Imprimanta 3D BCN3D Sigma

Performanta reinventata

Imprimanta 3D de inalta calitate si de incredere, cu sistem independent de extrudere, care printeaza cu mai multe materiale de inalta rezolutie intr-un mod simplu si eficient.

Dincolo de limitari geometrice sau de material
 

Mai rapida si mai silentioasa ca niciodata
 

Mai fiabila si mai exacta

BCN3D Technologies a început ca un proiect al Fundaçio CIM, care are o experienta de peste 20 de ani în prototipare rapida si transfer de cunostinte, conducând o revolutie tehnologica pe plan national si international. Ca urmare, noi nu oferim doar imprimante 3D, ci si asiguram utilizatorilor cunostintele adecvate si tehnologiile pentru a ca acestia sa îsi poata dezvolta si realiza propriile idei. Aceasta abordare le permite oamenilor sa îsi creeze propriile unelte si proiecte. Prin fuzionarea mai multor tipuri de tehnologii de productie digitala putem obtine produse care altfel nu ar fi putut fi materializate. Tintim sa ne pastram mereu principiul prin care îi implicam pe toti sa fie parti active ale tehnologiilor participative.

 

BCN3D Sigma este o imprimanta 3D de birou de inalta calitate, caracterizata in special de abordarea sa inovatoare in extrudarea duala.

Datorita sistemului unic IDEX (Sigma Independent Dual Extruder), Sigma este un instrument versatil capabil sa printeze multicolor sau multi-material, cu accent special pe printarea suporturilor solubile in apa, reducand la minimum dezavantajele obisnuite ale extrudarii duale.

In plus, gama larga de produse disponibile (vandute separat) imbunatateste versatilitatea, permitand utilizatorului sa utilizeze cel mai potrivit cap de printare pentru fiecare proiect sau chiar sa combine diferite capete de printare pentru a reduce timpul de printare sau pentru a obtine un model mai solid fara a renunta la calitate.

HOTEND-uri OPTIMIZATE de E3D

Fabricate si asamblate de catre producatorul de top din lume, noua versiune de hotend

se remarca pentru:

· Calitatea fina a prelucrarii: geometria interna a duzei si încalzirea precisa a zonei necesare, conform celor mai înalte standarde de calitate

· Îmbunatatirea disiparii termice: geometria optimizata a caldurii si a zonei de încalzire ofera un transfer de caldura mai bun. Acest lucru reduce problemele legate de extrudare insuficienta (underextrusion) cauzate de scaderea caldurii si ofera o extrudare si mai fiabila în diferite medii de extrudare.

- Electronice rafinate: Cartusul de încalzire, cu tolerante mai bune în mentinerea temperaturii, asigura o mai mică variatie a comportamentului termic al diferitelor hotend-uri. Noii senzori de temperatura îmbunatatesc transferul de caldura, oferind o citire mai precisa si o extrudare mai lina.

· Asamblate de E3D: Procesul de asamblare si de control al calitatii efectuate de echipa de profesionisti de la E3D, într-o linie de asamblare de ultima ora, asigura o performanta de top în timp.

· Complet compatibil cu toate versiunile de imprimante Sigma și SigmaX: Noua versiune de hotend poate fi utilizata în orice imprimanta BCN3D Sigma sau Sigmax, indiferent de versiune.

SISTEM DE EXTRUDERE DE LA BONDTECH

La fel ca în SigmaX de la lansarea sa, Sigma R19 ofera acum tehnologia high-tech dual drive de la Bondtech, oferind:

· Prindere fara egal: transmisiile dual drive s-au dovedit a fi cele mai bune sisteme de alimentare pentru a asigura o extrudare fiabila, pentru a scapa de macinare indiferent de filamentul folosit.

· Cuplu sporit: angrenajul extruderului ofera un cuplu puternic pentru a reduce problemele de extrudare insuficienta (underextrusion).

