Zortrax şi seria M

Poziționându-se ca partener de printare 3D pentru orice afacere, Zortrax este un producător european (polonez) de top de soluții integrate de printare 3D. Cu o acoperire la nivel mondial, compania oferă o gamă largă de soluții de înaltă calitate care vizează sprijinirea profesioniștilor din foarte multe domenii.
Strategia de afaceri a companiei este concentrată pe furnizarea unui ecosistem de printare 3D de cea mai bună calitate pentru o gamă largă de profesioniști în afaceri. Produsele companiei sunt folosite de mii de clienți din întreaga lume în diverse industrii, cum ar fi: arhitectură, asistență medicală, automobile, inginerie industrială, educație sau modă.


Înființată în 2011 de Rafal Tomasiak și Marcin Olchanowski, ideea Zortrax a fost de a crea un sistem complet de printare 3D, menținând în același timp distanța față de industria DIY.


Sprijinit de o campanie Kickstarter de mare succes, producătorul a livrat în 2013 prima imprimantă 3D M200 tuturor susținătorilor și a continuat să investească în dezvoltarea ulterioară. Din succesul produsului, compania a reușit să deschidă primul magazin de echipamente 3D din Polonia.

Ideea principală a showroom-ului este extinderea cunoștințelor de printare 3D atât în rândul profesioniștilor, cât și al studenților. Este unul dintre primele magazine mono-brand din Europa.


Încă de la înființarea sa, Zortrax a creat o creștere consecventă bazată pe potențialul său operațional și financiar. Extinderea dinamică a companiei este reprezentată de un număr de indicatori-cheie, printre care o creștere anuală a veniturilor cu 300% în perioada 2014-2015 și o creștere constantă a numărului de angajați de la doar câțiva angajați în 2013 la peste 80 în 2016. Acest tip de performanță a contribuit la stabilirea Zortrax ca fiind unul dintre cei mai importanţi furnizori globali de soluţii 3D de printare.


Imprimanta Zortrax M200


Imprimantele Zortrax sunt bine cunoscute pe scena de printare 3D pentru calitatea, durabilitatea și gradul înalt de control al procesului de printare. Bazându-se pe aceste specificații, utilizatorii aleg adesea produsele Zortrax pentru a crea prototipuri funcționale, modele complexe 3D și alte printuri 3D avansate care impun standarde riguroase de calitate. Ecosistemul integrat garantează că toate elementele sale, cum ar fi imprimantele, filamentele sau software-ul vor lucra într-o coerență perfectă, permițând utilizatorului să reducă în mod eficient atât timpul cât și costurile afacerii lor.


Echipa de cercetare și dezvoltare a companiei continuă să continue extinderea liniei de produse a companiei Zortrax. Prin proiectarea de noi produse și prin adăugarea de noi funcționalități inovatoare la software-ul Z-SUITE, compania se adaptează rapid la piața de printare 3D, care este în continuă schimbare, răspunzând nevoilor clienților săi. Eforturile echipei R & D au ca rezultat adesea stabilirea de noi standarde de calitate și fiabilitate pentru întreaga industrie de printare 3D.


Soluțiile proiectate de Zortrax au fost apreciate atât de comunitatea specialiștilor (ratinguri 3Dhubs), cât și de experții industriali. Compania și produsele sale au primit numeroase premii de prestigiu, cum ar fi: Echipament desktop de cea mai bună calitate (Hub 3D, 2015), Cel mai bun echipament Plug & Play (3D Hubs 2014, 2015, 2016) .


Imprimanta Zortrax M200 Plus


Imprimanta Zortrax M300


Zortrax Inventure


Ceea ce reprezintă cheia popularității Zortrax-ului ca marcă este ecosistemul pe care îl oferă: echipamente, software, firmware şi materiale. Această structură permite accesul facil la printarea de înaltă calitate atât la birou cât și acasă, ajutând o varietate mare de profesioniști din industrie, inclusiv designeri, arhitecți și ingineri.


Produsele Zortrax sunt disponibile pe toate marile piețe globale, compania având o rețea vastă de peste 160 de distribuitori care își oferă produsele profesioniștilor din peste 50 de țări din întreaga lume.

Suntem3D reseller oficial in Romania al Zortrax

În România, Suntem3D este partnerul oficial Zortrax.


Bibliografie:

Zortrax - https://zortrax.com/, accesat 22.06.2018

Wikipedia - https://en.wikipedia.org/wiki/Zortrax, accesat 22.06.2018

All3DP - https://all3dp.com/zortrax/, accesat 16.06.2018

3DPrint.com - https://3dprint.com/144633/zortrax-deal-never-happened/, accesat 23.06.2018

TCT Magazine - https://www.tctmagazine.com/3d-printing-news/zortrax-breakthrough-inventure-3d-printer-materials-software/, accesat 23.06.2018

Featured Posts