top of page

Cum iti imbunatateste dispozitivul HEPA Cover printurile 3D precum si siguranta spatiului de printar

Rezumat

Zortrax HEPA Cover capteaza peste 99% din particulele emise in timpul printarii 3D.

Dispozitivul de filtrare reduce deformarea filamentelor pe baza de ABS.

Zortrax HEPA Cover este compatibil cu imprimantele 3D Zortrax M200 Plus și Zortrax M200.

Am proiectat Zortrax HEPA Cover, un dispozitiv de filtrare pe care il puteti atasa deasupra imprimantelor 3D Zortrax M200 și M200 Plus, pentru a rezolva trei probleme principale ale procesului de printare 3D.
In primul rand, dispozitivul mentine temperatura stabila in camera de printare, pentru a reduce deformarea materialelor pe baza de ABS. Un ventilator electric este prezent pentru a va asigura ca nu este nici prea fierbinte si nici prea rece.


In al doilea rand, ventilatorul sufla aerul din interiorul camerei de printare printr-un filtru de carbon incorporat pentru a elimina mirosurile neplacute.


In al treilea rand, inainte de a ajunge afara, aerul trece si printr-un filtru HEPA care capteaza peste 99% din particulele emise de materialele termoplastice incalzite. Si din moment ce siguranta imprimantelor 3D a fost intens cercetata si dezbatuta in ultimii ani, dorim sa clarificam aceasta problema.

De ce HEPA?

Studiile recente au aratat ca o imprimantă 3D in lucru emite cantitati diferite de particule ultrafine (UFP). Mai precis, emisiile de varf pentru printarea 3D cu materiale pe baza de ABS constau din particule in gama de dimensiuni de la 14 nm la 49 nm. Printarea cu PLA are ca rezultat emiterea mai redusa a unor particule ceva mai mari, totusi si acestea se califica drept obiecte nanometrice cu dimensiuni sub 100 nm. Filtrele HEPA, pe de alta parte, au fost proiectate pentru a filtra particule cu diametrul de peste 300 nm. Deci, cum o sita cu o deschidere de 300 nm poate capta un obiect de pana la 30 de ori mai mic?