Sigma şi BCN3D Technologies: profesionalitate şi design

BCN3D Technologies este un proiect al Fundació CIM cu un scop clar: schimbarea modului în care se face lumea, oferind societății posibilitatea de a avea acces la tehnologiile digitale de fabricație.

BCN3D Technologies proiectează și crează imprimante 3D profesionale într-un mod pe care utilizatorul îl poate învăța cu fiecare printare, datorită metodei de lucru Open Source. Astfel BCN3D Technologies transferă societății toate învățăturile tehnice obținute în timpul dezvoltării produselor lor.

BCN3D Technologies știe că nevoile unui brutar sau ale unui bijutier nu vor fi aceleași ca și cele ale unui inginer aerospațial. De aceea, echipa a dezvoltat o gamă de produse a căror versatilitate se numără printre cele mai înalte pe piață, astfel încât să poată răspunde nevoilor individuale ale fiecărei afaceri.

Așa cum se întâmplă cu toate invențiile din istorie, BCN3D Sigma a experimentat mai multe schimbări, atât tehnic cât și estetic, de la concept până la forma și configurația sa actuală.


BCN3D Sigma

Concepută în aproximativ şase luni - forma şi design-ul – se poate afirma că BCN3D Sigma a trecut prin copilărie şi pubertate într-un timp record, având în vedere parametrii de proiectare ai produsului.

În primul rând, BCN3D Sigma a avut o structură mult mai simplă, un cub de profiluri de aluminiu.

prima BCN3D Sigma - design

Nu a durat prea mult pentru a respinge acest design pentru un motiv simplu: Sigma a fost concepută pentru sectorul profesional și design-ul acesteia trebuia să accentueze acest lucru.

Astfel, cu intenția de a crea o imagine corporatistă, BCN3D Technologies au decis că imprimanta 3D Sigma necesită o estetică unitară. Astfel, a fost decisă geometria generală a Sigmei, așa cum o știm astăzi.

Cu toate acestea, procesul a fost departe de a fi finalizat, deoarece a fost nevoie de mai multe decizii referitoare la aspecte structurale, forma, materiale etc. - printre care pot fi enumerate funcționalitatea, timpul de asamblare, costurile etc.

Pentru design-ul și pentru dezvoltarea de produse noi, pentru a găsi un design perfect pentru Sigma, a fost nevoie de un prototip pe care să lucreze. Din acest motiv, a fost creată o machetă din PVC care a fost folosită pentru a identifica unele probleme de viabilitate pentru fabricarea și funcționalitatea sa.

Astfel s-a putut fabrica primul prototip funcțional BCN3D Sigma, a cărui structură exterioară a fost făcută din tablă de oțel, neatractivă, nepractică și prea grea.

Din acest motiv, modelul următor, realizat tot din părți separate, avea șuruburile ascunse în fața sa interioară, datorită structurii sale mai puțin grele.

În cele din urmă, într-o a treia evoluție structurală, s-a optat pentru o singură foaie de aluminiu sudată, care era mult mai practică pentru asamblare și mai ușoară, curbată, unul din elementele care disting BCN3D Sigma de orice altă imprimantă. De la acest model s-a început lucrul la detalii, cum ar fi culorile structurii exterioare, poziția și forma ecranului LCD cu care Dvs. gestionați echipamentul.

Rezultatul acestui proces este imprimanta pe care Dvs. o cunoaşteţi: BCN3D Sigma, echipamentul premiat, caracterizat de sistemul său independent de extrudare duală (IDEX), care funcționează simplu și eficient atât pentru obiecte printate multi-material, multicolore, cât și cu structuri de susținere … dincolo de orice limitare materială sau geometrică.

Bibliografie:

BCN3D Technologies - https://www.bcn3dtechnologies.com/en/ accesat 20.06.2018

TCT Magazine - https://www.tctmagazine.com/3d-printing-news/bcn3d-s-reengineered-sigma-r17-3d-printer-series-nozzles/ accesat 19.06.2018

GitHub - https://github.com/BCN3D/BCN3DSigma-Mechanics accesat 20.06.2018

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
CONTACT

SUNTEM 3D

marca inregistrata a

ATELIER CONCEPT&DESIGN STUDIO srl

str. Valea Merilor nr. 39, sect.1, Bucuresti

Nr. Reg. Com.  J40 / 5764 / 2015

CUI / CIF RO-34508187

Contact:

informatii@suntem3d.ro

tel. 0799 - 780 - 393

Conturi bancare:

IBAN: RO40 BACX 0000 0011 5425 1000

Trezorerie S1: RO86 TREZ 7015 069X XX01 7955

© 2020 SUNTEM 3D marca inregistrata a sc ATELIER CONCEPT & DESIGN STUDIO srl

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Spotify
  • Grey LinkedIn Icon