top of page

BCN3D anunta primirea unei finantari de 3 milioane dolari

BCN3D anunta primirea unei finantari de 3 milioane dolari pentru a spori leadershipul sau in tehnologia IDEX de printare 3DBarcelona, 27 martie 2019 - Grupul de cercetare care a creat tehnologia de printare 3D IDEX, care a democratizat caracteristicile industriei de calitate pe piata desktop-urilor, devine acum o companie independenta dupa ce a strans fonduri de 3 milioane de dolari de la VC Accurafy4, JME VC si Victoria. BCN3D conduce in prezent tehnologia IDEX - Extrudere duale independente - care dubleaza productivitatea in comparatie cu imprimantele 3D conventionale de birou. BCN3D a atins recent tinta de 5 000 de imprimante 3D vandute printr-o retea de 60 de parteneri activi de distributie care opereaza in intreaga lume.
Acest lucru transforma BCN3D intr-unul dintre primii 10 producatori, prin finantare, de echipamente de printare 3D din Europa. "Lucram la o gama noua de produse pentru a imbunatati experienta clientilor nostri si pentru a duce IDEX la un nivel complet nou", a declarat CEO-ul BCN3D, Xavier Martínez Faneca, cu privire la initiativele de inovare pe care compania le are la dispozitie. Imprimantele BCN3D sunt utilizate pentru prototipuri, validari functionale si instrumente de fabricatie, unelte si dispozitive de fixare. Unii dintre cei mai prestigiosi clienti ai companiei sunt BMW, Samsung, Louis Vuitton, Nissan, NASA, HTC sau ALBA Synchrotron. BCN3D isi consolideaza angajamentul de a servi piata, dupa cum a afirmat domnul Faneca: "Cu aceasta finantare, vom putea sa ne extindem productia pentru a satisface cererea de pe piata si pentru a reduce perioadele lungi de livrare pe care le-am experimentat in trecut datorita limitarii productiei“.


Dupa perioada de incubare, BCN3D a anuntat, de asemenea, divizarea Centrului CIM-UPC, cel mai important centru de fabricare aditiva din sudul Europei, care face parte din Universitatea Politècnica de Catalunya - BarcelonaTech (UPC). Impreuna cu CIM-UPC, noua companie este fondata de Xavier Martinez Faneca (CEO) si echipa executiva a BCN3D: Roger Antunez, Pol Domenech, Marc Felis, Jose Antonio Ortega, Eric Pallares si consilierul in domeniul tehnologiei, Roger Uceda.


François Minec, liderul investitorului Accurafy4, a declarat: "De cand BCN3D a introdus tehnologia IDEX, am stiut ca vor deveni unul dintre marii jucatori din industria de fabricatie aditiva. Avem mari asteptari privind cresterea comerciala a companiei si abilitatea acesteia de a-si crea o pozitie dominanta pe piata prin dezvoltarea noilor tehnologii. La Accurafy4 suntem acum incantati sa ne alaturam companiei si vom depune toate eforturile pentru a maximiza impactul global al BCN3D si pentru a dezvolta parteneriate strategice ".


Samuel Gil, partener la JME Venture Capital, a declarat: "Suntem cu adevarat incantati sa aderam la aventura BCN3D in acest sector impresionant, care a inceput deja sa schimbe lumea. Limitele fabricatiei aditivate si ale productiei digitale sunt inca de descoperit, iar potentialul sau este masiv. Credem ca BCN3D va juca un rol major in aceasta revolutie, inca din momentul in care ne-am intalnit cu echipa. Talentul, pasiunea si abilitatile de executie sunt exceptionale. Ei au o viziune unica a industriei si ambitia lor de a conduce piata este la fel de promitatoare ca si produsele pe care le dezvolta ".


Abel Conill, Partener General la VICTORIA Venture Capital, a declarat: "BCN3D este una dintre cele mai mari companii spin-off dintr-o universitate de inginerie pe care am vazut-o in Spania si una dintre cele mai mari din Europa. Ei au o tehnologie revolutionara - IDEX – si un impuls comercial pe care alte companii au nevoie de ani sa le indeplineasca si la care BCN3D au ajuns de la bun inceput. Suntem incantati sa facem parte din companie si suntem pe deplin angajati sa ajutam echipa sa-si atinga obiectivele viitoare ".


Francesc Torres, rector la Universitatea Politehnica din Catalunya · BarcelonaTech (UPC), a declarat: "Transferul de tehnologie este, impreuna cu cercetarea si instruirea, cel mai mare angajament al nostru fata de provocarile Industriei 4.0 si ale Fabricarii aditive. Proiectul BCN3D a fost dezvoltat in cadrul centrului nostru tehnologic CIM-UPC si este un exemplu al modului in care cunoasterea poate genera valoare si are un impact social. Suntem foarte mandri de acest nou pas pentru BCN3D si vom sustine cresterea lor din universitate ".
Acest articol este tradus din engleza de Suntem3D. Articolul in original apartine comaniei BCN3D technologies si poate fi citit aici