BCN3D şi Innofil3D

BCN3D anunță rezultate foarte satisfăcătoare în ceea ce privește testarea filamentelor Innofil3D pe imprimantele BCN3D.

Imprimantele BCN3D sunt echipamente versatile, care acceptă utilizarea filamentelor de la diferiţi producători şi, de aceea, BCN3D efectuează zilnic, ȋn departamentul de Cercetare şi Dezvoltare, teste pe diferite branduri de filamente pentru a veni ȋn sprijinul Dvs., pentru a vă oferi setările potrivite pentru fiecare brand şi tip de material ȋn parte.


De aceea au colaborat cu compania Innofil3D, un fabricant binecunoscut de filamente de calitate pentru printarea 3D, pentru a certifica utilizarea filamentelor tehnice ale Innofil3D, pentru BCN3D Sigma și BCN3D Sigmax. Rezultatele au fost foarte satisfăcătoare, iar setările de printare sunt disponibile pentru toată lumea.


În ultimele luni au efectuat teste cu ASA, HIPS, PP și Innosolve.

ASA (acrilonat de acrilonitril)

Innofil3D ASA este un termoplastic de înaltă performanță cu proprietăți mecanice similare cu ABS. ASA oferă beneficii suplimentare, cum ar fi rezistența ridicată la intemperii. Rezistența la UV, duritatea și rigiditatea îl fac un material ideal pentru aplicațiile de printare 3D. Proprietățile oferite de ASA sunt:

  • Rezistenţă ridicată în aer liber

  • Rezistență chimică

  • Rezistență la căldură

  • Proprietăți anti-statice bune

  • Dur și rigid

Filamentul Innofil3D ASA vă oferă posibilitatea de a printa dispozitive și aparate care vor fi utlizate ȋn exterior, în aer liber, fără a-și pierde proprietățile sau culoarea. Pentru a evita deformările în timpul printării, vă recomandăm să utilizați adezivul furnizat ȋmpreună cu imprimanta.

PP (polipropilenă)

Innofil3D PP este un termoplastic de înaltă performanță cu densitate scăzută, elasticitate ridicată și rezistență ridicată la oboseală. Proprietățile mecanice îl fac un material ideal pentru aplicațiile de printare 3D care trebuie să suporte rezistenţe mari sau presiuni mari. Proprietățile filamentului PP sunt:

  • Densitate scăzută

  • Rezistență chimică

  • Rezistent la oboseală

  • Elasticitate și duritate

  • Izolaţie

PP este unul dintre cele mai utilizate materiale din lume datorită versatilității și capacității sale de a proiecta piese uşoare de ȋnaltă rezistenţă. Pentru a evita deformarea, vă recomandăm să aplicați bandă de polipropilenă pe suprafața de printare.

HIPS (polistiren cu rezistență mare la impact)

Innofil3D HIPS este un termoplastic de inginerie de înaltă calitate. HIPS este bine cunoscut în comunitatea de printare 3D ca suport pentru ABS. Dar acest material are proprietăți suplimentare ca:

  • Rezistență bună la impact

  • Stabilitate dimensională bună

  • Ușor

  • Post-procesare ușoară

Filamentul HIPS este un material excelent de folosit ca suport pentru ABS deoarece se dizolvă în D-limonene. Acum aveți posibilitatea de a crea modele ABS cu o geometrie complexă grație sistemului IDEX pe care îl oferă imprimantele BCN3D. Cu acest material ușor, printurile Dvs. vor avea o finisare mată frumoasă. Un sfat util pentru a obține o bună aderență la platforma este aplicarea adezivului furnizat ȋmpreună cu imprimanta.

Innosolve (compus din polivinilalcool)

InnoSolve este o alegere excelentă pentru acei utilizatori care doresc să printeze geometrii complexe cu console și care au nevoie de o structură de susținere. InnoSolve este solubil în apă rece și nu dăunează mediului: este inodor și 100% biodegradabil. Filamentul InnoSolve este dizolvabil în apa de la robinet.

Păstrați acest monofilament într-o pungă sigilată sau într-un recipient pentru a preveni să devină lipicios. Vă recomandăm să aplicați pe platformă adezivul furnizat ȋmpreună cu imprimanta pentru a avea o bună aderență între print și platformă.

BCN3D crede ȋn compatibilitatea dintre branduri şi acordă valoare oferindu-le Clienţilor posibilitatea de a decide şi de a alege filamentul cu care trebuie să printeze. O mai mare versatilitate poate însemna mai multe posibilități de a crea ceva nou și de a crește mai repede împreună. Puteți verifica setările de printare pentru Innofil3D ASA, PP, HIPS și Innosolve aici.


Featured Posts