top of page

Accelerarea procesului creativ prin printare 3D la IED BarcelonaIstituto Europeo di Design (IED) utilizeaza imprimantele 3D BCN3D Sigma pentru prototipuri si teste functionale, pentru accelerarea procesului creativ al studentilor si transformarea modelelor conceptuale in realitate.

IED, Istituto Europeo di Design, este o retea internationala de scoli cu unsprezece locuri, din intreaga lume, specializata in formare, dezvoltare si cercetare in disciplinele Management, Fashion, Design si Comunicare vizuala. Pe parcursul ultimului an au implementat tehnologii de printare 3D in cadrul disciplinelor lor.


De ce printarea 3D este utila pentru studenti?


"Filozofia IED este construita folosind o metodologie bazata pe invatarea prin practica. Prin urmare, partea de prototipare rapida devine foarte importanta. In special in disciplina Proiectare, datorita noilor tehnologii pe care le avem la indemana, prototiparea rapida permite accelerarea proceselor creative. Studentii, in timpul procesului de proiectare, pot valida si testa rapid idei prin modele printate 3D", explica Raffaella Perrone, director executiv IED Barcelona Design.


Prototipand un concept de masina pentru anul 2035


Unul dintre proiectele realizate cu imprimantele 3D #BCN3D #Sigma pe parcursul ultimului an este un concept realizat de Miguel Ángel, Alberto Martínez si Joan Franc. Lucrul a constat in proiectarea mobilitatii viitorului, in special pentru anul 2035. Ideea a fost sa raspunda la problema mentinerii, in viitor, a placerii de a conduce."Provocarea proiectului a fost de a reproduce modelul 3D conceput pe calculator, intr-o forma cat mai aproape de realitate. Pentru a face acest lucru, am folosit cea mai buna tehnologie de pe piata. Tehnologia de printare 3D ne-a permis sa reproducem formele complexe si organice pe care le-am proiectat. Acest lucru a fost posibil datorita imprimantei 3D BCN3D Sigma", spune Miguel Ángel.IED Barcelona, prin utilizarea tehnologiilor de printare 3D, demonstreaza clar modul in care printarea 3D poate revolutiona fazele de dezvoltare a produsului.