Construirea de sisteme audio personalizate la scară mare utilizand printarea 3D

Rezumat

Amplitude Audio, o companie franceză, a folosit imprimante 3D Zortrax M300 și Zortrax M300 Plus pentru a construi sisteme audio personalizate într-o varietate de clădiri.

Compania a dezvoltat o lampă inovatoare care integrează un difuzor în designul său.

Pentru faza de prototip, carcasa difuzoarelor a fost printată 3D cu Z-GLASS.Crearea produselor personalizate la scară mare poate uneori să pună obstacole, mai ales în faza de pre-producție în care prototipurile se schimbă constant și sunt supuse mai multor teste. În cazul în care metodele tradiționale de prototipare nu reușesc să ofere repede iterații la prețuri accesibile, producția aditivă a intervenit cu mult succes. Iată o poveste despre cum tehnologia de printare 3D a permis creatorilor să-și ducă viziunea la un alt nivel și să producă cu succes sisteme audio personalizate.


Cyrille Gallice este un pasionat de echipamente de muzică și hi-fi care a lucrat ca inginer de sunet de peste 15 ani la echiparea clădirilor mari cu sisteme audio. În 2019, a lansat Amplitude Audio, o companie care creează sisteme capabile să transfere semnalul sonor prin cablajul electric deja prezent în clădiri precum magazine, restaurante sau complexe arhitecturale.


Ducând ideile la nivelul următor


Pentru Gallice, instalarea unui sistem audio în astfel de facilități este un efort destul de mare, deoarece trebuie să planifice în avans locația difuzoarelor, precum și să analizeze cum să le conecteze la amplificatoare, mixere și playere media folosind sute de metri de cablu. Compania sa a dezvoltat difuzoare speciale pentru a fi integrate în corpurile de iluminat. Produsul final se bazează pe tehnologia PLC (Power Line Carrier), grație căreia sunetul este transferat în întreaga instalație electrică din clădire.Un prototip al lămpii Amplitude Audio din stânga. Cyrille Gallice, CEO al companiei care o construiește, în dreapta.


Difuzoarele sunt conectate la sursele de alimentare existente, cum ar fi prize sau puncte de lumină, ceea ce face posibilă trimiterea de muzică către întreaga clădire sau camere specifice folosind aplicația Amplitude Audio sau alte protocoale de streaming wireless. O astfel de abordare permite companiei să scurteze timpul necesar implementării sistemului, să-și reducă costurile și să-și reducă amprenta de carbon. Această instalare necesită jumătate din numărul cablurilor în comparație cu cele convenționale.


Printarea 3D în procesul de proiectare


Pentru etapele de proiectare și prototipare, Amplitude Audio folosește modelarea 3D combinată cu printarea 3D. Cu fabricația aditivă, sunt capabili să creeze un prototip estetic al difuzorului în doar două zile. Acesta este momentul în care metodele tradiționale nu ar produce un prototip adecvat de pre-producție.


„Pentru startup-uri, timpul este prețios. Printarea 3D ne permite să avem un prototip în mâini în mai puțin de 48 de ore, ceea ce pentru noi este un mare succes. ” - Cyrille GalliceComponentele carcasei difuzoarelor înainte de faza de testare.


În primele etape ale proiectului, conceptul pentru produsul lor inovator care combină caracteristicile unui difuzor și a unui corp de iluminat este susținut de designeri profesioniști. Ca următor pas, Amplitude Audio folosește imprimante 3D Zortrax M300 și Zortrax M300 Plus pentru a fabrica prototipuri. Cyrille Gallice subliniază precizia ridicată și volumul mare de construcție ca factori pe care îi apreciază în imprimantele 3D Zortrax. Mai mult, compatibilitatea cu filamente translucide precum Z-GLASS permite companiei sale să-și diversifice proiectele cu ușurință. Acesta este motivul pentru care a decis să utilizeze echipamente Zortrax în lucrarea acestui sistem de sunet extrem de original.Un prototip al unei lămpi printat 3D cu Z-GLASS.


Implementarea produselor finale


Printarea 3D a permis Amplitude Audio să își evalueze pe deplin designul înainte de producția în serie. În fiecare etapă a muncii lor, au reușit să producă prototipuri și să evalueze cu atenție asamblarea corectă a tuturor elementelor, inclusiv a componentelor audio, electrice și electronice. Cu proiectele CAD / CAM combinate cu printarea 3D, au avut un control mai bun asupra costurilor și timpului proiectului și, în cele din urmă, au reușit să lanseze produsul final mai repede.Membru al personalului Amplitude Audio care lucrează la un prototip folosind Zortrax M300 Plus.


Traducerea articolului este realizata de Suntem3D. Articolul original apartine Zortrax SA si poate fi lecturat AICI.

Featured Posts