top of page

BCN3D a printat 3D Rainbow Road pentru noul Mario Kart Live - omagiu pentru jocul preferat!

Pentru a aduce un omagiu unuia dintre jocurile noastre video preferate, Super Mario Bros, cei de la BCN3D au dezvoltat si fabricat un Rainbow Road (SNES) printat 3D pentru noul Mario Kart Live: Home Circuit.Jocul video Mario Kart nu are nevoie de nicio prezentare, deoarece este una dintre cele mai iconice serii dezvoltate si publicate de Nintendo. Ca o companie de tehnologie care prospera in inovatie, au fost intotdeauna fascinati de Nintendo ca si companie, in special de capacitatea lor continua de a creste si de a evolua. De aceea, au avut mari asteptari cu privire la elementul de realitate augmentata adaugat jocului nou lansat: Mario Kart Live: Home Edition pentru #Nintendo Switch si este sigur sa spunem ca nu au fost dezamagiti!


Cand specialistul in fabricatie aditiva, Antonio Aranzana, a venit cu ideea de a sarbatori cea de-a 35-a aniversare a lui Super Mario Bros, cu un circuit special printat 3D Rainbow Road pentru Mario Kart Live, cei de la BCN3D au fost total de acord!


El a ales aceasta piesa chiar din primul joc al seriei, Super Mario Kart de la SNES, deoarece este cel care apare de obicei ultimul in toate saga si, prin urmare, este cel mai dificil. In jocul video original, acest circuit apare plutind in spatiu, cu foarte putine balustrade, daca exista, si daca nu va jucati bine cartile, puteti cadea cu usurinta in spatiu. Daca ati jucat vreodata jocul, suntem siguri ca ati simtit si aceasta binecunoscuta frustrare! In cazul nostru, am asezat pista pe podea, asa ca, chiar daca un jucator ar cadea, masina ar putea reveni in circuit, totusi, in schimb, ar pierde cateva monede in joc.Aceasta piesa colorata este formata din exact 4.434 piese PLA, toate printate 3D local la sediul BCN3D din Barcelona, iar dimensiunea sa este de 5 x 5,4 metri. Exista doar 3 tipuri diferite de placi care alcatuiesc intregul circuit; una pentru laterale, una pentru centru si una pentru colturi. Singura diferenta este ca piesele centrale au gauri pe toate cele patru laturi pentru a putea fi atasate la alte placi, in timp ce piesele laterale si de colt au gauri doar pe doua sau trei laturi. Sunt foarte usor atasati una de cealalalta, la fel ca piesele de puzzle.Placile au fost proiectate pentru un hotend de 0,6 mm diametru, pentru a reduce timpul necesar pentru a le imprima. Fiecare piesa are nevoie de 9 minute pentru a fi tiparita si de 3 grame de material PLA. Pentru a imprima 3D intregul circuit, am folosit 2 role si jumatate de filament de fiecare culoare a curcubeului.