top of page

Construirea unei imprimante 3D cu extrudare duala si cu volum mare de printare

Imprimantele 3D LPD de mari dimensiuni sunt utilizate pe scara larga in diverse industrii, de la industria auto pana la aerospatiala. O echipa de fosti ingineri Ferrari lucreaza cu modelul Zortrax M300 la prototipuri pentru motocicleta ultra-usoara realizata aproape in intregime din fibra de carbon. NASA utilizeaza aceeasi imprimanta 3D Zortrax pentru a face modele functionale de instrumente care intr-o zi vor ajuta astronautii in misiuni la asteroizi si alte planete. Acum, Zortrax a proiectat o noua imprimanta 3D de mare volum pentru acest gen de oameni ingeniosi si pentru proiectele lor de ultima ora. Se numeste Zortrax M300 Dual.Trei provocari cu care s-au confruntat cei de la Zortrax

Activitatea a inceput cu identificarea primelor trei provocari cu care se confrunta specialistii in lucrul cu imprimantele 3D mari. Iata lista la care au ajuns:


- Geometriile complexe sunt adesea necesare chiar si in modele relativ mari
- Costul esecului este foarte mare, deoarece fiecare printare nereusita poate conduce la un termen limita pierdut
- Accesul la o gama larga de platforme de constructie si filamente speciale este esential

Modelul M300 Dual a fost proiectat de la inceput pentru a raspunde acestor trei provocari. Si inca mai mult de atat.


Cum au rezolvat modelele complexe mari

Imprimanta functioneaza in tehnologia de extrudare duala LPD Plus, ceea ce inseamna ca poate printa 3D simultan cu doua filamente: unul pentru model si unul pentru structurile de sustinere solubile in apa.

Deoarece apa poate indeparta suporturile chiar si din locuri aproape inaccesibile, care nu pot fi atinse manual cu pensete, modelele M300 Dual pot printa modele 3D cu geometrii interioare complicate si mecanisme mobile care ar fi fost imposibil de obtinut pe o imprimanta 3D cu un singur extruder.


In plus, tehnologia LPD Plus poate creste productia atunci cand imprimanta este utilizata pentru fabricare. Suportul solubil face posibila incarcarea loturilor de piese una deasupra celeilalte. Astfel se foloseste in fiecare ciclu de lucru intregul volum de constructie de 265x265x300 mm. M300 Dual suporta, de asemenea, si un singur mod de extrudare, unde functioneaza exact ca o masina standard M300 Plus.


Cum am redus costul esecului

Imprimantele 3D cu volum mare tind sa aiba cicluri de lucru mai lungi decat cele mai mici, deoarece dureaza mai mult timp pentru a printa modele mari. Astfel de echipamente pot functiona neincetat timp de cateva zile pentru a face un model foarte mare. Atunci cand un esec apare aproape de sfarsitul ciclului, sunt cateva zile pierdute pentru afacere. Pentru a face fata acestei situatii, am identificat trei cauze cele mai raspandite ale printarilor nereusite.


Se intampla de obicei atunci cand:

Exista o intrerupere a alimentarii
Filamentul se blocheaza
Filamentul se termina

Au proiectat M300 Dual pentru a salva printul si pentru a-l recupera cu usurinta de la fiecare dintre aceste evenimente. Imprimanta poate detecta o intrerupere a alimentarii. Conductorii incorporati au intotdeauna suficienta energie pentru a mentine echipamentul pana cand pozitia exacta a capului de printare este salvata. In acest fel, imprimarea poate fi reluata din acelasi loc cand alimentarea cu curent electric este reluata. Acelasi lucru se intampla si cu problemele legate de filament.

Exista doi senzori de filament in M300 Dual. Unul este amplasat in apropierea suportului rolei si este menit sa detecteze cand se termina filamentul de pe rola. Celalalt este montat in capul de printare pentru a detecta blocarea filamentului sau duza infundata. In ambele scenarii, imprimanta va trece in pauza si va notifica utilizatorul. Din nou, printul poate fi reluat din acelasi loc dupa ce problema a fost rezolvata.


Cum puteti lucra asa cum doriti

Profesionistii se asteapta, de obicei, ca instrumentele lor sa fie extrem de personalizabile. In acest fel, ei isi pot personaliza setarile pentru a se potrivi mai bine proiectului la care lucreaza. De aceea modelul M300 Dual este capabil sa printeze o gama larga de filamente pe diferite platforme de constructie. Ceea ce este si mai important, imprimanta functioneaza cu ele fara probleme, ca si cand ar fi componente sau materiale dedicate.

Platforma de constructie a M300 Dual se calibreaza automat cu un senzor capacitiv de deplasare. Acest senzor poate efectua masuratori de inalta rezolutie a pozitiei. De aceea, atat platformele perforate cat si cele din sticla pot fi calibrate automat doar prin apasarea unui buton.

De fapt, un utilizator poate opta pentru o platforma realizata dintr-un material de care nici macar nu am auzit. M300 Dual il va sustine.

Acelasi lucru se intampla si cu filamentul. Imprimanta functioneaza cu toate filamentele de terta parte disponibile la rola, atat in ​​modul de extrudare unic, cat si in cel dual. Acest lucru permite profesionistilor sa lucreze cu toate filamentele de care au nevoie in configuratia pe care o considera cea mai buna. Modelul M300 Dual a fost proiectat pe baza feedback-ului lor. Tocmai a fost proiectata in realitate.

#m300dual


Acelasi lucru se intampla si cu filamentul. Imprimanta functioneaza cu toate filamentele de terta parte disponibile la rola, atat in ​​modul de extrudare unic, cat si in cel dual. Acest lucru permite profesionistilor sa lucreze cu toate filamentele de care au nevoie in configuratia pe care o considera cea mai buna. Modelul M300 Dual a fost proiectat pe baza feedback-ului lor. Tocmai a fost proiectata in realitate.


#zortrax #dualextruder #m300dual #pva #printarecusuport #solubilinapa #printare3d #tiparire3d #imprimare3d #imprimanta3d

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page