top of page

Innofil 3D – Filamentul perfect pentru aplicatia Dvs.

Suntem 3D si Filamente 3D, in calitate de parteneri si distribuitori ai filamentelor Innofil3D, suntem mandri sa va prezentam furnizorul olandez de filamente de calitate premium, cu peste 25 de ani de experienta in dezvoltarea polimerilor si extrudarea cu filament: Innofil3D.


Echipa Innofil3D are un obiectiv foarte clar: depasirea asteptarilor Dvs. in ceea ce priveste calitatea si tipul de filamente de care aveti nevoie in printarea 3D.

De aceea, echipa Innofil 3D este integrata intr-o retea mondiala de furnizori de materii prime renumiti, institute de cercetare si producatori de aditivi, iar dezvoltarea are loc in laboratoarele proprii si in instalatiile pilot, inclusiv testarea comportarii de printare pe imprimante 3D selectate.

Innofil 3D dezvolta materiale care confera profesionistilor in printarea 3D avantajul competitiv: imbunatatirea productivitatii (printare mai rapida si mai sigura), reducerea costurilor si printarea cu materiale de inalta performanta.

De la materia prima si pana la produsul finit, ambalat, toate produsele Innofil3D sunt 100% trasabile la sursa.


Procesul de productie al filamentelor urmeaza 4 etape:

1. Materia prima: sunt alese cele mai bune materii prime disponibile de la furnizori de renume. Acestea ajung in fabrica sub forma de peleti, ambalati in saci mari. Peletii sunt uscati cu grija, pentru a obtine cele mai bune rezultate in printare. In cazul unora dintre filamente, sunt amestecate diferite materiale impreună pentru a obtine proprietati speciale pentru anumite aplicatii de printare 3D.


2. Extrudare: Extrudoarele sunt inima liniilor de productie. Peletii sunt amestecati sub presiune si temperatura ridicata intr-o masa omogena. Polimerul topit este impins printr-o duza pentru a forma filamentul: un fir lung si subțire de plastic. Filamentele sunt apoi racite in conformitate cu un profil de temperatura predefinit. Toate procesele sunt controlate de calculator pentru a se asigura ca diametrul fiecarui filament este corect si in limitele tolerantelor stabilite. Diametrul si ovalitatea sunt masurate cu ajutorul unui dispozitiv laser.


© Imagini Innofil3D

3. Infasurare pe rola (bobinare): Un aparat special ghideaza incet filamentul racit pe bobina, pentru a impiedica incurcarea in timpul derularii pe imprimanta 3D. Verificarile finale manuale si vizuale sunt efectuate de operator. Dupa infasurare, filamentele sunt pastrate timp de 24 de ore.