Ce este o fermă de imprimante 3D şi care sunt avantajele acesteia?

Dacă sunteţi interesaţi de printarea 3D şi de avantajele acesteia ȋn comparaţie cu metodele tradiţionale de producţie, cu siguranţă aţi auzit de termenul “fermă de printare 3D”, “fermă de imprimante 3D” sau chiar “3d printing cluster”.


Ce este o astfel de “fermă”?


Ferma de imprimante 3D este o unitate care conţine mai multe imprimante 3D (indiferent de tehnologia aditivă care stă la bază) utilizate pentru producţie.

O astfel de fermă reprezintă un avantaj important pentru afacerea Dvs. sau chiar poate constitui o afacere ȋn sine. Realizarea unei astfel de ferme de imprimante 3D vă va spori semnificativ capacitatea de producţie, oferindu-vă totodată posibilitatea de a produce obiecte / piese/prototipuri din mai multe materiale sau chiar veţi putea să oferiţi servicii de printare către Clienţii finali.


Cu alte cuvinte, avantajele realizării unei astfel de “ferme” sunt:

1. Sporirea capacităţii de producţie

O fermă de imprimante 3D vă poate ajuta să măriţi numărul de piese realizate şi să reduceţi semnificativ timpul de realizare a acestora. De asemenea, veţi avea şi o versatilitate şi flexibilitate ȋn realizarea pieselor / obiectelor necesare deoarece nu va trebui să aşteptaţi să se termine printul pentru a realiza o altă piesă. Veţi folosi o altă imprimantă / alte imprimante.


2. Printarea simultană cu mai multe materiale

Fiecare imprimantă poate printa piesele şi obiectele de care aveţi nevoie din materialele de care aveţi nevoie, indiferent că este vorba de PLA, ABS, PETG, ASA, material flexibil etc.


3. Printarea 3D ca serviciu pentru Clienţi

Având la dispoziţie o astfel de fermă de imprimante 3D veţi putea chiar să ȋncepeţi (sau să vă dezvoltaţi) o afacere de tip print shop. Veţi realiza obiectele solicitate de Clienţi ȋntr-un timp foarte scurt, având astfel posibilitatea de a spori numărul de Clienţi care apelează la serviciile Dvs.

4. Printarea 3D utilizată ȋn şi pentru educaţie

O fermă de imprimante 3D poate fi utilizată cu uşurinţă atât ȋn educaţie cât şi pentru educaţie/ȋnvăţare/calificare. Utilizarea ȋn educaţie ȋnseamnă că fiecare elev / student are la dispoziţie o astfel de imprimantă cu care poate lucra şi ȋşi poate printa proiectul său, ȋn vreme ce utilizarea pentru educaţie/ȋnvăţare/calificare ȋnseamnă că, ȋn ipoteza foarte probabilă ȋn care afacerea Dvs. are nevoie de personal nou, de oameni noi, care nu sunt familiarizaţi cu printarea 3D, aceştia pot ȋnvăţa fără ca afacerea Dvs. să aibă de suferit.


Zortrax utilizează o astfel de fermă de imprimante 3D pentru a fabrica toate piesele printate pe care le foloseşte ȋn realizarea imprimantelor sale, atât piese care se asamblează direct pe imprimante cât şi piese care se utilizează pentru asamblarea imprimantelor (unelte şi alte dispozitive pentru montare/asamblare).

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
CONTACT

SUNTEM 3D

marca inregistrata a

ATELIER CONCEPT&DESIGN STUDIO srl

str. Valea Merilor nr. 39, sect.1, Bucuresti

Nr. Reg. Com.  J40 / 5764 / 2015

CUI / CIF RO-34508187

Contact:

informatii@suntem3d.ro

tel. 0799 - 780 - 393

Conturi bancare:

IBAN: RO40 BACX 0000 0011 5425 1000

Trezorerie S1: RO86 TREZ 7015 069X XX01 7955

© 2020 SUNTEM 3D marca inregistrata a sc ATELIER CONCEPT & DESIGN STUDIO srl

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Spotify
  • Grey LinkedIn Icon