Cand printarea 3D si Smart Living-ul se intersecteazaIn aceasta perioada a anului este bine sa va pastrati caldura atat in inimi cat si in case. Iar, mai ales in timpul iernii reci, mentinerea caldurii in casa devine esentiala. Din moment ce suntem in domeniul printarii 3D, va vom arata ce au in comun imprimantele 3D Zortrax cu notiunea de case inteligente.Se simte in aer

Acum ceva timp, un start-up inovator polonez Emerald s-a concentrate pe problemele legate de calitatea aerului pe care il respiram in casele noastre. De data aceasta, compania despre care vorbim vrea sa se asigure ca aerul din spatiile in care traim este, de asemenea, cald si adaptat la activitatea zilnica. Compania este numita Think: Thing si consta din 6 minti creative care lucreaza impreuna pentru a-si realiza ideea comuna – sa faca casele si orasele mai inteligente. Ei au decis sa inceapa proiectul cu conceptul de troliu inteligent care permite controlul temperaturii interioare, dar, dupa cum sustine unul dintre membrii, Bartek Zaborowski, este doar inceputul.


Intelept si cald

Daca te uiti la radiatoarele din dormitorul tau probabil ca nu le vei conecta niciodata cu nici o forma de inovatie, dar baietii de la Think: Thing au facut-o. Ei bine, poate nu a fost tocmai inovatia in sine, ci mai degraba nevoia de a avea unul, pe care au observant-o in timpul unei cine in familie. In plus, au reusit sa gaseasca si legatura cu tehnologia de printare 3D si nu au pierdut timpul cu alte solutii. Cand conceptul de dispozitiv care poate regla temperatura radiatoarelor prin intermediul smartphone-ului era gata, ei au contactat unul dintre hub-urile locale pentru a-si materializa primul prototip – controller-ul.Indrazniti sa dezvoltati

Hub-ul nu era, de fapt, unul ales aleatoriu, ci mai degraba atent selectat, deoarece cel ales de ei avea o caracteristica speciala - abilitatea de a printa pe imprimantele Zortrax M200. Dupa cum am mentionat, erau bine pregatiti si, dupa ce si-au concretizat mai clar mai multe idei, au facut unele cercetari, astfel incat in cele din urma au stiut calitatea de care au nevoie si marca care le ofera. Echipa a decis sa utilizeza filamentul Z-ABS White, deoarece este o alegere foarte buna datorita faptului ca materialul este cu adevarat economic.


Profita de oportunitate

Vorbind despre procesul de printare 3D, i-am intrebat membrii Think: Thing despre opiniile lor asupra tehnologiei. In opinia lor, pe baza exemplului companiei proprii, nu este posibil sa o supraestimam. Printarea 3D le-a oferit sansa de a-si crea proiectul intr-un sens fizic si capacitatea de a lucra la acesta si, prin aceasta, sa primeasca feedback si sa invete despre capacitatile complete ale produsului lor. Ofera, de asemenea, mari oportunitati pentru alte initiative care doresc sa avanseze cu proiectul lor, deoarece metodele alternative de prototipare sunt fie prea scumpe, fie nu sunt disponibile.Ecologie sau economie?

Nu exista de ales intre. Controller-ul functioneaza intr-un mod care se conecteaza cu dispozitivele portabile, de obicei prin smartphone-uri, datorita aplicatiei speciale si permite utilizatorului sa controleze temperatura interioara. Din acest motiv, termostatul poate fi setat la temperaturi mai scazute in timpul noptii sau puteti opri incalzirea atunci cand nu sunteti acasa. In cele din urma, acest lucru poate duce la economii mari de energie si, bineinteles, la bani, ca sa nu mai vorbim de confortul utilizarii.


Zortrax este pe calea cea buna

Inca o data, suntem fericiti ca putem contribui in mod propriu la proiectele creative care fac fiecare zi mai inteligenta. Le tinem pumnii celor din Think: Thing si speram sa vedem si mai multe inventii extraordinare, care sunt rezultatul gandirii inovatoare, sustinuta de cea mai recenta tehnologie aditiva. Si, in afara de tehnologia insasi, suntem cu adevarat bucurosi ca, datorita realizarii proiectelor lor, avem niste adevarati purtatori de cuvant pentru mediu si inovatie care nu numai ca ofera, dar, in acelasi timp, ne educa despre necesitatea de a beneficia de cele mai recente mijloace pentru a salva mediul in care toti traim.Acest articol este tradus de Suntem3D din limba engleza. Puteti citi aici varianta originala a autorului articolului, Zortrax SA.


#ecologie #economie #energie #economiedeenergie #caldura #termostat #printare3d #startup #m200 #prototipare #prototip #zortrax #imprimanta3D #suntem3d

Featured Posts