top of page

Asigurati-va ca tot ceea ce faceti este complet reciclat / reciclabil. Refil

Printarea 3D este cea mai trendy revoluție industrială de astăzi. Refil isi propune sa o faca și durabila.

De ce sa continuam sa folosim noi materiale plastice, cand exista atat de multe materiale vechi pe care le putem reutiliza? Este intrebarea la care Refil raspunde prin intermediul filamentelor sale, realizate din materiale reciclate: ambalaje pentru mancare, ambalaje din plastic pentru bauturi (PET), deseuri de panouri de bord (autovehicule) si deseuri de izolatii termice ale frigiderelor.


In prezent, cele mai multe deseuri din plastic sunt percepute ca lipsite de valoare, ajungand in incineratoare. Numai o mică parte din deșeurile din plastic este reciclata. Din pacate, o mare parte din plasticul aruncat ajunge in rauri, in mari (așa-numita "supa de plastic"), paduri și chiar si la animale. Deseurile din plastic reprezinta o problema globala si interfereaza cu lantul nostru alimentar si cu ecosistemul. In plus, plasticul este fabricat din petrol, iar această resursa nu este infinit disponibila.

Refil considera ca este timpul să ne asumam responsabilitatea și să folosim mai inteligent resursele noastre. E timpul să schimbăm și să începem reciclarea.

Refil este fondată de agenția de design din Rotterdam, Better Future Factory (BFF), fondată de cinci absolvenți de la Universitatea Tehnologică din Delft. BFF este o companie multidisciplinară de proiectare și inginerie. BFF găsește și dezvoltă soluții creative, dar realiste și durabile, prin încorporarea principiilor esențiale ale economiei circulare. Lucreaza la probleme presante precum problema deșeurilor din plastic: recupereaza, reutilizeaza și recicleaza cat mai multe materiale posibil pentru a reduce presiunea asupra mediului si asupra companiilor care se confruntă cu constrangerile in crestere, legate de resurse. BFF lucrează la proiecte internaționale provocatoare, in colaborare cu o retea vasta de experti, parteneri si entuziasti.


Refil-amentul a primit, la Berlin, premiul pentru dezvoltarea celui mai bun material pentru printarea 3D.