top of page

Crearea unui incarcator Volta unic cu imprimantele 3D Zortrax

Rezumat

Metafora, o companie italiana de design, a dezvoltat un prototip al unui incarcator universal suprem - Volta Spark, utilizand imprimantele 3D Zortrax: M200 Plus si Inkspire.

Materialele Metafora utilizate in acest proces au fost Z-HIPS si Z-PLA Pro, precum si Zortrax Resin BASIC Grey.

Zortrax M200 Plus s-a dovedit nepretuit in prototiparea rapida si in testarea mai multor solutii de proiectare, in timp ce Inkspire, datorita preciziei sale, a servit ca instrument ideal pentru conceptul final al cablului versatil.Metafora, o companie italiana de design, recunoaste beneficiile imprimarii 3D pentru afacerea lor si o implementeaza in diverse proiecte. Grupul de designeri a dezvoltat recent un prototip de cablu de incarcare versatil pentru o companie australiana numita Volta Charger. Volta Spark, asa cum se numeste proiectul, combina utilitatea cu aspectul premium. Pentru a face acest proiect sa prinda viata, creatorii de la Metafora au folosit Zortrax M200 Plus in etapele initiale ale procesului de proiectare si imprimanta 3D UV LCD cu rasina Zortrax Inkspire in timp ce testau prototipul final al incarcatorului. Asa arata prototipul si produsul final.


Prototipul Volta Spark, imprimat 3D pe Inkspire (stanga) si produsul final (dreapta).


Proiectare si imprimare 3D a prototipurilor


Pasul 1 al fluxului de lucru: Design digital

In primul rand, designerii realizeaza aproximativ douazeci de versiuni ale cablului in software-ul de modelare 3D. Functionarea imprimantei Zortrax M200 Plus este rapida si usoara, ceea ce permite echipei responsabile de incarcatorul Volta sa tipareasca cate versiuni ale designului au nevoie intr-o perioada scurta de timp si, mai ales, la un cost redus. Acest lucru faciliteaza semnificativ procesul de introducere a modificarilor dorite in proiect. Dupa cum subliniaza Simone Alborghetti, designer la Metafora, „Posibilitatea de a testa produsul de mai multe ori este cruciala aici. Datorita utilizarii unei imprimante 3D, putem vedea atat produsele tiparite 3D, cat si randarile - ambele aspecte sunt la fel de importante. Cand vedeti produsele tiparite 3D, puteti intelege ergonomia, proportiile. ”


Inainte de a incepe procesul de tiparire, modelul unui cablu este introdus in slicer-ul Z-SUITE.


Pasul 2 al fluxului de lucru: Imprimarea 3D

Odata ce diferitele versiuni ale designului sunt gata, acestea trebuie incarcate in Z-SUITE, software pe care Zortax il pune la dispozitie impreuna cu toate imprimantele pe care le ofera. Modelele digitale sunt feliate aici strat cu strat si pregatite pentru procesul de imprimare 3D. In cazul proiectului incarcatorului Volta, Metafora Design decide sa aplice 0,09 inaltime de strat. In ceea ce priveste materialele folosite, acestia selecteaza Zortrax Z-HIPS si Z-PLA Pro, deoarece vizeaza precizia maxima a finisajului. Dupa ce au citit specificatiile pentru fiecare material, designerii cred ca Z-HIPS si Z-PLA Pro se potrivesc cel mai bine nevoilor lor. In ceea ce priveste prototipul final imprimat pe Inkspire, materialul ales este Zortrax RESIN Basic Grey.


Prototipul final al unui cablu de incarcare versatil imprimat pe Inkspire cu utilizarea Zortrax Resin BASIC Grey.


Dupa eliminarea suportului, imprimarile nu trebuie sa fie supuse unei ulterioare postprocesari - creatorii sunt destul de multumiti de versiunile „brute” ale modelelor. Dupa ce a comparat multe articole fizice de diferite dimensiuni si detalii si le-a testat pentru acuratete, Metafora Design este acum capabil sa aleaga prototipul final. Alegerea este dictata in principal de detalii, care, potrivit fondatorului Metafora, fac sau distrug un proiect dat. „Un cablu trebuie doar sa aiba un fir si un varf, asa ca majoritatea sunt foarte asemanatoare. Detaliile sunt cele care fac diferenta aici. Este posibil sa nu stiti totul despre design, dar cu siguranta puteti vedea care cablu este ieftin si care este premium. Este vorba despre detalii ". Avand detaliile atat de importante in Volta Spark, nu este de mirare ca Inkspire a fost ales pentru prototipul final, fiind cunoscut pentru precizia sa excelenta si imprimarile de inalta calitate.


Doua variante ale varfurilor cablurilor Volta Spark de pe platforma, imediat dupa ce Inkspire a finalizat procesul de imprimare.


Transformarea unui prototip intr-un proiect tinta


Pasul 3 al fluxului de lucru: Alegerea materialelor tinta

In acest pas, designerii se ocupa de ingineria finala a Volta Spark. Se asigura ca isi indeplineste scopul si indeplineste standardele industriale necesare. Caracteristica cheie care distinge Volta Spark de toate celelalte incarcatoare este capacitatea sa de a incarca mai multe dispozitive diferite. Prin urmare, creatorii au echipat un capat al incarcatorului cu un magnet deschis. Cu ajutorul unuia dintre cele trei piese dedicate, acest capat deschis poate fi transformat intr-un incarcator USB-C, Lightning sau Micro USB. Pentru a asigura o rezistenta ridicata si durabilitate a cablului de incarcare, in proiect au fost utilizate materiale de calitate militara, cum ar fi un nailon ultra-puternic care nu se incurca. „Volta Spark poate incarca orice dispozitiv. Este compatibil cu Apple MacBook Pro, iPhone, Samsung Galaxy, Google Pixel XL sau orice alte dispozitive micro USB. Imaginati-va, un singur cablu care incarca fiecare dispozitiv pe care il detineti! Mai mult, a fost conceput sa dureze. De fapt, este cel mai dur cablu universal disponibil in prezent pe piata! ”, subliniaza designerii Metafora.


Diversele terminatii (piese de capat) din Volta Spark permit utilizatorilor sa incarce orice dispozitiv, de ex. Apple MacBook Pro, iPhone, Samsung Galaxy, Google Pixel XL si dispozitive micro USB.


Cu siguranta, Volta Spark va face viata mult mai usoara. La fel cum imprimarea 3D a facut acest proiect mai usor de realizat; finalizarea acestuia in doar trei luni nu ar fi fost posibila fara dispozitivele Zortrax aflate la dispozitia Metafora.


Materialele de calitate militara utilizate pentru Volta Spark il fac cel mai dur si mai rezistent cablu universal de pe piata.


Cumpara produsele din acest articol (catre magazinul nostru online www.filamente3d.ro):Acest articol apartine Zortrax SA si poate fi lecturat in original AICI.

Traducerea in limba romana apartine Suntem3D.


#3dprinting #printare3d #metafora #cablu #filamente3d #zortrax #m200plus #inkspire #z_pla_pro #z_hips #rasina #imprimante3d #suntem3d

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page