ColorFabb - culoare şi calitate din Olanda

Ca furnizor de filamente 3D din România, Suntem 3D.ro / Filamente 3D.ro suntem onorați să vă putem oferi Dvs., clienţii noştri, filamentele premium de la colorFabb şi să vă facem cunoştinţă cu istoricul şi exigenţa în producerea filamentelor a unuia dintre cei mai mari producători de filamente din Olanda: ColorFabb.


CALITATEA a fost întotdeauna o prioritate la colorFabb încă de la început.


Principiul care stă la baza colorFabb este oferirea de soluţii de înaltă calitate pentru a satisface nevoile/exigentele clienților, un principiu care se reflectă în întreaga organizație.

colorFabb a fost fondată de Ruud Rouleaux, CEO al Helian Polymers în 2012. Având o vastă experienţă în industria de materiale (bio) plastice, coloranți și aditivi, a fost un pas logic pentru el explorarea oportunităților din domeniul printării 3D. După testari și experimente riguroase, în toamna anului 2012 a fost elaborat un nou tip de PLA (PLA / PHA) care a devenit disponibil comercial în martie 2013.

În 2013, a fost lansat primul filament special, WoodFill. O jumătate de an mai târziu a fost dezvoltat un material cu adevărat unic: BronzeFill, primul filament cu particule de bronz reale ale cărui rezultate de printare 3D sunt cu adevărat uimitoare, în special atunci când este post-procesat. Au urmat şi alte filamente din această gamă: CopperFill, BrassFill şi SteelFill.


În 2014, ColorFabb a extins producția de la o linie de producție la patru. Totodată, ColorFabb a anunțat acordul de dezvoltare comună cu Eastman Chemical Company în luna septembrie a aceluiași an, care s-a concretizat până acum în patru categorii de filamente, bazate pe gama de materiale Amphora 3D Polymer de la Eastman.


- colorFabb_XT este fabricat cu Amphora AM1800 și are o formulă unică pentru printarea 3D, cu proprietăți excelente: rezistență ridicată și duritate foarte mare, procesare fără miros, rezistenta la temperaturi ridicate, formulă fără stiren, conformitatea FDA pentru contactul cu produsele alimentare, formulare fără BPA (bisfenol A). Acest lucru permite utilizatorului să producă piese / produse funcționale printate 3D într-un mod sigur.

ColorFabb XT Dark Grey (Gri inchis)

- colorFabb_HT este fabricat cu Amphora HT5300 și este un material fără miros și fără stiren, pentru utilizatorii avansați de imprimante 3D, în special pentru cei care au nevoie ca modelele lor să aibă o durabilitate excelentă, duritate și rezistență la temperaturi ridicate de peste 100⁰C. colorFabb_HT permite utilizatorilor profesioniști să creeze elemente mai durabile și mai utile, făcând prototiparea cu adevărat funcțională.

ColorFabb HT Black

- nGen este fabricat cu Amphora AM3300 și are proprietăți bune de curgere prin duza imprimantei chiar și la temperaturi mai scăzute, mult mai bune decât alţi polimeri. Aceste proprietăți fac materialul nGen utilizabil într-o gamă mult mai largă de de temperaturi, producând rezultate fiabile și rezultând mai puține deșeuri. nGen are o capacitate avansată de printare în consolă, un aspect excelent și o gamă largă de temperaturi de printare, conferind unui grup mai mare de utilizatori posibilitatea de a crea piese durabile și utile.

colorFabb nGen gold metallic

- nGen_FLEX a fost dezvoltat în parteneriat cu Eastman company. Pe baza experienţei acestora în ceea ce priveşte co-poliesterii, nGen_FLEX este foarte compatibil cu alte materiale pe bază de polimer Amphora. Acest lucru înseamnă că puteți combina, în extrudare duală, aceste materiale şi să obţineţi o aderenţă foarte bună între straturi. nGen_FLEX este proiectat ca material semi-flexibil, care permite utilizatorilor să-l printeze la viteze obișnuite, reducând timpul de construcție în comparație cu alte filamente foarte flexibile.

colorFabb nGen_flex black

In anul 2017 colorFabb a lansat gama de filamente Economy PLA şi Economy PETG de 2.200kg pentru a raspunde cererii crescute a pietei pentru filament de foarte buna calitate la role mari.


colorFabb economy PLA, economy PETG

Tot in 2017 colorFabb a lansat un nou produs, PA-CF low warp (un filament cu o formulă poliamidică care excelează în ce priveşte rezistența la tracțiune și rezistenţa la impact și permite utilizarea continuă la 120°C, păstrând în același timp proprietăți mecanice suficiente), şi se pregăteşte să lanseze şi alte produse de o calitate excepţională.

colorFabb PA-CF


Filamentele sunt produse de o echipă de profesioniști într-o fabrică cu climatizare şi cu un control constant al diametrului, utilizând materii prime atent selectate și culori special dezvoltate.

Datorită creșterii rapide a pieței de printare 3D, fabrica și-a extins capacitățile de producție, departamentul de logistică și echipa. Echipa colorFabb este formată din operatori de extrudare care asigură controlul calității, un departament de logistică care se deplasează în peste 60 de țări din întreaga lume în fiecare an, ingineri de printare 3D care testează toate filamentele și mulți profesioniști. Toate acestea sunt dedicate calității și serviciului pentru care este cunoscută marca colorFabb.Scopul colorFabb este acela de a se asigura că întreprinderile, sistemul educațional și utilizatorii de acasă au filamentele potrivite pentru aplicațiile și nevoile acestora.

Filamentele ColorFabb răspund astfel atât necesităţilor designer-ilor (culori şi texturi speciale) precum şi industriei de prototipare (filamente cu caracteristici mecanice, de rezistenţă, durabilitate şi flexibilitate).


Fiind unul dintre partenerii de distribuție din Romania, suntem bucuroși să vă ajutăm să obțineți cele mai bune rezultate. Dacă aveți o întrebare cu privire la utilizarea adecvată a oricăruia dintre produsele lor ne puteţi contacta la adresa: informatii@filamente3d.roFeatured Posts