Compania Zoles realizeaza branturi personalizate, printate 3D, reducand semnificativ costurile

Zoles fabrica, in toata Europa, branturi personalizate, utilizand imprimantele BCN3D, accelerand procesul si reusind sa economiseasca pana la 80% din costurile totale de productie cu fiecare pereche.

Cu sediul in Danemarca, #Zoles ofera utilizatorilor lor o experienta de confort si performanta sporite la mers si alergari. Accentul se pune pe producerea de incaltaminte personalizata. Datorita #printarii3D, acestia sunt acum capabili sa indeplineasca toate cerintele clientilor.
Cum a aparut ideea

In ultimii ani, piata incaltamintei si a ortezelor a crescut, pana la cote impresionante. In prezent, se produc 23,5 miliarde de perechi de pantofi pe an, iar industria de orteze pentru picioare este de asteptat sa atinga valoarea de 3,5 miliarde de dolari in 2020. Un volum important al acestei piete de incaltaminte este gestionat prin cumparaturi on-line si creste in continuu cu 15 % pe an. Din toate aceste cumparaturi on-line, unele studii estimeaza ca 20% din acesti pantofi sunt returnati producatorilor din cauza nepotrivirii. Acesta este motivul pentru care Zoles s-a concentrat pe producerea de incaltaminte personalizata. Principala provocare vine atunci cand vorbim despre productie, deoarece personalizarea nu se poate face pe masinile de productie in masa. In plus, ar fi prea scump sa se creeze matrite individuale pentru fiecare pereche de pantofi si branturi interioare.


Avantajul printarii 3D pentru personalizare

Pentru a rezolva aceasta provocare, Zoles a creat modele 3D ale branturilor personalizate cu software-ul propriu de analiza a picioarelor si software-ul de design pentru branturi. Apoi, utilizarea printarii 3D a fost urmatorul pas natural de transformare in modele fizice a modelelor create.

In iunie 2017, Zoles a lansat o platforma tehnologica 3D care le-a permis sa produca incaltaminte personalizata pentru clientii lor din Danemarca. Dupa un mare succes, in august 2018, Zoles a lansat o platforma online pentru a permite fiecaruia sa comande incaltaminte personalizata si branturi interioare. Utilizatorul poate lua cateva imagini ale propriilor picioare si software-ul insusi calculeaza modul in care pantoful sau brantul ar trebui sa se potriveasca bine.Zoles a studiat piata imprimantelor pentru a cauta cele mai bune metode pentru a printa filamentul flexibil si au gasit imprimantele BCN3D, imprimantele ideale pentru a-si atinge scopul. Datorita extruderelor Bondtech de la e3D, Zoles a considerat imprimantele #BCN3D Sigma si BCN3D Sigmax ca fiind imprimantele perfecte pentru nevoile lor. In plus, au profitat de posibilitatea de a printa in modul Mirror / Duplication, care a fost utilizat pentru printarea unei perechi de branturi interioare in jumatate din timp, comparative cu imprimantele 3D traditionale.Zoles are acum peste 250 de utilizatori, iar imprimantele 3D le vor oferi si posibilitatea de realizare locala cu ajutorul partenerilor producatori de incaltaminte din Europa.

Acestia pot printa 3D branturi personalizate de inalta calitate, la un pret care poate concura cu branturile interioare standard. Branturile sunt fabricate din materialul flexibil TPU, cu caracteristici elastice ridicate si capacitatea de revenire la forma initiala. Branturile personalizate Zoles costa mai putin de 50% fata de o pereche de branturi ortopedice. Este un exemplu excelent de aplicatie de printarii 3D, in care sunt produse serii mici de produse.

Principalul avantaj vine atunci cand se achizitioneaza online. Se poate face in 5 minute, oriunde si complet personalizat. Avand 5 fotografii si evaluand datele utilizatorilor privind picioarele si problemele fiecarora, Zoles este capabil sa adapteze toate componentele interioare utilizatorului. Ii puteti descoperi pe site-ul acestora: zoles.eu
Preturi competitive utilizand imprimantele 3D

Datorita productiei personalizate, de volum redus, printarea 3D este cea mai buna solutie in ceea ce priveste costurile si adaptabilitatea. In plus, timpul de livrare este esential, iar Zoles se poate asigura ca branturile vor ajunge la utilizator in mai putin de o saptamana. Atunci cand utilizati un furnizor extern, este nevoie de mai mult timp, iar costul este mai mare.Productia prin printare 3D costa mai putin de 20% din costul producerii unui brant traditional personalizat. Apoi, trebuie sa tineti cont de costul de pregatire a modelului 3D, care este mult mai mic decat timpul pentru a pregati un brant traditional personalizat. In cele din urma, branturile personalizate sunt vandute la un pret de 65 €, ceea ce este cu aproximativ 50% -80% mai mic decat cel platit pentru incaltamintea traditionala realizata la comanda, astfel incat pot concura cu brandurile care produc branturi standard.Acest articol este tradus din engleza de Suntem3D. Versiunea originala este disponibila pe site-ul autorului, BCN3D Technologies, aici.


#branturi #pantofi #pantofipersonalizati #imprimanta3d #personalizare #custom #customshoes #bcn3d #bcn3dtechnologies #sigma #sigmax

Featured Posts