top of page

Casca personalizata pentru pisica realizata cu imprimanta de birou Zortrax

Rezumat

Un influencer francez, Remy Vicarini, a proiectat si a printat 3D casti extraordinare pentru pisica sa, Cathode, utilizand imprimanta desktop Zortrax M200 Plus.

Filamentul ales de Remy a fost Z-ULTRAT, datorita durabilitatii, duritatii si finisajului neted al printurilor.

In afara de casti facute la comanda pentru pisica sa, Remy foloseste imprimanta 3D Zortrax pentru a crea mai multe obiecte de uz zilnic ori de cate ori are nevoie de ele.
Tehnologia de printare 3D permite crearea de obiecte extraordinare, altfel imposibil de obtinut. Acest lucru poate fi sustinut de numeroase exemple, unul dintre ele fiind proiectul recent realizat de Remy Vicarini. Cu ajutorul Zortrax M200 Plus, un influencer francez, cunoscut ca mon_copain_ray, a creat o casca personalizata pentru pisica sa, Cathode. Casca serveste acum la protectia ochilor atat de necesara pentru Cathode, partenerul lui Remy in sport. Asa arata procesul de transformare a conceptului sau intr-un obiect utilitar real.


Cathode intr-o casca complet finisata de Remy Vicarini, cu portretul alaturi.

Proiectarea si printarea 3D a castii

Pasul 1 al fluxului de lucru: masuratori si design digital

Procesul creativ incepe cu masurarea capului lui Cathode. Pentru a face acest lucru, Remy plaseaza bucatile de folie de aluminiu in jurul capului pisicii si formeaza o bila goala de acea dimensiune. Apoi, trece la designul digital. Cu matrita la dispozitie, creatorul transfera masuratorile catre software-ul de proiectare PTC Creo, formand modelul digital. Odata ce este gata, fisierul .stl obtinut este incarcat in Z-SUITE, unde este pregatit pentru printare 3D. „Cu Z-SUITE este foarte simplu. Vad ca apare designul meu si primul lucru pe care il fac este sa il pozitionez in spatiu. Trucul meu este sa pun intotdeauna suprafata care va fi cea mai vizibila dupa printare in sus, pentru a obtine cea mai buna finisare a suprafetei ”, subliniaza Remy. Deoarece acest software este cu adevarat intuitiv, nu este o provocare sa realizezi setarile optime - isi sfatuieste utilizatorii cu privire la cea mai eficienta pozitie a modelului, unghiurile de sustinere si alti parametri cruciali pentru minimizarea timpului si a utilizarii materialului pentru printare.
Pasul 2 al fluxului de lucru: Printare 3D

Acum, Remy incarca modelul castii, pregatit in Z-SUITE, la imprimanta sa 3D Zortrax, conectand stick-ul USB la dispozitiv. Toate fisierele pregatite pentru printare 3D apar in aceasta etapa pe ecranul imprimantei - creatorul alege doar pe cel pe care doreste sa il printeze. Filamentul pe care Remy il selecteaza pentru casca lui Cathode este Z-ULTRAT datorita durabilitatii, duritatii si finisajului neted al printurilor. Dupa cum afirma influencer-ul, „Imi place sa folosesc Z-ULTRAT, este foarte usor de prelucrat, materialul este robust cu aspect stralucitor, iar printurile sunt dure si netede. Il aleg mereu pe acesta. ” Indiferent de materialul selectat pentru un anumit proiect, calitatea Zortrax M200 Plus ramane aceeasi. Remy confirma faptul ca usurinta de utilizare, dimensiunea spatiului de lucru al imprimantei si, mai ales, fiabilitatea sunt avantajele sale cheie.Cathode care supravegheaza procesul de printare 3D.

Dand modelelor aspectul lor final

Pasul 3 al fluxului de lucru: Post-procesare

Odata ce printurile sunt gata, influencerul trece la post-procesare. In acest pas, este esential sa indepartati structurile de sustinere, care uneori ar putea fi dificile, in special in unele colturi greu accesibile. Ori de cate ori exista o astfel de nevoie, Remy inlatura cu grija toate resturile de material de sustinere cu un instrument special. Pentru a obtine o suprafata neteda a castilor, el foloseste si smirghel, lustruind bine orice nereguli. Castile pregatite in acest fel sunt pregatite pentru ultima etapa, care este vopsirea. Dupa aceasta etapa, se obtin obiectele complet functionale si placute ochilor.


Dupa ce a printat modelele 3D, Remy indeparteaza suporturile, lustruieste printurile cu smirghel si le vopseste pentru a le da aspectul final.

Castile pentru Cathode, desi nu constituie protectie in caz de cadere, ii protejeaza perfect ochii de vant in timp ce face diverse sporturi impreuna cu Remy, fie ca este vorba de ciclism, motociclism sau orice alta activitate in care Remy vrea ca pisica sa Cathode sa il insoteasca. Articolele printate 3D au functionat de fiecare data, indiferent de forma castii. Este un real succes! ”, asigura Remy Vicarini. Desi mon_copain_ray este cel mai bine cunoscut pentru proiectele sale pentru Cathode, el creeaza mai mult decat articole de imbracaminte pentru superba sa pisica cu ajutorul Zortrax M200 Plus. „Fac toate piesele necesare pentru a-mi face viata mai usoara sau pentru a inlocui orice piese rupte pentru articolele de uz zilnic cu aceasta imprimanta. De exemplu, pentru a-mi tine suportul de dus, pentru a-mi face un suport pentru telefon pentru motocicleta mea si recent pentru un proiect de ochelari pentru oamenii care nu pot comunica decat clipind din ochi! Zortrax imi realizeaza toate ideile.”
Datorita imaginatiei lui Remy Vicarini si tehnologiei de printare 3D, ochii lui Cathode sunt acum protejati corespunzator, iar pisica este pregatita pentru aventuri ulterioare.


Acest articol este tradus din engleza de Suntem3D. Articolul original apartine lui Zortrax SA si poate fi lecturat AICI.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page