top of page

Construirea de mobilier detaliat pentru papusi articulate cu bila cu imprimanta 3D cu rasina

Rezumat

- Imprimanta 3D cu rasina UV DLP Zortrax Inkspire este un instrument care sustine un proces creativ de construire a amenajarilor pentru macro-fotografia care prezinta papusi articulate cu bila.

- Rasina Zortrax Resin BASIC White este materialul ales pentru dioramele miniaturale, deoarece poate fi usor slefuit si vopsit.

- Rasinile turnabile pot fi utilizate pentru a construi papusi articulate cu bile in procesul de fabricatie utilizat pentru fabricarea bijuteriilor.

Papusile articulate au devenit piese de arta cautate de colectionari din intreaga lume. Introduse initial in 1999 de o companie japoneza numita Volks, au atras multa atentie care vine de la diverse comunitati active pe Flickr sau Instagram. Marta Bachorzewska, arhitect cu sediul in Polonia, a inceput sa colectioneze propriile papusi articulate cu bile in urma cu peste un deceniu si de atunci s-a specializat in construirea de modele de mobilier la scara si a altor articole care creeaza un cadru in care sunt asezate papusile.

Unic

Ceea ce a adus-o pe Bachorzewska in lumea papusilor articulate cu bila a fost unicitatea lor. Potrivit ei, un colectionar care comanda o papusa are un impact profund asupra modului in care ar arata papusa. „Din acest motiv, fiecare dintre aceste papusi este unica, una singura de acest fel si nu exista alta in lume. Asta face ca aceste papusi sa fie speciale ”, explica Bachorzewska.


Amenajarile complexe proiectate pentru papusile articulate cu bila sunt rezultatul mestesugului sustinut de tehnologia de printare 3D cu rasina.

„Eu insami, sunt un fel de papusar. Proiectez lumi mici in care sa traiasca papusile mele. Fiecare dintre ele este diferita, asa ca fiecare are nevoie de propriul decor, imbracaminte, mobilier si simt ”, adauga ea. Mai mult, toata arta ei este realizata manual. Cand exista carti pe raft in camera unei papusi, fiecare dintre aceste carti este realizata separat si are 50 de pagini tiparite din hartie reala. O astfel de atentie la detalii se traduce in cele din urma intr-o arta mai buna. Dar fara o imprimanta 3D, realizarea unor modele atat de precise consuma foarte mult timp.

Proiectarea mobilierului in miniatura

Bachorzewska isi incepe lucrarile cu construirea de modele digitale de mobilier si alte elemente de design interior. In calitate de arhitect, ea utilizeaza cu usurinta software CAD, dar instrumentele create pentru proiectarea arhitecturii nu sunt intotdeauna cea mai buna alegere pentru arta. „CAD-ul se bazeaza partial pe modele gata facute, predefinite, care pot fi personalizate. O astfel de personalizare functioneaza de obicei bine in arhitectura, dar cand vine vorba de detalii de design interior, lucrurile pe care le puteti modifica sunt adesea limitate la scara si material ”, spune ea. De aceea, a incercat 3D Studio pentru o perioada de timp si in cele din urma s-a hotarat sa foloseasca Blender.

Fluxul de lucru Pasul 1: Design digital

Mobilierul pentru papusi articulate este proiectat in software-ul de modelare 3D. Potrivit lui Bachorzewska:

Software-ul CAD functioneaza bine in inginerie si arhitectura, dar poate fi limitativ in designul interior.

Pentru modele mai ingenioase, Bachorzewska sugereaza utilizarea 3D Studio sau Blender.