CIM UPC creste miza cu o armata de imprimante BCN3D si Smart Cabinets

● O ferma de printare confera posibilitatea de a realiza mai multe proiecte, intr-un timp redus

● Cost per piesa mai bun comparativ cu alte metode de fabricatie

● Spatiul de lucru al Epsilon W27 si W50 ofera posibilitatea de a printa piese mari

● Cu sistemul IDEX se reduce la jumatate timpul de printare, sporind eficienta


Odata cu implementarea unei ferme de printare mica de imprimante BCN3D si Smart Cabinets, CIM UPC a realizat o transformare radicala a modului in care produc aplicatii de utilizare finala. Experti in domeniul tehnologiilor de fabricatie aditiva, echipa CIM UPC a gasit imprimantele din seria Epsilon cu Smart Cabinet ca fiind cea mai valoroasa solutie atat pentru productia de loturi cu volum mic, cat si pentru piesele mari.Un centru de productie avansat si unul de top in industria 4.0, CIM UPC a descifrat numeroasele coduri complexe de solutii de printare pentru a gasi bancul de lucru FFF cu BCN3D Smart Cabinet ca fiind cel mai eficient din punct de vedere al costurilor, al timpului si al calitatii. Cu experienta in utilizarea metodelor industriale precum SLA, turnare pe siliciu, CNC si SLS, solutiile noastre BCN3D s-au dovedit in continuare ca o optiune demna pentru unele dintre aplicatiile de utilizare finala ale CIM UPC.


Unde a inceput totul


CIM UPC detine un loc special in inimile noastre ca fiind locul de nastere al BCN3D Technologies. In permanenta in cautarea noilor tehnologii, CIM UPC desfasoara in mod constant activitati de cercetare si dezvoltare, cu scopul sau principal de a raspandi productia aditiva in toata lumea.Baza de clienti a CIM UPC este in principal IMM-uri si startup-uri. Dupa analizarea celei mai bune tehnologii pentru piesele necesare, centrul fie fabrica piesele in propriile sale locatii, fie ajuta compania mentionata sa adopte ele insele tehnologia. Aceste companii au vazut singure beneficiile printarii 3D pe tot parcursul lantului de aprovizionare, de la prototipuri, scule si piese de schimb, pana la productia completa. Principalele lor preocupari sunt functionalitatea, calitatea, costul si timpul de livrare.


Tehnologia FFF a furnizat o alternativa la masinile industriale de fabricatie aditiva, unde intreaga platforma trebuie sa fie umpluta pentru a merita. Mai mult, este nevoie de mult timp pentru a trece de la un material la altul si este destul de complex. Mai mult, FFF a oferit CIM UPC flexibilitatea de a printa cu o mare varietate de termoplastice si fara a fi necesara umplerea intregii platforme pentru a face printarea sa merite.


Imprimantele la locul de munca


Cu ferma de imprimante:


✓ Piesele pot fi fabricate in mai putin de 48 de ore


✓ S-a realizat un cost pe piesa mai bun comparativ cu alte metode de fabricatie


✓ Imprimantele Epsilon W27 si W50 au oferit un volum mare de printare pentru lucrari de printare mari


✓ Se pot utiliza materiale echivalente cu cele utilizate in turnarea prin injectie


✓ Au fost disponibile diferite configuratii ale imprimantei cu diferite dimensiuni si materiale ale duzelor, care functioneaza pentru o varietate de aplicatii si clienti, spre deosebire de masina SLS unde sunt necesare 2 zile pentru a trece de la configurarea PA12 la PPCum a ajutat Smart Cabinet?


In primul rand, Smart Cabinet a protejat toate materialele de orice deteriorare cauzata de umiditate, pastrandu-le intotdeauna la nivelul optim de umiditate. Acest lucru a insemnat ca materialele tehnice solicitate de CIM UPC nu au fost niciodata deteriorate sau fragile si au functionat pe cat posibil cu proprietatile mecanice potrivite.


Combinatia dintre Epsilon W50 si W27 si Smart Cabinet a intrat in proces fara a ocupa prea mult spatiu. In plus, rotilele fac ferma usor de transportat, perfecta pentru a naviga in fabrica pilot CIM UPC, unde lucrurile se schimba si evolueaza mereu.


Sursa de alimentare neintreruptibila a minimizat orice risc de deteriorare a lucrarilor de printare din cauza intreruperilor de curent, mentinand productia in functiune 24/7


Trei piese diferite


Sa aruncam o privire la cateva exemple de piese specifice pentru o varietate de companii pe care CIM UPC le-a produs cu ferma lor de imprimante:


Creat initial prin turnare prin injectie, acest gratar de ventilatie de la o companie feroviara a necesitat o infrastructura importanta, prin pastrarea masinii de turnare prin injectie, precum si a matritei pentru aceasta piesa. Cu toate acestea, deoarece doar cateva dintre aceste piese erau fabricate pe an, acesta este un inconvenient pentru companii. Ca rezultat, CIM UPC le-a recomandat digitalizarea completa a procesului prin scanarea piesei si printarea 3D a acesteia. Primele 50 de unitati au fost livrate in jumatate din timpul asteptat. Acest lucru a fost facilitat de tehnologia IDEX si de modul de duplicare al imprimantelor BCN3D.Conceputa pentru a participa la o competitie auto universitara, aceasta piesa de utilizare finala a colectorului de admisie ar putea fi fabricata in tehnologia FFF, mentinand in acelasi timp proprietatile mecanice obtinute prin prelucrarea SLS. Smart Cabinet a pastrat PA in stare perfecta in ciuda higroscopicitatii sale ridicate si a fost protejat impotriva oricaror intreruperi de curent in timpul lucrarii de printare de 72 de ore.Partea prezentata mai jos este un rezervor etans solicitat de o companie din industria farmaceutica care proiecteaza si produce masini. CIM UPC trebuia sa creeze 15 unitati si a inceput prin a cauta 3 optiuni pentru acest caz de afaceri: MJF cu PP; turnare cu siliciu cu poliuretan similar PP; si FFF cu PP din 30% din fibra de sticla.Au ajuns la concluzia ca tehnologia FFF ar economisi pana la 3-8 mii de euro comparativ cu aceste alte tehnologii analizate.Gratarul de ventilatie, galeria de admisie si rezervorul etans sunt doar cateva exemple din gama larga de succes obtinuta cu ferma de imprimante BCN3D a CIM UPC. Ferma a satisfacut nevoile versatile ale bazei de clienti a CIM UPC din toate industriile. De la economii de timp si costuri, pana la proprietatile mecanice ale materialelor tehnice, aceste rezultate dovedesc eficacitatea si fiabilitatea imprimantelor noastre asociate cu Smart Cabinet.


Esti curios sa afli mai multe despre seria Epsilon si Smart Cabinet? Afla mai multe aici.