top of page

BCN3D şi Innofil3D

BCN3D anunță rezultate foarte satisfăcătoare în ceea ce privește testarea filamentelor Innofil3D pe imprimantele BCN3D.

Imprimantele BCN3D sunt echipamente versatile, care acceptă utilizarea filamentelor de la diferiţi producători şi, de aceea, BCN3D efectuează zilnic, ȋn departamentul de Cercetare şi Dezvoltare, teste pe diferite branduri de filamente pentru a veni ȋn sprijinul Dvs., pentru a vă oferi setările potrivite pentru fiecare brand şi tip de material ȋn parte.


De aceea au colaborat cu compania Innofil3D, un fabricant binecunoscut de filamente de calitate pentru printarea 3D, pentru a certifica utilizarea filamentelor tehnice ale Innofil3D, pentru BCN3D Sigma și BCN3D Sigmax. Rezultatele au fost foarte satisfăcătoare, iar setările de printare sunt disponibile pentru toată lumea.


În ultimele luni au efectuat teste cu ASA, HIPS, PP și Innosolve.

ASA (acrilonat de acrilonitril)

Innofil3D ASA este un termoplastic de înaltă performanță cu proprietăți mecanice similare cu ABS. ASA oferă beneficii suplimentare, cum ar fi rezistența ridicată la intemperii. Rezistența la UV, duritatea și rigiditatea îl fac un material ideal pentru aplicațiile de printare 3D. Proprietățile oferite de ASA sunt:

  • Rezistenţă ridicată în aer liber

  • Rezistență chimică

  • Rezistență la căldură

  • Proprietăți anti-statice bune

  • Dur și rigid

Filamentul Innofil3D ASA vă oferă posibilitatea de a printa dispozitive și aparate care vor fi utlizate ȋn exterior, în aer liber, fără a-și pierde proprietățile sau culoarea. Pentru a evita deformările în timpul printării, vă recomandăm să utilizați adezivul furnizat ȋmpreună cu imprimanta.

PP (polipropilenă)

Innofil3D PP este un termoplastic de înaltă performanță cu densitate scăzută, elasticitate ridicată și rezistență ridicată la oboseală. Proprietățile mecanice îl fac un material ideal pentru aplicațiile de printare 3D care trebuie să suporte rezistenţe mari sau presiuni mari. Proprietățile filamentului PP sunt: