• suntem3d

Ce este o ferma de imprimante 3D si care sunt avantajele acesteia?

Updated: Oct 29, 2018


Daca sunteti interesati de printarea 3D si de avantajele acesteia in comparatie cu metodele traditionale de productie, cu siguranta ati auzit de termenul “ferma de printare 3D”, “ferma de imprimante 3D” sau chiar “3d printing cluster”.

Ce este o astfel de “ferma”?

Ferma de imprimante 3D este o unitate care contine mai multe imprimante 3D (indiferent de tehnologia aditiva care sta la baza) utilizate pentru productie.

O astfel de ferma reprezinta un avantaj important pentru afacerea Dvs. sau chiar poate constitui o afacere in sine. Realizarea unei astfel de ferme de imprimante 3D va va spori semnificativ capacitatea de productie, oferindu-va totodata posibilitatea de a produce obiecte /piese/prototipuri din mai multe materiale sau chiar veti putea sa oferiti servicii de printare catre Clientii finali.

Cu alte cuvinte, avantajele realizarii unei astfel de “ferme” sunt:

1. Sporirea capacitatii de productie

O ferma de imprimante 3D va poate ajuta sa mariti numarul de piese realizate si sa reduceti semnificativ timpul de realizare a acestora. De asemenea, veti avea si o versatilitate si flexibilitate in realizarea pieselor / obiectelor necesare deoarece nu va trebui sa asteptati sa se termine printul pentru a realiza o alta piesa. Veti folosi o alta imprimanta / alte imprimante.

2. Printarea simultana cu mai multe materiale

Fiecare imprimanta poate printa piesele si obiectele de care aveti nevoie din materialele de care aveti nevoie, indiferent că este vorba de PLA, ABS, PETG, ASA, material flexibil etc.

3. Printarea 3D ca serviciu pentru Clienti

Avand la dispozitie o astfel de ferma de imprimante 3D veţi putea chiar sa incepeti (sau sa va dezvoltati) o afacere de tip print shop. Veti realiza obiectele solicitate de Clienti intr-un timp foarte scurt, avand astfel posibilitatea de a spori numarul de Clienti care apeleaza la serviciile Dvs.

4. Printarea 3D utilizata in si pentru educatie

O ferma de imprimante 3D poate fi utilizată cu usurinta atat in educatie cat si pentru educatie/invatare/calificare. Utilizarea in educatie inseamna ca fiecare elev / student are la dispozitie o astfel de imprimanta cu care poate lucra si isi poate printa proiectul sau, in vreme ce utilizarea pentru educatie/invatare/calificare inseamna ca, in ipoteza foarte probabila in care afacerea Dvs. are nevoie de personal nou, de oameni noi, care nu sunt familiarizati cu printarea 3D, acestia pot invata fara ca afacerea Dvs. sa aiba de suferit.


Zortrax utilizeaza o astfel de fermă de imprimante 3D pentru a fabrica toate piesele printate pe care le foloseste in realizarea imprimantelor sale, atat piese care se asambleaza direct pe imprimante cat si piese care se utilizeaza pentru asamblarea imprimantelor (unelte si alte dispozitive pentru montare/asamblare).

#zortrax #imprimanta3D #fermadeimprimante3D #avantaje

CONTACT

SUNTEM 3D

marca inregistrata a

ATELIER CONCEPT&DESIGN STUDIO srl

str. Valea Merilor nr. 39, sect.1, Bucuresti

Nr. Reg. Com.  J40 / 5764 / 2015

CUI / CIF RO-34508187

Contact:

informatii@suntem3d.ro

tel. 0799-780-393

Conturi bancare:

IBAN: RO40 BACX 0000 0011 5425 1000

Trezorerie S1: RO86 TREZ 7015 069X XX01 7955

© 2019 SUNTEM 3D marca inregistrata a sc ATELIER CONCEPT & DESIGN STUDIO srl

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey LinkedIn Icon