• suntem3d

Sigma si BCN3D Technologies: profesionalitate si design

Updated: Oct 29, 2018


BCN3D Technologies este un proiect al Fundació CIM cu un scop clar: schimbarea modului în care se face lumea, oferind societatii posibilitatea de a avea acces la tehnologiile digitale de fabricatie.

BCN3D Technologies proiecteaza si creaza imprimante 3D profesionale intr-un mod pe care utilizatorul il poate invata cu fiecare printare, datorita metodei de lucru Open Source. Astfel BCN3D Technologies transfera societatii toate invataturile tehnice obtinute in timpul dezvoltarii produselor lor.

BCN3D Technologies stie ca nevoile unui brutar sau ale unui bijutier nu vor fi aceleasi ca si cele ale unui inginer aerospatial. De aceea, echipa a dezvoltat o gama de produse a caror versatilitate se numara printre cele mai inalte pe piata, astfel incat sa poata raspunde nevoilor individuale ale fiecarei afaceri.

Asa cum se intampla cu toate inventiile din istorie, BCN3D Sigma a experimentat mai multe schimbari, atat tehnic cat si estetic, de la concept pana la forma si configuratia sa actuala.


Conceputa in aproximativ sase luni - forma si design-ul – se poate afirma ca BCN3D Sigma a trecut prin copilarie si pubertate intr-un timp record, avand in vedere parametrii de proiectare ai produsului.

In primul rand, BCN3D Sigma a avut o structura mult mai simpla, un cub de profiluri de aluminiu.


Nu a durat prea mult pentru a respinge acest design pentru un motiv simplu: Sigma a fost conceputa pentru sectorul profesional si design-ul acesteia trebuia sa accentueze acest lucru.

Astfel, cu intentia de a crea o imagine corporatista, BCN3D Technologies au decis ca imprimanta 3D Sigma necesita o estetica unitara. Astfel, a fost decisa geometria generala a Sigmei, asa cum o stim astazi.


Cu toate acestea, procesul a fost departe de a fi finalizat, deoarece a fost nevoie de mai multe decizii referitoare la aspecte structurale, forma, materiale etc. - printre care pot fi enumerate functionalitatea, timpul de asamblare, costurile etc.

Pentru design-ul si pentru dezvoltarea de produse noi, pentru a gasi un design perfect pentru Sigma, a fost nevoie de un prototip pe care sa lucreze. Din acest motiv, a fost creata o macheta din PVC care a fost folosita pentru a identifica unele probleme de viabilitate pentru fabricarea si functionalitatea sa.

Astfel s-a putut fabrica primul prototip functional BCN3D Sigma, a carui structura exterioara a fost făcută din tabla de otel, neatractiva, nepractica si prea grea.


Din acest motiv, modelul urmator, realizat tot din parti separate, avea suruburile ascunse in fata sa interioara, datorita structurii sale mai putin grele.


In cele din urmă, intr-o a treia evolutie structurala, s-a optat pentru o singura foaie de aluminiu sudata, care era mult mai practica pentru asamblare si mai usoara, curbata, unul din elementele care disting BCN3D Sigma de orice altă imprimanta. De la acest model s-a inceput lucrul la detalii, cum ar fi culorile structurii exterioare, pozitia si forma ecranului LCD cu care Dvs. gestionati echipamentul.


Rezultatul acestui proces este imprimanta pe care Dvs. o cunoasteti: BCN3D Sigma, echipamentul premiat, caracterizat de sistemul sau independent de extrudare duala (IDEX), care functioneaza simplu si eficient atat pentru obiecte printate multi-material, multicolore, cat si cu structuri de sustinere … dincolo de orice limitare materiala sau geometrica.

Bibliografie:

BCN3D Technologies - https://www.bcn3dtechnologies.com/en/ accesat 20.06.2018

TCT Magazine - https://www.tctmagazine.com/3d-printing-news/bcn3d-s-reengineered-sigma-r17-3d-printer-series-nozzles/ accesat 19.06.2018

GitHub - https://github.com/BCN3D/BCN3DSigma-Mechanics accesat 20.06.2018

#BCN3DTechnologies #print3D #printer3D #Sigma #ceamaibunaimprimanta3D #design

CONTACT

SUNTEM 3D

marca inregistrata a

ATELIER CONCEPT&DESIGN STUDIO srl

str. Valea Merilor nr. 39, sect.1, Bucuresti

Nr. Reg. Com.  J40 / 5764 / 2015

CUI / CIF RO-34508187

Contact:

informatii@suntem3d.ro

tel. 0799-780-393

Conturi bancare:

IBAN: RO40 BACX 0000 0011 5425 1000

Trezorerie S1: RO86 TREZ 7015 069X XX01 7955

© 2019 SUNTEM 3D marca inregistrata a sc ATELIER CONCEPT & DESIGN STUDIO srl

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey LinkedIn Icon