top of page

Macheta cladirii TURNING TORSO

Turn rezidential cu utilizare mixtă, Malmo, Suedia - arhitect Santiago Calatrava

Inca de cand eram studenti, ne-am indragostit de lucrarile arhitectului Santiago Calatrava, de abilitatea sa de a crea concepte puternice si coerente transpuse intr-o eleganta contopire a arhitecturii in structura.

Acesta este motivul pentru care ne-am hotarat, ca un omagiu adus acestui mare arhitect, sa printam 3D cladirea Turning Torso.


Macheta Turning Torso, arh. Santiago Calatrava

Scurt istoric al proiectului:

In 1999, arhitectul Santiago Calatrava a fost invitat sa elaboreze un turn rezidential cu utilizare mixta in zona portului din Malmö, Suedia, ca parte a programului de transformare a portului occidental Malmö. Proiectul a fost conceput ca un element sculptural vertical care simbolizeaza corpul uman in miscare. Forma cladirii este compusa din noua unitati (fiecare a cate cinci etaje), rotite una fata de cealalta, si amplasate în jurul nucleului central, generandu-se astfel o miscare spiralata.

Turning Torso (190m) este cea mai inaltă cladire rezidentiala din Suedia și cea de-a doua cea mai inalta cladire rezidentiala din Europa.


Turning Torso - model digital Suntem 3D

Modelul digital a fost realizat de Suntem 3D si printat pe imprimanta 3D BCN3D Sigma cu filament PLA Alb, Suntem 3D by ACDS.

Turning Torso - pregatire print pentru un modul in Simplify3D

Parametrii de printare:

  • Rezolutie 0.2mm

  • Infill 5%

  • Suport NU

  • Material PLA