top of page

Casca personalizata pentru pisica realizata cu imprimanta de birou Zortrax

Rezumat

Un influencer francez, Remy Vicarini, a proiectat si a printat 3D casti extraordinare pentru pisica sa, Cathode, utilizand imprimanta desktop Zortrax M200 Plus.

Filamentul ales de Remy a fost Z-ULTRAT, datorita durabilitatii, duritatii si finisajului neted al printurilor.

In afara de casti facute la comanda pentru pisica sa, Remy foloseste imprimanta 3D Zortrax pentru a crea mai multe obiecte de uz zilnic ori de cate ori are nevoie de ele.
Tehnologia de printare 3D permite crearea de obiecte extraordinare, altfel imposibil de obtinut. Acest lucru poate fi sustinut de numeroase exemple, unul dintre ele fiind proiectul recent realizat de Remy Vicarini. Cu ajutorul Zortrax M200 Plus, un influencer francez, cunoscut ca mon_copain_ray, a creat o casca personalizata pentru pisica sa, Cathode. Casca serveste acum la protectia ochilor atat de necesara pentru Cathode, partenerul lui Remy in sport. Asa arata procesul de transformare a conceptului sau intr-un obiect utilitar real.


Cathode intr-o casca complet finisata de Remy Vicarini, cu portretul alaturi.

Proiectarea si printarea 3D a castii

Pasul 1 al fluxului de lucru: masuratori si design digital

Procesul creativ incepe cu masurarea capului lui Cathode. Pentru a face acest lucru, Remy plaseaza bucatile de folie de aluminiu in jurul capului pisicii si formeaza o bila goala de acea dimensiune. Apoi, trece la designul digital. Cu matrita la dispozitie, creatorul transfera masuratorile catre software-ul de proiectare PTC Creo, formand modelul digital. Odata ce este gata, fisierul .stl obtinut este incarcat in Z-SUITE, unde este pregatit pentru printare 3D. „Cu Z-SUITE este foarte simplu. Vad ca apare designul meu si primul lucru pe care il fac este sa il pozitionez in spatiu. Trucul meu este sa pun intotdeauna suprafata care va fi cea mai vizibila dupa printare in sus, pentru a obtine cea mai buna finisare a suprafetei ”, subliniaza Remy. Deoarece acest software este cu adevarat intuitiv, nu este o provocare sa realizezi setarile optime - isi sfatuieste utilizatorii cu privire la cea mai eficienta pozitie a modelului, unghiurile de sustinere si alti parametri cruciali pentru minimizarea timpului si a utilizarii materialului pentru printare.
Pasul 2 al fluxului de lucru: Printare 3D

Acum, Remy incarca modelul castii, pregatit in Z-SUITE, la imprimanta sa 3D Zortrax, conectand stick-ul USB la dispozitiv. Toate fisierele pregatite pentru printare 3D apar in aceasta etapa pe ecranul imprimantei - creatorul alege doar pe cel pe care doreste sa il printeze. Filamentul pe care Remy il selecteaza pentru casca lui Cathode este Z-ULTRAT datorita durabilitatii, duritatii si finisajului neted al printurilor. Dupa cum afirma influencer-ul