· Controlul îmbunatatit al extrudarii: angrenajul permite o si mai precisa rata de extrudare pentru a printa geometrii complexe.

SENZOR DE TERMINARE A FILAMENTULUI

Un subsistem simplu si foarte eficient: un comutator mecanic pentru detectarea prezentei filamentului permite prevenirea uneia dintre cele mai uzuale si cele mai frecvente fenomene, un motiv frustrant de ratare a printului: terminarea filamentului.

 

Pauza automata a printarii: În cazul în care filamentul se termina în timpul printarii, imprimanta se va întrerupe automat si va avertiza utilizatorul sa înlocuiasca filamentul pentru a relua printarea, astfel economisindu-se timp si bani.

 

Testat temeinic: mai multe iterații de proiectare și mii de ore de printare confera o performanta sigura în timp.

 

Complet compatibil cu toate versiunile anterioare de Sigma și Sigmax: Noua versiune de senzor poate fi utilizata în orice imprimanta BCN3D Sigma sau Sigmax, indiferent de versiune.

GUI si UX IMBUNATATITE

Interfata grafica rafinata include câteva noi functii, asistenti si informatii noi pentru a oferi utilizatorului o experienta mai lina si mai intuitiva.

 

Mai mulți parametri de control al printarii: Acum este posibila reglarea independenta, în timpul printarii, a ratei de curgere si a vitezei ventilatorului pentru fiecare hotend în parte.

Modurile Mirror si Duplication sunt activate pentru Sigma: Sigma R19 are cele mai productive moduri de printare pentru a profita de toata arhitectura IDEX.

Asistent nou pentru a schimba Hotend-ul: Acesta ofera un proces pas cu pas pentru a schimba corect hotend-ul si pentru a-l calibra corect.

 

Identificare a hotend-ului: Utilizatorul poate selecta hotend-ul instalat, lucru care îmbunatateste procesul de calibrare si împiedica confundarea configuratiilor gcode.

Alerte de întretinere: dupa o anumita distanta realizata, o alerta de întretinere apare si recomanda utilizatorului sa curete si sa unga axele.

 

Mai multe presetari de materiale: Asistentul pentru încarcarea filamentelor include acum mai multe presetari pentru materiale pentru a facilita procesul.

Ecrane de informații: procesele si asistentii sunt detaliate, oferind utilizatorului posibilitatea de a opera imprimanta fara gres.

 

Versiunea R19 a Sigma are noi strategii de racire, motoare pas cu pas imbunatatite si un ecran tactil capacitiv nou, care au ca rezultat o calitate superioara a suprafetei, o mai mare fiabilitate, un sunet de operare mai redus si o experienta mai usoara a utilizatorului.

BCN3D Sigma este considerata una dintre imprimantele 3D de cea mai buna calitate de catre utilizatorii si proprietarii de imprimante 3DHubs si a castigat o reputatie excelenta in cadrul comunitatii ca un echipament inovator si robust.

Dincolo de limitari geometrice sau de material

Mai rapida si mai silentioasa ca niciodata

Mai fiabila si mai exacta

SISTEM OPEN FILAMENT, VERSATILITATE NELIMITATA

Datorita capetelor de printare integral metalice Sigma poate printa orice material care iti este necesar pentru a respecta cerintele tale, de la comunul PLA pana la cele mai avansate materiale plastice tehnice ca Nylon sau Policarbonat (PC), indiferent de producatorul acestora.

Materiale compatibile

PLA - ABS- PVA - CPE - Nylon - TPU - HIPS - Speciale

Software utilizat - Cura BCN3D

Asiguram un suport extins clientilor nostri: de la ajutorul in achizitionarea imprimantei, pana la instalarea si utilizarea acesteia.

 

Îmbunatatiti productivitatea
 

Sigma R19 ofera doua moduri de printare extrem de productive datorita sistemului sau IDEX: duplicare si oglinda