top of page

Alegerea corectă a scannerului 3D pentru aplicația Dvs.

Scanarea 3D este o tehnologie care vă poate ajuta să realizați o sarcină mai rapid și mai eficient. Pentru majoritatea oamenilor, achiziționarea unui scanner 3D este o experiență nouă şi oarecum confuză deoarece fiecare sistem de scanare 3D are caracteristici proprii și utilizează tehnologii diferite (de exemplu, lumină structurată, laser etc).

Dacă vă interesează achiziționarea unui scanner 3D pentru a începe, pentru a dezvolta / îmbunătăţi propria afacere sau doar pentru hobby, există câțiva factori pe care ar trebui să îi aveţi în vedere.


Prin urmare, care configurație de scanner este cea mai bună pentru aplicaţia Dvs.?

Ca şi în cazul imprimantelor 3D, despre care am scris aici, configuraţia de scanner potrivită pentru aplicația Dvs. particulară depinde în principal de nevoile Dvs. Pentru a vă crea un instrument de comparaţie eficient, primul pas este să definiți ce doriți să obțineți.


Iată 7 întrebări pe care vă recomandăm să le aveţi în vedere:

1. CE DORIŢI SĂ SCANAŢI?

Definirea a ceea ce doriți să scanați va determina ce caracteristici ale unui scanner 3D sunt importante pentru Dvs. De exemplu, un scanner 3D care este foarte bun pentru scanarea obiectelor ar putea să nu fie bun pentru scanarea clădirilor sau a feţelor umane.

În strânsă legătură cu mediul de scanare este portabilitatea: de câtă portabilitate aveţi nevoie? Obiectul pe care doriţi să-l scanaţi poate sau nu să fie mutat? Aplicaţia Dvs. necesită un scanner portabil care poate sta pe un trepied în timp ce obiectul este scanat sau, din contră, aveţi nevoie de un scanner de mână pentru a vă învârti Dvs. în jurul obiectului? Trebuie să aveţi în vedere şi faptul că un scanner de mână nu va genera fişiere de precizia unuia care este amplasat pe un trepied, de exemplu, deoarece intră în ecuaţia generării suprafeţei şi factorul uman care mânuieşte efectiv scannerul.

Cu cât vă conturaţi mai clar ce doriți să scanați, cu atât va fi mai ușor să găsiți un scanner potrivit pentru aplicația Dvs.


sursa imagine: www.suntem3d.ro / www.scaninabox.com

2. CÂT DE REPEDE TREBUIE SĂ SCANAȚI?

Pentru scanarea obiectelor statice, timpul de scanare nu este la fel de important ca în cazul obiectelor în mișcare. O singură scanare care durează maximum 1 minut este acceptabilă de marea majoritate a oamenilor. La polul opus se află scanarea oamenilor: în acest caz cu cât scanarea este mai rapidă cu atât mai bine deoarece este foarte dificil pentru o persoană sau un animal să stea nemişcat o perioadă îndelungată de timp.

3. CARE ESTE DIMENSIUNEA OBIECTULUI ȚINTĂ?

Majoritatea scannerelor 3D sunt optimizate pentru anumite câmpuri de scanare şi / sau pentru anumite dimensiuni ale obiectelor de scanat. Este posibil ca un scanner care a fost conceput pentru scanarea obiectelor să nu dea rezultatele aşteptate de Dvs. dacă scanaţi o clădire, de exemplu. De aceea este recomandabil să aveţi în vedere dimensiunile obiectelor pe care doriţi să le scanaţi.


4. DE CÂT DE MULTĂ PRECIZIE ŞI REZOLUŢIE AVEȚI NEVOIE?

Precizia reprezintă calitatea de a fi cât mai aproape de obiectul scanat, iar rezoluția măsoară cantitatea de detaliu pe care doriți să o achiziționați de la obiectul pe care îl scanați. Această întrebare este critică deoarece precizia şi rezoluţia vor avea un impact semnificativ asupra costului scannerului. Precizia ridicată este atrăgătoare pentru toată lumea, însă este factorul care influențează cel mai mult costurile.