top of page

ColorFabb - culoare şi calitate din Olanda

Ca furnizor de filamente 3D din România, Suntem 3D.ro / Filamente 3D.ro suntem onorați să vă putem oferi Dvs., clienţii noştri, filamentele premium de la colorFabb şi să vă facem cunoştinţă cu istoricul şi exigenţa în producerea filamentelor a unuia dintre cei mai mari producători de filamente din Olanda: ColorFabb.


CALITATEA a fost întotdeauna o prioritate la colorFabb încă de la început.


Principiul care stă la baza colorFabb este oferirea de soluţii de înaltă calitate pentru a satisface nevoile/exigentele clienților, un principiu care se reflectă în întreaga organizație.

colorFabb a fost fondată de Ruud Rouleaux, CEO al Helian Polymers în 2012. Având o vastă experienţă în industria de materiale (bio) plastice, coloranți și aditivi, a fost un pas logic pentru el explorarea oportunităților din domeniul printării 3D. După testari și experimente riguroase, în toamna anului 2012 a fost elaborat un nou tip de PLA (PLA / PHA) care a devenit disponibil comercial în martie 2013.

În 2013, a fost lansat primul filament special, WoodFill. O jumătate de an mai târziu a fost dezvoltat un material cu adevărat unic: BronzeFill, primul filament cu particule de bronz reale ale cărui rezultate de printare 3D sunt cu adevărat uimitoare, în special atunci când este post-procesat. Au urmat şi alte filamente din această gamă: CopperFill, BrassFill şi SteelFill.


În 2014, ColorFabb a extins producția de la o linie de producție la patru. Totodată, ColorFabb a anunțat acordul de dezvoltare comună cu Eastman Chemical Company în luna septembrie a aceluiași an, care s-a concretizat până acum în patru categorii de filamente, bazate pe gama de materiale Amphora 3D Polymer de la Eastman.


- colorFabb_XT este fabricat cu Amphora AM1800 și are o formulă unică pentru printarea 3D, cu proprietăți excelente: rezistență ridicată și duritate foarte mare, procesare fără miros, rezistenta la temperaturi ridicate, formulă fără stiren, conformitatea FDA pentru contactul cu produsele alimentare, formulare fără BPA (bisfenol A). Acest lucru permite utilizatorului să producă piese / produse funcționale printate 3D într-un mod sigur.

ColorFabb XT Dark Grey (Gri inchis)

- colorFabb_HT este fabricat cu Amphora HT5300 și este un material fără miros și fără stiren, pentru utilizatorii avansați de imprimante 3D, în special pentru cei care au nevoie ca modelele lor să aibă o durabilitate excelentă, duritate și rezistență la temperaturi ridicate de peste 100⁰C. colorFabb_HT permite utilizatorilor profesioniști să creeze elemente mai durabile și mai utile, făcând prototiparea cu adevărat funcțională.