top of page

Cand printarea 3D si Smart Living-ul se intersecteazaIn aceasta perioada a anului este bine sa va pastrati caldura atat in inimi cat si in case. Iar, mai ales in timpul iernii reci, mentinerea caldurii in casa devine esentiala. Din moment ce suntem in domeniul printarii 3D, va vom arata ce au in comun imprimantele 3D Zortrax cu notiunea de case inteligente.Se simte in aer

Acum ceva timp, un start-up inovator polonez Emerald s-a concentrate pe problemele legate de calitatea aerului pe care il respiram in casele noastre. De data aceasta, compania despre care vorbim vrea sa se asigure ca aerul din spatiile in care traim este, de asemenea, cald si adaptat la activitatea zilnica. Compania este numita Think: Thing si consta din 6 minti creative care lucreaza impreuna pentru a-si realiza ideea comuna – sa faca casele si orasele mai inteligente. Ei au decis sa inceapa proiectul cu conceptul de troliu inteligent care permite controlul temperaturii interioare, dar, dupa cum sustine unul dintre membrii, Bartek Zaborowski, este doar inceputul.


Intelept si cald

Daca te uiti la radiatoarele din dormitorul tau probabil ca nu le vei conecta niciodata cu nici o forma de inovatie, dar baietii de la Think: Thing au facut-o. Ei bine, poate nu a fost tocmai inovatia in sine, ci mai degraba nevoia de a avea unul, pe care au observant-o in timpul unei cine in familie. In plus, au reusit sa gaseasca si legatura cu tehnologia de printare 3D si nu au pierdut timpul cu alte solutii. Cand conceptul de dispozitiv care poate regla temperatura radiatoarelor prin intermediul smartphone-ului era gata, ei au contactat unul dintre hub-urile locale pentru a-si materializa primul prototip – controller-ul.Indrazniti sa dezvoltati

Hub-ul nu era, de fapt, unul ales aleatoriu, ci mai degraba atent selectat, deoarece cel ales de ei avea o caracteristica speciala - abilitatea de a printa pe imprimantele Zortrax M200. Dupa cum am mentionat, erau bine pregatiti si, dupa ce si-au concretizat mai clar mai multe idei, au facut unele cercetari, astfel incat in cele din urma au stiut calitatea de care au nevoie si marca care le ofera. Echipa a decis sa utilizeza filamentul Z-ABS White, deoarece este o alegere foarte buna datorita faptului ca materialul este cu adevarat economic.


Profita de oportunitate

Vorbind despre procesul de printare 3D, i-am intrebat membrii Think: Thing despre opiniile lor asupra tehnologiei. In opinia lor, pe baza exemplului companiei proprii, nu este posibil sa o supraestimam. Printarea 3D le-a oferit sansa de a-si crea proiectul intr-un sens fizic si capacitatea de a lucra la acesta si, prin aceasta, sa primeasca feedback si sa invete despre capacitatile complete ale produsului lor. Ofera, de asemenea, mari oportunitati pentru alte initiative care doresc sa avanseze cu proiectul lor, deoarece metodele alternative de prototipare sunt fie prea scumpe, fie nu sunt disponibile.