top of page

Compania Zoles realizeaza branturi personalizate, printate 3D, reducand semnificativ costurile

Zoles fabrica, in toata Europa, branturi personalizate, utilizand imprimantele BCN3D, accelerand procesul si reusind sa economiseasca pana la 80% din costurile totale de productie cu fiecare pereche.

Cu sediul in Danemarca, #Zoles ofera utilizatorilor lor o experienta de confort si performanta sporite la mers si alergari. Accentul se pune pe producerea de incaltaminte personalizata. Datorita #printarii3D, acestia sunt acum capabili sa indeplineasca toate cerintele clientilor.
Cum a aparut ideea

In ultimii ani, piata incaltamintei si a ortezelor a crescut, pana la cote impresionante. In prezent, se produc 23,5 miliarde de perechi de pantofi pe an, iar industria de orteze pentru picioare este de asteptat sa atinga valoarea de 3,5 miliarde de dolari in 2020. Un volum important al acestei piete de incaltaminte este gestionat prin cumparaturi on-line si creste in continuu cu 15 % pe an. Din toate aceste cumparaturi on-line, unele studii estimeaza ca 20% din acesti pantofi sunt returnati producatorilor din cauza nepotrivirii. Acesta este motivul pentru care Zoles s-a concentrat pe producerea de incaltaminte personalizata. Principala provocare vine atunci cand vorbim despre productie, deoarece personalizarea nu se poate face pe masinile de productie in masa. In plus, ar fi prea scump sa se creeze matrite individuale pentru fiecare pereche de pantofi si branturi interioare.


Avantajul printarii 3D pentru personalizare

Pentru a rezolva aceasta provocare, Zoles a creat modele 3D ale branturilor personalizate cu software-ul propriu de analiza a picioarelor si software-ul de design pentru branturi. Apoi, utilizarea printarii 3D a fost urmatorul pas natural de transformare in modele fizice a modelelor create.

In iunie 2017, Zoles a lansat o platforma tehnologica 3D care le-a permis sa produca incaltaminte personalizata pentru clientii lor din Danemarca. Dupa un mare succes, in august 2018, Zoles a lansat o platforma online pentru a permite fiecaruia sa comande incaltaminte personalizata si branturi interioare. Utilizatorul poate lua cateva imagini ale propriilor picioare si software-ul insusi calculeaza modul in care pantoful sau brantul ar trebui sa se potriveasca bine.Zoles a studiat piata imprimantelor pentru a cauta cele mai bune metode pentru a printa filamentul flexibil si au gasit imprimantele BCN3D, imprimantele ideale pentru a-si atinge scopul. Datorita extruderelor Bondtech de la e3D, Zoles a considerat imprimantele #BCN3D Sigma si BCN3D Sigmax ca fiind imprimantele perfecte pentru nevoile lor. In plus, au profitat de posibilitatea de a printa in modul Mirror / Duplication, care a fost utilizat pentru printarea unei perechi de branturi interioare in jumatate din timp, comparative cu imprimantele 3D traditionale.