BCN3D Epsilon W27 ajuta Ferodronele Agri.Builders sa zboare


● Utilizarea in agricultura a imprimantelor 3D BCN3D, de la prototip la produs finit

● Realizarea de accesorii pentru protejarea culturilor

● Folosirea tehnologiilor aditive pentru a obtine cea mai usoara dronaCa alternativa la pesticide, Agri.Builders a dezvoltat atasamente pentru drone pentru a transporta inele care elibereaza hormoni pentru a preveni deteriorarea migdalilor. Parteneriatul dintre BCN3D Epsilon W27 si Smart Cabinet le-a asigurat buna desfasurare a procesului de printare si le-a oferit o gama de materiale din care sa aleaga.Uita-te la cerul de deasupra Lyon si este posibil sa vezi niste drone cu aspect curios care zboara de pe un varful al unui copac pe altul. Acestea sunt de fapt Pherodrones, cel mai recent produs al start-up-ului Agri.Builders, care lasa inele deasupra migdalilor pentru a elibera hormoni si, astfel, previn aparitia insectelor care dauneaza culturilor. Lucrand cu un Epsilon W27 + Smart Cabinet, accesoriile printate 3D pentru drone servesc ca o alternativa ecologica la pesticide.


Nascut initial ca proiect al Groupama, Agri.Builders este format din Antoine Duchemin, Antoine Boudon si Alexis Trubert; trei studenti ingineri in ultimul an de universitate. Dupa ce le-am vazut succesul cu un Epsilon W27, BCN3D a decis ca Agri.Builders va fi compania perfecta pentru a actiona ca beta-tester pentru Smart Cabinet, iar produsul nu i-a dezamagit!


„Smart Cabinet este un dispozitiv uimitor. Epsilon W27 este o imprimanta exceptionala in sine, dar in combinatie cu Smart Cabinet, este cu adevarat altceva. ” - Antoine Duchemin, director tehnic Agri.Builders.

Ferodronele: protejarea plantelor si a insectelorComponentele vazute in imaginea de mai sus in alb sunt atasate la dronele M200 de la DJI Drones. Ele sunt apoi utilizate pentru a transporta inele de cauciuc cu o greutate de 10 g cu un diametru de 60 cm.Dupa ce au fost eliberate pe varfurile migdalilor, aceste inele elibereaza apoi feromoni, un tip de hormon care incurca insectele care cauta perechi, inhibandu-le imperecherea si distrugand ulterior produsele. Dronele sunt capabile sa ia 60 de inele odata si fiecare inel acopera o suprafata de 100 × 100 de metri.


Acest proces nu cauzeaza daune, ferodronele devenind o forma de protectie atat pentru produs, cat si pentru insecte.


Imprimare perfecta cu duo-ul de printare BCN3D

Epsilon W27 Agri.Builders si Smart Cabinet sunt instalate in Crealab Groupama.


Echipa a ales Epsilon W27 din toate imprimantele de pe piata pentru pretul sau accesibil si, de atunci, a constatat ca imprimanta este foarte fiabila, de inalta calitate si usor de utilizat. Punand accentul pe durabilitate si mediu, printarea 3D cu tehnologia IDEX inseamna ca pot produce o cantitate minima de deseuri in timpul productiei si pot economisi timp si costuri in acest timp.


„Epsilon W27 este o imprimanta exceptionala, accesibila pentru o companie mica de tip start-up precum a noastra si capabila sa printeze cu cea mai buna calitate, avand caracteristici foarte utile, precum tehnologia IDEX care accelereaza procesul de printare pentru mai multe piese sau pentru piese mari. " - Antoine Duchemin, director tehnic Agri.Builders.

Procesul lor de printare incepe cu piesele de ferodrona care sunt prototipate in PLA. Usurinta de utilizare si eficienta costurilor fac din acest material alegerea perfecta pentru prototipare si design iterativ.


Apoi, cu Epsilon W27, se trece la partile structurale de uz final: cele trei picioare, atasamentul la drona insasi, impreuna cu rotile de la picioare.


„Aceasta imprimanta si documentatia extinsa de la BCN3D faciliteaza utilizarea materialelor noi si tehnice. In combinatie cu Smart Cabinet, utilizarea imprimantei este foarte simpla si convenabila, transformand procesul de printare intr-o experienta placuta. ” - Antoine Duchemin, director tehnic Agri.Builders.

Aceste picioare si piese de fixare necesita mai multe proprietati mecanice si astfel ABS-ul a fost materialul ales. Deoarece dronele sunt folosite in lunile mai, aprilie si iunie, rezistenta la apa si la UV sunt esentiale pentru a proteja impotriva soarelui si a ploii. Conceput pentru inginerie cu o combinatie de rigiditate si rezistenta la impact, ABS a oferit Agri.Builders performantele robuste si functionale necesare.


Deoarece singurele forte pe care trebuie sa le suporte drona sunt greutatea proprie la aterizare si greutatea inelelor de 2 kg, nu a fost nevoie de un material foarte rezistent la impact.


Pentru roti, ABS este capabil sa-si mentina proprietatile sub solicitari mecanice ridicate si are stabilitate dimensionala. Acest lucru il face ideal pentru piese in miscare, iar calitatea mata a suprafetei obtinuta prin printarea 3D a acestui material tehnic confera dronelor un finisaj elegant.


Pentru a crea o centura in miscare, echipa a avut nevoie de un material care sa reziste la abraziune si la uzura asociate unei piese in miscare. Impreuna cu echipa BCN3D, au ajuns la concluzia ca TPU se potriveste cel mai bine, pentru flexibilitatea si comportamentul sau flexibil. Cu o alungire maxima de 450%, acest copolimer elastomeric este alcatuit din blocuri moi si dure alternante pentru a oferi in acelasi timp duritate si flexibilitate.


Restul pieselor sunt create din tuburi din aluminiu si fibra de carbon.Spatiul de stocare consistent al Smart Cabinet pentru a asigura niveluri optime de umiditate si versatilitate inseamna ca aceasta mare varietate de materiale sunt intotdeauna gata sa fie printate la cea mai inalta calitate. Caracteristicile sale suplimentare de stocare si sistemul de alimentare neintreruptibil au garantat, de asemenea, o printare lina, fara probleme.


„Compartimentele sunt foarte la indemana, iar functiile de stocare, dezumidificare si de neintrerupere a curentului electric sunt foarte utile. In plus, designul este impecabil! ” - Antoine Duchemin, director tehnic Agri.Builders.

O intrezarire a ceea ce urmeaza2021 marcheaza primul an de activitate comerciala si venituri ale Agri.Builders. Echipa spera sa demonstreze capacitatea Pherodrone de a le permite sa se desprinda pentru a crea o companie independenta si sa continue dezvoltarea unui grup de produse si servicii de uz agricol.


Speram ca asocierea lui Epsilon W27 si a Smart Cabinet, care a oferit rezultate consistente si fiabile, ne va ajuta sa vedem o linie de productie in masa de ferodrone salvand planeta in viitorul apropiat!