizand imprimantele 3D Zortrax: M200 Plus si Inkspire.

Materialele Metafora utilizate in acest proces au fost Z-HIPS si Z-PLA Pro, precum si Zortrax Resin BASIC Grey.

Zortrax M200 Plus s-a dovedit nepretuit in prototiparea rapida si in testarea mai multor solutii de proiectare, in timp ce Inkspire, datorita preciziei sale, a servit ca instrument ideal pentru conceptul final al cablului versatil.Metafora, o companie italiana de design, recunoaste beneficiile imprimarii 3D pentru afacerea lor si o implementeaza in diverse proiecte. Grupul de designeri a dezvoltat recent un prototip de cablu de incarcare versatil pentru o companie australiana numita Volta Charger. Volta Spark, asa cum se numeste proiectul, combina utilitatea cu aspectul premium. Pentru a face acest proiect sa prinda viata, creatorii de la Metafora au folosit Zortrax M200 Plus in etapele initiale ale procesului de proiectare si imprimanta 3D UV LCD cu rasina Zortrax Inkspire in timp ce testau prototipul final al incarcatorului. Asa arata prototipul si produsul final.


Prototipul Volta Spark, imprimat 3D pe Inkspire (stanga) si produsul final (dreapta).


Proiectare si imprimare 3D a prototipurilor


Pasul 1 al fluxului de lucru: Design digital

In primul rand, designerii realizeaza aproximativ douazeci de versiuni ale cablului in software-ul de modelare 3D. Functionarea imprimantei Zortrax M200 Plus este rapida si usoara, ceea ce permite echipei responsabile de incarcatorul Volta sa tipareasca cate versiuni ale designului au nevoie intr-o perioada scurta de timp si, mai ales, la un cost redus. Acest lucru faciliteaza semnificativ procesul de introducere a modificarilor dorite in proiect. Dupa cum subliniaza Simone Alborghetti, designer la Metafora, „Posibilitatea de a testa produsul de mai multe ori este cruciala aici. Datorita utilizarii unei imprimante 3D, putem vedea atat produsele tiparite 3D, cat si randarile - ambele aspecte sunt la fel de importante. Cand vedeti produsele tiparite 3D, puteti intelege ergonomia, proportiile. ”


Inainte de a incepe procesul de tiparire, modelul unui cablu este introdus in slicer-ul Z-SUITE.


Pasul 2 al fluxului de lucru: Imprimarea 3D