BCN3D a printat 3D Rainbow Road pentru noul Mario Kart Live - omagiu pentru jocul preferat!

Pentru a aduce un omagiu unuia dintre jocurile noastre video preferate, Super Mario Bros, cei de la BCN3D au dezvoltat si fabricat un Rainbow Road (SNES) printat 3D pentru noul Mario Kart Live: Home Circuit.Jocul video Mario Kart nu are nevoie de nicio prezentare, deoarece este una dintre cele mai iconice serii dezvoltate si publicate de Nintendo. Ca o companie de tehnologie care prospera in inovatie, au fost intotdeauna fascinati de Nintendo ca si companie, in special de capacitatea lor continua de a creste si de a evolua. De aceea, au avut mari asteptari cu privire la elementul de realitate augmentata adaugat jocului nou lansat: Mario Kart Live: Home Edition pentru #Nintendo Switch si este sigur sa spunem ca nu au fost dezamagiti!


Cand specialistul in fabricatie aditiva, Antonio Aranzana, a venit cu ideea de a sarbatori cea de-a 35-a aniversare a lui Super Mario Bros, cu un circuit special printat 3D Rainbow Road pentru Mario Kart Live, cei de la BCN3D au fost total de acord!


El a ales aceasta piesa chiar din primul joc al seriei, Super Mario Kart de la SNES, deoarece este cel care apare de obicei ultimul in toate saga si, prin urmare, este cel mai dificil. In jocul video original, acest circuit apare plutind in spatiu, cu foarte putine balustrade, daca exista, si daca nu va jucati bine cartile, puteti cadea cu usurinta in spatiu. Daca ati jucat vreodata jocul, suntem siguri ca ati simtit si aceasta binecunoscuta frustrare! In cazul nostru, am asezat pista pe podea, asa ca, chiar daca un jucator ar cadea, masina ar putea reveni in circuit, totusi, in schimb, ar pierde cateva monede in joc.Aceasta piesa colorata este formata din exact 4.434 piese PLA, toate printate 3D local la sediul BCN3D din Barcelona, iar dimensiunea sa este de 5 x 5,4 metri. Exista doar 3 tipuri diferite de placi care alcatuiesc intregul circuit; una pentru laterale, una pentru centru si una pentru colturi. Singura diferenta este ca piesele centrale au gauri pe toate cele patru laturi pentru a putea fi atasate la alte placi, in timp ce piesele laterale si de colt au gauri doar pe doua sau trei laturi. Sunt foarte usor atasati una de cealalalta, la fel ca piesele de puzzle.Placile au fost proiectate pentru un hotend de 0,6 mm diametru, pentru a reduce timpul necesar pentru a le imprima. Fiecare piesa are nevoie de 9 minute pentru a fi tiparita si de 3 grame de material PLA. Pentru a imprima 3D intregul circuit, am folosit 2 role si jumatate de filament de fiecare culoare a curcubeului.Pentru a crea intreaga piesa, au folosit ferma lor de printare, unde aveau la dispozitie doar Sigma R19 in acel moment, un model care are un volum de printare de 210 x 297 x 210 mm si, prin urmare, poate imprima 24 de piese intr-o ora si 50 de minute folosind modul de duplicare. Aceasta inseamna ca pe parcursul unei zile de lucru in medie de 8 ore, procesul de tiparire poate fi inceput de 5 ori, rezultand 1.200 de bucati pe zi. Folosind 10 dintre aceste imprimante 3D in fiecare zi, am avut nevoie de 4 zile pentru a termina circuitul, pornind imprimanta 3D de 185 de ori.


Cu toate acestea, daca am lucra la acelasi proiect pe un nou Sigma D25, intreaga piesa ar putea fi realizata in doar 3 zile, iar procesul de imprimare ar trebui sa fie inceput de 93 de ori, in loc de 185. Deoarece Sigma D25 are un 420 x Volum de imprimare de 300 x 200 mm, am putea imprima 48 de bucati in trei ore si jumatate in modul de duplicare, rezultand 1.440 de bucati pe zi, incepand procesul de imprimare de 3 ori pe zi. Aceasta diferenta de o zi s-ar putea sa nu para mare, totusi, initierea procesului de tiparire de 93 de ori, in loc de 185, face o mare diferenta in ceea ce priveste productivitatea.La sfarsitul zilei, proiectul lor din pasiune s-a transformat, de asemenea, intr-un caz excelent pentru a demonstra productivitatea imprimantelor 3D si a conecta realitatea augmentata cu imprimarea 3D. Ca sa nu mai vorbim ca majoritatea personalului de la BCN3D l-a incercat. Nu-i chiar rau pentru o zi de lucru la birou, nu?


Ne-ar placea sa ii inspiram si sa ii provocam pe ceilalti sa-si imagineze si sa-si fabrice propriile circuite, asa ca, daca doriti sa aduceti si distractia de la Mario Kart in lumea reala, puteti gasi toate fisierele STL pe Thingiverse. Nu uitati sa ne impartasiti creatiile!The Rainbow Road Giveaway


Ti-a placut circuitul nostru acasa imprimate 3D Rainbow Road? Acum este sansa ta de a o castiga!


Va invitam sa propuneti o imbunatatire pentru pista noastra Mario Kart Live: Home Circuit Rainbow Road cu ajutorul fabricatiei de filamente topite (FFF), care ia in considerare si elementul de realitate augmentata al jocului. Am dori sa primim propuneri pentru extinderea circuitului deja existent cu piese noi care sunt justificate pentru joc, precum obstacole si / sau rampe.Cerinte:


Trebuie sa fie posibil sa creati propunerea utilizand imprimarea 3D

Utilizarea imprimarii 3D trebuie justificata, iar modificarile propuse nu pot include niciun dispozitiv electronic

Partile propuse trebuie adaptate pentru dimensiunea unei imprimante 3D Sigma D25 (420mm x 300mm x 200mm)

Propunerea trebuie sa contina cel putin 3 imbunatatiri pentru circuit

In plus:

Proiectarea pieselor care pot fi tiparite utilizand semnatura noastra - tehnologia IDEX

Design optimizat pentru consumul de material

Design optimizat pentru a fi printat 3D fara suport suplimentar


Pentru a inregistra proiectul Dvs.:


Un scurt text care va prezinta

Un scurt text care explica imbunatatirile (nu mai mult de 500 de caractere)

Un text scurt care justifica utilizarea imprimarii 3D (nu mai mult de 300 de caractere)

Un desen sau o schita a proiectului dvs., cu masuratori incluse, SAU

Un fisier STL al designului (in acest caz, va rugam sa ne trimiteti si o captura de ecran a designului)

Va rugam sa trimiteti toate aceste informatii in format PDF la marketing@bcn3d.com cu subiectul Rainbow Road Giveaway - numele participantului!


Timeline:

Inceputul concursului: 08.12.2020

Data limita pentru depunerea propunerilor: 31.12.2020

Castigatorul va fi anuntat vineri, 15 ianuarie 2021 pe canalele de socializare BCN3D, iar numele castigatorului va fi, de asemenea, inclus in acest blogpost.


Marele juriu: va fi anuntat in urmatoarele zile!


Pentru a intra in cadou, participantii trebuie sa urmareasca BCN3D Technologies pe cel putin una dintre urmatoarele platforme de socializare: Facebook, Instagram sau Twitter.


Cumpara produsele prezentate aici:

#printare3d #3dprinting #idex #pla #suntem3d