top of page

Inovatie si sustenabilitate – FormFutura

Suntem 3D si Filamente 3D va prezinta cu mandrie filamentele FormFutura de la unul dintre cei mai mari producatori de filamente din Europa.


Echipa FormFutura este alcatuita din oameni foarte pasionati si entuziasti in producerea filamentelor de printare 3D de inalta calitate, inovatoare, realizate in Olanda.


© FormFutura


FormFutura considera ca printarea 3D este o tehnologie care va schimba modul de viata si va genera o revolutie în multe industrii actuale.


Printarea 3D va juca un rol special in schimbarea industriei de productie si logistica. Cu ajutorul printarii 3D, produsele finale pot fi produse la locul unde sunt necesare si nu mai trebuie livrate de pe un continent pe altul. Doar materiile prime trebuie sa calatoreasca catre destinatiile lor finale, ceea ce inseamna ca printarea 3D poate contribui semnificativ la scaderea amprentei noastre de carbon si, prin urmare, va pune mai putina presiune asupra mediului nostru!

In lumea de astazi, oamenii au devenit si continua sa devina din ce in ce mai constienti de faptul ca trebuie sa gasim un echilibru intre bunastarea noastra sociala si economica si impactul acesteia asupra mediului. Cresterea populatiei si cresterea economica au exercitat presiuni asupra mediului prin supra-consumarea resurselor naturale. Trebuie sa existe un echilibru productiv intre consumul de resurse naturale si cresterea economica/populatie. Sustenabilitatea este modalitatea de a gasi acest echilibru. Principiul sustenabilitatii este ca toate elementele de care avem nevoie pentru existenta si bunastarea noastra sunt direct determinate de mediul nostru natural. Prin urmare, trebuie sa fim in armonie cu mediul nostru pentru a garanta bunastarea generatiilor actuale si viitoare.


Formfutura crede cu adevarat ca printarea 3D poate avea o contributie majora la crearea unei societati mai durabile, a unei societati sustenabile, deoarece, cu ajutorul printarii 3D:

1. se vor produce mai putine deseuri: Prin utilizarea tehnologiei FFF, imprimantele 3D construiesc obiecte din nimic, prin adaugarea unor straturi succesive, unul peste celalalt, ceea ce inseamna ca nu exista nici o pierdere atunci cand creati un obiect, spre deosebire de metodele traditionale de fabricare prin care obiectele sunt sculptate, taiate sau stantate dintr-o bucata mai mare de material.

© FormFutura - Sustenabilitate prin gama de filamente ReForm (rPLA, rPET, rTitan)


2. se vor produce mai putine emisii de dioxid de carbon. Imprimantele 3D de birou utilizeaza informatii din fisiere digitale, care pot fi transferate electronic in orice locatie din lume, facand astfel posibil ca obiectele sa fie printate exact acolo unde sunt necesare. Acest lucru conduce la o reducere semnificativa a emisiilor de dioxid de carbon, deoarece produsele nu trebuie livrate in intreaga lume din fabrica unde sunt produse, prin intermediul distribuitorilor, catre utilizatorul final.


© FormFutura - proteza pentru mana (filament ApolloX)